Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Αρνείται την εμπλοκή ο 60χρονος - «Ποια καλώδια; Δεν μπορούσα να σηκωθώ»

«Γίνεται να βγάλω εγώ τα καλώδια; Μα είναι δυνατόν αυτό το πράγμα;»

9 Απριλίου 2021 21:31
Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Αρνείται την εμπλοκή ο 60χρονος - «Ποια καλώδια; Δεν μπορούσα να σηκωθώ»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Ο 60χρονος άνδρας που φέρεται να έβγαλε τον αναπνευστήρα από τον 72χρονο στον Ερυθρό Σταυρό, με αποτέλεσμα αυτός να πεθάνει, αρνείται τις κατηγορίες που του καταλογίζονται.

«Αυτός είχε πάθει ζημιά και τώρα λένε ότι του έκανα κακό. Ποια καλώδια να βγάλω; Εγώ δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι. Γίνεται να βγάλω εγώ τα καλώδια; Μα είναι δυνατόν αυτό το πράγμα;» είπε στην εκπομπή Tlive στον Alpha.

Σε ερώτηση αν τον ενοχλούσε ο θόρυβος απάντησε: «Όχι βρε μάνα μου, εγώ προσπαθούσα να τον βοηθήσω όταν τον είδα έτσι. Προσπαθούσα, αλλά πονούσα. Είμαστε δολοφόνοι τώρα; Θα μας κάνετε δολοφόνους; Προσπαθούσαν οι γιατροί 10 ώρες. 5-6 γιατροί προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν».

«Δεν τον έχω πειράξει καθόλου. Γιατί να τον πειράξω; Αυτός είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ήταν δέκα άτομα γύρω του» κατέληξε.

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό

Σε βάρος του 60χρονου άνδρα από την Αλβανία, που δήλωνε κουρασμένος στους αστυνομικούς και δεν ήθελε να μιλήσει, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: «Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ο ανωτέρω συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο».

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Γνώριμος στις Αρχές ο δράστης - Είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε ανήλικο! (Video)

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Ποινικό παρελθόν φαίνεται πως έχει ο 60χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 76χρονου διασωληνωμένου ασθενή στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και της Μίνας Καραμήτρου, ο ασθενής που δέχεται κατηγορίες είναι παλιός γνώριμος της αστυνομίας, αφού το 2009 έχει κατηγορηθεί για συμπλοκή και το 2019 για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου. Σημειώνεται πως ο 58χρονος κατηγορούμενος νοσηλεύεται υπό φρούρηση.

Πρόεδρος εργαζομένων Ερυθρού Σταυρού: Έχουμε μείνει άναυδοι

Για το περιστατικό μίλησε η Βούλα Γεωργάκη, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, στο Open TV: «Πέρασαν οι γιατροί, άκουσαν ότι λειτουργούσε αλλά δεν ήταν πάνω στον ασθενή. Προσπάθησαν με ΚΑΡΠΑ αλλά δεν τα κατάφεραν».

«Είναι αδιανόητο, δεν το έχουμε ξανασυναντήσει» είπε στο MEGA. Επίσης, η πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου τόνισε πως ο 62χρονος, αμέσως μετά τον θάνατο του 76χρονου, εξετάστηκε από δυο ψυχολόγους του νοσοκομείου «και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κανένα ψυχιατρικό νόσημα».

"Ερυθρός Σταυρός": Το προφίλ του άνδρα που τράβηξε τα σωληνάκια του ηλικιωμένου

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο 59χρονος ο οποίος έχει ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων, είναι γνωστός στην Αστυνομία. Είχε κατηγορηθεί για πρόκληση σωματικής βλάβης το 2006 και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου το 2019.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share