Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έγκλημα στην Κυπαρισσία: «Ήταν θέμα τιμής» - Σκότωσε τον 39χρονο για 143 ευρώ! (Video)

Τα λόγια του 72χρονου δολοφόνου

8 Απριλίου 2021 15:46
Έγκλημα στην Κυπαρισσία: «Ήταν θέμα τιμής» - Σκότωσε τον 39χρονο για 143 ευρώ! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έγκλημα στην Κυπαρισσία: Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο πήρε από τον εισαγγελέα Κυπαρισσίας ο 72χρονος, που χθες σκότωσε με περίστροφο 39χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Ο 72χρονος, μάλιστα, παραιτήθηκε από το δικαίωμά του να έχει δικηγόρο ή να οριστεί κάποιος από το δικαστήριο και πλέον αύριο στις 12 το μεσημέρι θα απολογηθεί για τις πράξεις του.

Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από δόλο, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Κατά την μεταφορά του στην εισαγγελία η Αστυνομία απομάκρυνε τον κόσμο υπό τον φόβο αποδοκιμασιών και έντασης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο 72χρονος ενώπιον των εισαγγελικών αρχών εμφανίστηκε αμετανόητος, δηλώνοντας παράλληλα ότι «ήταν θέμα τιμής» και διευκρινίζοντας ότι η όλη διαφορά ήταν για λογαριασμό τηλεφώνου ύψους 143 ευρώ, ενώ φέρεται να ζήτησε να του επιβληθεί η ανώτερη προβλεπόμενη ποινή.

Βίντεο - ντοκουμέντο από την άγρια δολοφονία του 39χρονου στην Κυπαρισσία

Έγκλημα - Κυπαρισσία: Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον 72χρονο συνταξιούχο λαχειοπώλη να βγαίνει με το όπλο στο χέρι από το κατάστημα λίγα δευτερόλεπτα αφότου πυροβόλησε τον επιχειρηματία Κώστα Καρυτινό μέσα στο κατάστημα του στην Κυπαρισσία. Ο λόγος που σκότωσε τον 39χρονο ήταν επειδή του ήρθε ο λογαριασμός 170 ευρώ.

Ο ηλικιωμένος δράστης αμέσως μετά την εν ψυχρώ επίθεση στον 39χρονο, βγήκε από το κατάστημα. Κάμερα ασφαλείας τον κατέγραψε να περπατάει ανήσυχος πάνω κάτω, ενώ στα χέρια του κρατά το όπλο με το οποίο σκότωσε τον οικογενειάρχη και φιλήσυχο καταστηματάρχη κινητής τηλεφωνίας.

Ο δράστης ζητούσε εξηγήσεις για το λογαριασμό του κινητού του

Ο δράστης μπήκε στο κατάστημα του Κ. Καρυτινού απαιτώντας να του δώσει εξηγήσεις για τον λογαριασμό του κινητού του τηλεφώνου, ύψους 170 ευρώ. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 72χρονος μπούκαρε ωρυόμενος στο κατάστημα για χρεώσεις που δεν είχε πραγματοποιήσει όπως ισχυρίστηκε, όμως ο 39χρονος του ζήτησε να φύγει και να επιστρέψει αφού φορέσει πρώτα τη μάσκα του.

Ο δράστης έφυγε και επέστρεψε με το όπλο με σκοπό να σκοτώσει τον επιχειρηματία, τον οποίο πυροβόλησε μπροστά στα έντρομα μάτια των υπαλλήλων του. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης λίγη ώρα αργότερα, παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές.

Κυπαρισσία - Σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα

Ο δράστης, είναι 72 ετών και πρώην λαχειοπώλης. Αρχικά διέφυγε από το σημείο, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα παραδόθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου και συνελήφθη. Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα όπου θα απολογηθεί για την πράξη του. Το φονικό έγινε γύρω στις 12 το μεσημέρι, με τον δράστη να πυροβολεί εν ψυχρώ τον 39χρονο πατέρα ενός βρέφους.

Στην κατοχή του 72χρονου βρέθηκε το ανωτέρω περίστροφο και πέντε φυσίγγια, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, εντοπίστηκαν στην οικία του και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο, περίστροφο, 141 φυσίγγια πυροβόλου όπλου και 97 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ την υπόθεση χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

"Έχουμε παγώσει όλοι", ανέφερε κάτοικος της περιοχής, που εργάζεται σε διπλανό κατάστημα. Μιλώντας με τα καλύτερα λόγια το θύμα, σημειώνει ότι υπήρξε κινητοποίηση της αστυνομίας. "Είδα απλά μια κυρία που έτρεχε και είπε “καλέστε την αστυνομία, κυκλοφορεί ένας με όπλο"", πρόσθεσε.

Άλλος μάρτυρας περιγράφει: "Είδαμε τον άνθρωπο αυτό να ωρύεται, ζητώντας να του γίνει διακοπή συμβολαίου. Το παλικάρι του μιλούσε όμορφα και του λέει ότι δεν γίνεται γιατί είχε υπογράψει συμβόλαιο. Αφού έφυγα, μετά από πέντε λεπτά μάθαμε για το φονικό".

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share