Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Γιώργος Καραϊβάζ: Το γύρο του κόσμου κάνει η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου - Θέμα στο Reuters (photo)

Συγκλονισμένος ο δημοσιογραφικός κόσμος - H ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

9 Απριλίου 2021 17:56
Γιώργος Καραϊβάζ: Το γύρο του κόσμου κάνει η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου - Θέμα στο Reuters (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε όλο τον κόσμο ταξιδεύει η εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, τον οποίο άγνωστοι τον πυροβόλησαν έξω από την οικία του το μεσημέρι της Παρασκευής, στον Άλιμο.

Το Reuters αναφέρει για την τραγική είδηση: «Δύο ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν εξέχοντα Έλληνα δημοσιογράφο που μελετά εγκλήματα, κοντά στο σπίτι του στην Αθήνα την Παρασκευή, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αστυνομία.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, βετεράνος δημοσιογράφος του ιδιωτικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού STAR TV, ήταν γνωστός στο ελληνικό κοινό για την κάλυψη θεμάτων που αφορούσαν την έννομη τάξη και ιστορίες της αστυνομίας.

Η αστυνομία είπε ότι ο Καραϊβάζ πυροβολήθηκε νωρίς την Παρασκευή το απόγευμα από 2 άτομα που επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα που πυροβόλησαν πολλές φορές κοντά στο σπίτι του στον Άλιμο, στα νότια της Αθήνας.

Οι δολοφονίες από συμμορίες συμβαίνουν συχνά στην Αθήνα, αλλά δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για πιθανό κίνητρο για τους πυροβολισμούς της Παρασκευής.

Αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών και όχι αστυνομικοί τις αντιτρομοκρατικής, πραγματοποιούν τις έρευνες, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας».

Η δολοφονία του Καραϊβάζ στο Reuters

Η είδηση του θανάτου του Γιώργου Καραϊβάζ έχει συγκλονίσει τον δημοσιογραφικό κόσμο που αδυνατεί να πιστέψει πώς αδίστακτοι τρομοκράτες δολοφόνοι σκότωσαν στη μέση του δρόμου έναν από του πιο γνωστούς αστυνομικούς συντάκτες.

«Οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές»

Ανακοίνωση για τη δολοφονία Καραϊβάζ εξέδωσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Στην ανακοίνωση το ΔΣ εκφράζει τη θλίψη του και ζητά άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και παράδοση των δραστών στη Δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραιβάζ. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι:

Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share