Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στις Σπέτσες: «Το θύμα ήταν άτομο με νοητική στέρηση»

Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος της οικογένειας

26 Νοεμβρίου 2020 11:11
Έγκλημα στις Σπέτσες: «Το θύμα ήταν άτομο με νοητική στέρηση»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τη δολοφονία του νεαρού παιδιού στις Σπέτσες, μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Σπύρος Δημητρίου, αποκαλύπτοντας πως ήταν άτομο με νοητική στέρηση.

Όπως υπογράμμισε ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος σχετικά με το έγκλημα, «το παιδί έγινε λεία στα χέρια του δράστη», εξηγώντας ότι ήταν ένα παιδί που δεν είχε τίποτα στη ζωή του, ενώ ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης είχε τα πάντα.

Για τις μεταξύ τους σχέσεις, ο κ. Δημητρίου, μιλώντας στο Mega, σημείωσε πως ήταν γνωστοί, τονίζοντας πως δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν το θύμα μπορούσε να αναπτύξει φιλίες με τα προβλήματα που είχε.

Για το συμβάν είπε πως έγινε για ασήμαντη αφορμή, στη μέση του δρόμου και μπροστά σε δύο άτομα, τα οποία και κατέθεσαν στις Αρχές. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, ο δράστης φέρεται να απείλησε τους μάρτυρες.

Για ανθρωποκτονία με δόλο κατηγορείται ο 22χρονος

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης ο 22χρονος, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο του 26χρονου. Σύμφωνα με την αστυνομία, κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν οι προσωπικές διαφορές ανάμεσα στους δύο νεαρούς.

Σημειώνεται, ότι ο 26χρονος εντοπίστηκε από μια παρέα δίπλα στη μηχανή του, το βράδυ του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου, στις Σπέτσες. Αρχικά, φάνηκε ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε τροχαίο δυστύχημα, αλλά, όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, ο νεαρός είχε δεχθεί μαχαιριά στην κοιλιά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Σπετσών, Σπύρο Φαρδέλο, το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξε πως ο δράστης «τραυμάτισε το θύμα με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα. (σ.σ. Το θύμα) Προσπάθησε να διαφύγει, όμως η σορός του βρέθηκε σε κοντινή απόσταση».

Σε αστυνομική έρευνα στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος είναι γιος καθηγητή πανεπιστημίου, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα μαχαίρι και ένα πιστόλι.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share