Δολοφονία 86χρονου στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 14χρονος κατηγορούμενος (Video)

Δολοφονία 86χρονου Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας ο 14χρονος που αναζητούνταν από τις Αρχές και ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση απόπειρας ληστείας ενός 86χρονου που κατέληξε σε φόνο.
Σύμφωνα με το grtimes.gr, o 14χρονος συνελήφθη από Ομάδες Δράσης της Αστυνομίας στην περιοχή των Πανεπιστημίων, Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος είχε εξαφανιστεί από το Παπάφειο Ορφανοτροφείο, όπου είχε οδηγηθεί μετά από διαταγή της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.
Δολοφονία 86χρονου Θεσσαλονίκη: «Τον είχαν μαχαιρώσει…» – Συγκλονίζει η κόρη του θύματος (Video)
Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη ότι δύο ανήλικοι 12 και 14 ετών συμμετείχαν σε ληστεία και στον θανάσιμο τραυματισμό ενός 86χρόνoυ στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, σοκαριστικό της ιστορίας είναι ότι ο παππούς και η γιαγιά των δύο παιδιών κρατούσαν τσίλιες την ώρα της δολοφονίας μήπως έρθει κανείς και τους ανακαλύψει.
Η κόρη του θύματος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στους δημοσιογράφους περιέγραψε τα όσα τραγικά διαδραματίστηκαν:
Δολοφονία 86χρονου Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος (Video)
Φρικιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για τη δολοφονία του 86χρονου στη Θεσσαλονίκη. Το θύμα βρισκόταν την ώρα της εισβολής των δύο ανηλίκων στην κουζίνα του σπιτιού του και καθάριζε πατάτες.
Οι ανήλικοι, ηλικίας 12 και 14 ετών, άρχισαν να χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές τον ηλικιωμένο, ο οποίος έπεσε κάτω αιμόφυρτος. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στη συνέχεια οι δράστες πήραν το μαχαίρι με το οποίο ο παππούς έκοβε τις πατάτες και τον μαχαίρωσαν στην παλάμη, για να τους πει που βρίσκονται κρυμμένα χρήματα.
Το περιστατικό έγινε στις 2 Δεκεμβρίου 2020. Ο 86χρονος νοσηλεύτηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, όταν και κατέληξε από τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του προκάλεσαν οι ανήλικοι. Οι δράστες αφαίρεσαν από το σπίτι του θύματος 250 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα. Παράλληλα, νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως γύρω από το έγκλημα, που διατελέστηκε στα Βριλήσσια, με την υπόθεση, σύμφωνα με την Αστυνομία, να αφορά συμβόλαιο θανάτου και ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Τσιλιαδόροι στη ληστεία ήταν η 45χρονη γιαγιά των ανηλίκων και ο 40χρονος σύντροφός της, οι οποίοι περίμεναν έξω από το σπίτι του 87χρονου. Από την έρευνα προέκυψε ότι κατά τη διαφυγή τους από το σπίτι του ηλικιωμένου χωρίστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις, γεγονός που δείχνει ότι το σχέδιο ήταν οργανωμένο. Οι κάμερες ασφαλείας «πρόδωσαν» τους δράστες και η Αστυνομία προχώρησε χθες Πέμπτη σε συλλήψεις.
Τα δύο παιδιά βρίσκονται σε κρατικό ίδρυμα καθώς αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς τους με παρέμβαση Εισαγγελέα Ανηλίκων.

0 ΣΧΟΛΙΑ