Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Έγκλημα στις Σπέτσες: Νέα μαρτυρία για τη δολοφονία του 26χρονου (Video)

Ραγδαίες εξελίξεις

25 Νοεμβρίου 2020 20:08
Έγκλημα στις Σπέτσες: Νέα μαρτυρία για τη δολοφονία του 26χρονου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συγκλονίζει η δολοφονία του 26χρονου το βράδυ του Σαββάτου (21/11), στις Σπέτσες. Το φονικό με θύμα έναν 26χρονο μόνιμο κάτοικο Σπετσών και φερόμενο ως δράστη 22χρονο γιο καθηγητή Πανεπιστημίου συγκλονίζει την τοπική κοινωνία στο νησί του Αργοσαρωνικού που αναζητά απαντήσεις.

Μιλώντας στο Mega ο αντιδήμαρχος Σπετσών κ. Σπύρος Φαρδέλος ανέφερε πως το θύμα ήταν συγγενικό του πρόσωπο. Για τον φερόμενο ως δράστη είπε ότι μένει στην Αθήνα αλλά η οικογένειά του έχει εξοχική κατοικία εδώ και πολλά χρόνια στο νησί και βρισκόταν εκεί για να περάσει το διάστημα της καραντίνας.

«Είναι ένα τραγικό γεγονός για το νησί, που έχει συγκλονιστεί και έχει παγώσει» ανέφερε ο κ. Φαρδέλος, συμπληρώνοντας ότι «ίσως οι δύο νέοι να λογόφεραν για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζουμε και δυστυχώς έφθασε ο ένας να προβεί σε αυτήν την ενέργεια». «Από ό,τι μαθαίνω έκαναν παρέα, ήταν φίλοι, δεν γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες φθάσαμε σε αυτό το κακό», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του κ. Φαρδέλου δύο άλλοι κάτοικοι του νησιού πήγαν στην Αστυνομία και έκαναν την καταγγελία και έτσι συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης.

Ο κ. Φαρδέλος βρέθηκε μάλιστα στο πολυδύναμο ιατρείο λίγα λεπτά αφότου κατέληξε το θύμα και όπως περιγράφει, κατάλαβε ότι μάλλον δεν πρόκειται για τροχαίο, αφού ο άτυχος 26χρονος θα είχε σε αυτήν την περίπτωση εκδορές και μώλωπες.

Θρίλερ με τη δολοφονία 26χρονου στις Σπέτσες - Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τον ύποπτο 22χρονο (Video)

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στις Σπέτσες μετά την είδηση ότι ένας 22χρονος φέρεται να σκότωσε με μια μαχαιριά έναν 26χρονο, έπειτα από καυγά που είχαν για αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου (21/11) εκτός οικισμού, στη πίσω πλευρά του νησιού και αρχικά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πρόκειται για τροχαίο με μηχανή, όπως μετέδωσε και ο «ANT1», αρχικά.

Τελικά, έχει συλληφθεί από την Αστυνομία ένας 22χρονος, γιος καθηγητή του Πολυτεχνείου, φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας ενός 26χρονου. Ο τελευταίος είχε βρεθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας, βαριά τραυματισμένος δίπλα στη μηχανή του και έτσι υπήρξε τις πρώτες ώρες η εκτίμηση – όπως αναφέρθηκε – ότι μπορεί να πρόκειται για τροχαίο.

Η πραγματικότητα, σύμφωνα και με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται να είναι τελείως διαφορετική. Ο 26χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και εξέπνευσε. Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Ο νεαρός είχε τραυματιστεί με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας της ΕΛΑΣ προκύπτει ότι το θύμα τσακώθηκε με 22χρονο λίγη ώρα πριν βρεθεί τραυματισμένο δίπλα στη μηχανή του. Ο 22χρονος λογομάχησε με τον 26χρονο και τότε ο πρώτος κυνήγησε το θύμα και το μαχαίρωσε. Οι αστυνομικοί εξετάζουν μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 22χρονος μπορεί να είχε πάνω του και πιστόλι, που τελικά δεν χρησιμοποίησε.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Σπετσών, Σπύρο Φαρδέλο, το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξε πως ο δράστης «τραυμάτισε το θύμα με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα. Προσπάθησε να διαφύγει, όμως η σορός του βρέθηκε σε κοντινή απόσταση».

Σε βάρος του 22χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Η οικογένεια του θύματος είναι ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στις Σπέτσες, ενώ το ίδιο ισχύει και για την οικογένεια του δράστη.

Τι εξομολογήθηκε ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη

Στα δικαστήρια οδηγείται ο φερόμενος ως δράστης για το έγκλημα στις Σπέτσες. Ο πατέρας του εξομολογήθηκε ότι τον κάλεσε ο αδελφός του θύματος και του είπε: «Ο γιος σου σκότωσε τον αδελφό μου»

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share