Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου - Ραγδαίες εξελίξεις με την σορό του

Που βρίσκονται οι έρευνες των εμπειρογνωμόνων

28 Δεκεμβρίου 2020 11:55
Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου - Ραγδαίες εξελίξεις με την σορό του
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Ένα βήμα πριν από τη συγκλονιστική ανακάλυψη των καμένων οστών του Μάριου Παπαγεωργίου βρίσκονται οι έρευνες των εμπειρογνωμόνων που ξετύλιξαν το κουβάρι της απαγωγής του στις 9 Αυγούστου του 2012 στο Διακοφτό Αχαΐας και της άγριας δολοφονίας του.

Η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου κατέθεσε το πόρισμα του ειδικού Καναδού εμπειρογνώμονα στην 1η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση της εμπλοκής ακόμη εννέα ατόμων στη δολοφονία του νεαρού.

Στο πόρισμα γίνεται αναφορά σε πρόσωπα, στο δίκτυο των επαφών τους, στις διαδρομές που ακολούθησαν και κυρίως σε δύο σημεία, που ο ίδιος εντόπισε, στα Καμένα Βούρλα, και στα οποία τα μέλη της συμμορίας μετέφεραν τη σορό του Μάριου και προσπάθησαν να την αποτεφρώσουν για να σβήσουν τα ίχνη της δολοφονίας του.

Η ερευνητική ομάδα εστιάζει το ενδιαφέρον της σε δύο περιοχές στα Καμένα Βούρλα. Σε αυτές εκτιμούν ότι οι απαγωγείς μετέφεραν τη σορό του Μάριου προκειμένου να την εξαφανίσουν αποτεφρώνοντάς την.

«Εμείς έχουμε εντοπίσει δύο σημεία στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι έρευνες συνεχίζονται, έχουμε πλήθος στοιχείων και είμαστε πολύ κοντά στη διαλεύκανση της υπόθεσης», τόνισε στη Real News ο δικηγόρος της οικογένειας, Ν. Ρουσόπουλος.

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου

Το πρώτο σημείο βρίσκεται σε ένα εγκαταλελειμμένο νταμάρι με ένα παλαιό ασβεστοκάμινο, στη δεξιά πλευρά της Εθνικής Οδού, στο ύψος των Καμένων Βούρλων.

Το δεύτερο σημείο το οποίο έχει υποδείξει ο Καναδός ερευνητής βρίσκεται προς το όρος Καλλίδρομο, στην αριστερή πλευρά της Εθνικής Οδού. Εκεί υπάρχει και μια μικρή εκκλησία, την οποία φαίνεται πως τα μέλη της συμμορίας ανέφεραν συχνά στις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους, «πώς είναι το εκκλησάκι, είναι μικρό, είναι παλαιό το εκκλησάκι;».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2019 το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, όπως και πρωτοδίκως, έκρινε ένοχο τον 72χρονο βασικό κατηγορούμενο «οικογενειακό φίλο» για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της αρπαγής, της απόπειρας εκβίασης και της σύστασης συμμορίας, επιβάλλοντάς του ποινή ισόβιας κάθειρξης και 20 χρόνων κατά συγχώνευση για το έγκλημα.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share