Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Σάλος με 49χρονη μητέρα: Σκότωσε τα μωρά της και τώρα…

Αδιανόητο αν γίνει αυτή η ανατροπή

19 Νοεμβρίου 2020 14:22
Σάλος με 49χρονη μητέρα: Σκότωσε τα μωρά της και τώρα…
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σάλος επικρατεί στις ΗΠΑ με 49χρονη μητέρα, η οποία σκότωσε τα μωρά της πριν από πολλά χρόνια και τώρα έρχεται μια απόφαση, η οποία ανατρέπει τα πάντα για την υπόθεσή της.

Η Σούζαν Σμιθ είχε σκοτώσει τους γιους της το 1994 στη λίμνη της Νότιας Καρολάινα, έχοντάς τα δεμένα στα καθίσματά τους για το αυτοκίνητο, ενώ σοκ έπαθε έτερη μητέρα, βλέποντας το λόγο για τον οποίο σηκώθηκε από το κρεβάτι το παιδί της. Το έγκλημα είχε συγκλονίσει την χώρα και, τώρα, η ίδια μπορεί να αποφυλακιστεί στα επόμενα τέσσερα χρόνια, έχοντας πατήσει πια τα 49 της και παρότι στα 26 της χρόνια δεν ήταν υπόδειγμα κρατουμένης, έχοντας καταναλώσει ναρκωτικά κι έχοντας τσακωθεί αρκετές φορές με τους φύλακες.

«Γνωρίζει το θέμα και έχει αρχίσει να πειθαρχεί τις τελευταίες μέρες», λέει μια πηγή από την φυλακή. Η ίδια, πάντως, είχε αποδειχθεί ιδιαίτερα σατανική, όταν στις 25 Οκτωβρίου 1994 είχε καταγγείλει πως ένας ένστολος άνδρας είχε κλέψει το αμάξι και τα παιδιά της, βγαίνοντας μέχρι και στην τηλεόραση για τους αγνοούμενους γιους της. Αργότερα, όμως, υπέπεσε σε λάθη στις μαρτυρίες της και, σύντομα, αποκαλύφθηκε η σκληρή πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην φυλακή.

Τα παιδιά της Σούζαν Σμιθ

Ο νόμος, πάντως, της επιτρέπει να βγει στα 30 χρόνια, εφόσον πείσει για τη μετάνοια στο έγκλημά της, διαφορετικά θα μείνει στην φυλακή μέχρι το τέλος της ζωής της. Το 2000 και το 2001 είχε θεαθεί να τσακώνεται με τους φύλακες, με τον τότε διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος, Τζον Όζμιντ, να την χαρακτηρίζει ως μια χειριστική γυναίκα. Τώρα, όμως, εκείνη επιχειρεί να πείσει για την πειθαρχία, που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια, ώστε να κερδίσει την πολυπόθητη αποφυλάκιση.

Ο Όζμιντ, παράλληλα, θεωρεί πως η Σμιθ έχει σημαντικές πιθανότητες να τα καταφέρει. «Βλέποντας το πώς το σχετικό δικαστήριο δρα, θεωρώ πως η Σούζαν θα έχει ισχυρή στήριξη από τον νόμο και ελαφρυντικά, κάτι που θα παίξει ρόλο. Έχει αντιληφθεί πως όλα πάνε καλύτερα από το πουθενά και μπορεί πραγματικά να αποφυλακιστεί», υποστήριξε.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share