Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πώς το φονικό στις Σπέτσες δηλώθηκε ως τροχαίο

Τι ψιθύρισε το θύμα στον αστυνομικό που τον αντίκρισε αιμόφυρτο στην άσφαλτο

2 Δεκεμβρίου 2020 17:24
Πώς το φονικό στις Σπέτσες δηλώθηκε ως τροχαίο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ερωτηματικά προκαλεί το περιεχόμενο των δυο καταθέσεων που έδωσαν οι αστυνομικοί του Α.Τ Σπετσών, οι οποίοι έσπευσαν να συνδράμουν κατόπιν τηλεφωνήματος «για άτομο τραυματισμένο επί του οδοστρώματος κατόπιν τροχαίου ατυχήματος».

Το τηλεφώνημα έγινε από έναν εκ των πέντε μαρτύρων, οι οποίοι έδειξαν ως δράστη του στυγερού εγκλήματος, τον 22χρονο Βασίλη Μπάφα, γιο του ομότιμου καθηγητή του Μετσόβιου, Γιώργου Μπάφα.

Ο εν λόγω μάρτυρας τηλεφώνησε στο αστυνομικό Τμήμα για να δηλώσει το «τροχαίο ατύχημα» με θύμα τον 26χρονο, Γρηγόρη Θυμαρά. Ωστόσο νέες μαρτυρίες έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας που καίνει τον 22χρονο φερόμενο ως δράστη.

Ο υπαρχιφύλακας, που εκείνη τη στιγμή εκτελούσε υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας κατά το χρονικό διάστημα 22.00 - 06.00 και ώρα 22.00, μετέβη στην περιοχή Αγριόπετρες Σπετσών, όπου και αντίκρισε άτομο πεσμένο στο οδόστρωμα να αιμορραγεί. Στην ερώτησή του προς τον τραυματία για το τι συνέβη, εκείνος του ψιθύρισε “ότι έπεσε και ότι κρυώνει”.

Σύμφωνα με την κατάθεση του υπαρχιφύλακα, στο σημείο παρευρίσκονταν περί τα οκτώ άτομα, τα οποία είχαν φτάσει εκεί πριν από εκείνον. Από τα οκτώ, αναγνώρισε τα πέντε. Πρόκειται για τρία αγόρια και δυο κορίτσια νεαρής ηλικίας.

Η γιατρός από το Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών μαζί με το ασθενοφόρο κατέφθασαν στο σημείο μετά απο πέντε λεπτά περίπου και παρέλαβαν το τραυματισμένο άτομο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αναφέρει στην κατάθεση του ο αστυνομικός.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι δυο ακόμη αστυνομικοί από το Α.Τ. Σπετσών που μετέβησαν στο σημείο την ίδια ώρα, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται στις καταθέσεις τους, αναφέρουν ότι κατά την ώρα της αυτοψίας δεν βρέθηκε ούτε ένας μάρτυρας και πως δεν τους δηλώθηκε η μαρτυρία κανενός.

Πώς γίνεται τρεις αστυνομικοί να δηλώνουν τα ακριβώς αντίθετα στις καταθέσεις τους σχετικά με την παρουσία ή όχι μαρτύρων; Αντιφάσεις, όμως, εντοπίζονται και στις καταθέσεις που έδωσαν οι ίδιοι οι μάρτυρες. Δυο εξ αυτών καταθέτουν ότι ήταν αυτόπτες καθ’ όλη την διάρκεια του συμβάντος, αλλά και όταν έφτασε η αστυνομία.

Ωστόσο, τους διαψεύδει ένας τρίτος μάρτυρας με τον οποίο φέρεται να ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο κατηγορούμενος αμέσως μετά το συμβάν.

Το εν λόγω πρόσωπο μετέβη στο σημείο μαζί με την σύντροφό του, υποστηρίζοντας ότι όταν έφτασαν εκεί είδαν μόνο δυο άτομα και όχι οκτώ, όπως ανέφερε ο ένας αστυνομικός, αλλά ούτε και κανέναν, όπως ανέφεραν οι άλλοι δυο συνάδελφοι του.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share