Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Δεν έχει μιλήσει ο 60χρονος δράστης- Νοσηλεύεται φρουρούμενος (video)

Στην Εισαγγελία ο φάκελος του εγκλήματος

9 Απριλίου 2021 12:18
Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Δεν έχει μιλήσει ο 60χρονος δράστης- Νοσηλεύεται φρουρούμενος (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Ο 60χρονος δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ οι αστυνομικοί περιμένουν ν' αναρρώσει προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Μάλιστα, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί μέχρι στιγμής βρίσκεται στην Εισαγγελία.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, περιλαμβάνονται επτά καταθέσεις ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου, αλλά και τα αποτελέσματα της ομάδας του Τμήματος Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ. ΑΣ που κλήθηκε να «ξεσκονίσει» τον χώρο για να διαπιστώσει ότι πάνω στον αναπνευστήρα υπήρχε το αποτύπωμα του 60χρονου Αλβανού δράστη.

Ο 60χρονος μέχρι στιγμής δεν έχει μιλήσει, καθώς η υγεία του είναι σε άσχημη κατάσταση και οι αστυνομικοί δεν μπορούν να του πάρουν κατάθεση.

Στις καταθέσεις τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές αναφέρουν ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες οι δυο ασθενείς ήταν μόνοι τους στο χώρο, ο σωλήνας του αναπνευστήρα δεν μπορεί να βγει μόνος του, ούτε φυσικά η πρίζα παροχής ρεύματος.

Τα αποτυπώματα του 60χρονου στον αναπνευστήρα, η γενική εικόνα του χώρου με το αναποδογυρισμένο μόνιτορ του μηχανήματος, η βγαλμένη πρίζα και ο αναπνευστήρας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κανένας άλλος δεν είχε πρόσβαση στο δωμάτιο οδήγησαν τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Ο 77χρονος θα έπρεπε να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ»

Η κ. Γεωργάκη υποστήριξε ακόμη πως ο 77χρονος διασωληνωμένος ασθενής θα έπρεπε να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, όπου θα ήταν διαφορετική η αντιμετώπισή του, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία ασθενής είχε παρουσιάσει ιστορικό ψυχιατρικής διαταραχής.

«Μετά το περιστατικό, ο φερόμενος ως δράστης εξετάστηκε από δύο πολύ έμπειρους ψυχιάτρους του νοσοκομείου. Έχει γνωμάτευση γραπτή ότι ήταν πολύ καλά ισορροπημένος, ούτε ψυχιατρικά διαταραγμένος, με σώας τας φρένας. Εξετάστηκε μετά το γεγονός και δεν είχε κανένα οξύ ψυχιατρικό πρόβλημα. Ήταν απόλυτα ισορροπημένος.. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει ψυχιατρική εξέταση... Δεν είχε δώσει κανένα δείγμα στο νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε είχε παραβατική συμπεριφορά» τόνισε η κ. Γεωργάκη και συνέχισε:

«Ο ασθενής αυτός θα έπρεπε να είναι σε μονάδα εντατικής θεραπείας, δεν ήταν σε μονάδα...Η αντιμετώπισή του στην μονάδα δεν θα ήταν η ίδια... δεν πρέπει να βρίσκουμε δικαιολογίες, ούτε το ψυχιατρικό, ούτε το ψυχικό νόσημα. Θα πρέπει να σταματήσουμε να δικαιολογούμε τα πάντα»

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share