Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Διπλό φονικό στα Χανιά: Άφαντος παραμένει ο δολοφόνος

Οι αρχές αναζητούν τα ίχνη του εδώ και μέρες

3 Νοεμβρίου 2020 12:30
Διπλό φονικό στα Χανιά: Άφαντος παραμένει ο δολοφόνος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άφαντος παραμένει ο Μπαγκλαντεσιανός που φέρεται να δολοφόνησε το ζευγάρι ηλικιωμένων στην Κρητη βάζοντας μάλιστα το ένα από τα δυο θύματα σε βαλίτσα!

Παρά τις έως τώρα προσπάθειες των αρχών δεν έχει καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του. Ο άνδρας από το Μπανγκλαντές, φαίνεται να νοίκιαζε το σπίτι στο οποίο βρέθηκε δολοφονημένος ο άτυχος 82χρονος, το οποίο ήταν ιδιοκτησία της 79χρονης, ενώ ο ίδιος είχε καιρό να καταβάλει ενοίκια στην άτυχη γυναίκα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας ο οποίος προχώρησε σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα έχει φύγει εκτός Χανίων και αναζητούνται τα ίχνη του. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει στοιχεία πως ο συγκεκριμένος άνδρας με καταγωγή από το Μπαγκλαντές έχει κάνει αίτηση ασύλου ενώ έχει γεννηθεί το 1998.

Ο συγκεκριμένος άνδρας εκτιμάται πως δολοφόνησε το ζευγάρι για να διαπράξει ληστεία ωστοσο αυτό είναι κάτι το οποίο θα διερευνηθεί εφόσον συλληφθεί, ενώ συγκλονίζουν τα λόγια της κόρης του άτυχου 82χρονου που έχασε τη ζωή του με τόσο τραγικό τρόπο.

Οπως ανεφεραν την περασμένη εβδομάδα πληροφοριες από το νησί της Κρητης η άτυχη γυναίκα είχε εντοπιστεί στην περιοχή Πασακάκι των Χανίων μέσα στο σπίτι της ενώ δολοφονημένος σε άλλο σπίτι ο 82χρονος σύντροφός της που είχε εξαφανιστεί.

Το πτώμα του μάλιστα ήταν μέσα σε μια βαλίτσα! Για την εξαφάνιση του ηλικιωμένου είχε εκδοθεί silver alert, αλλά δεν υπήρξε η παραμικρή πληροφορία, ενώ και η αναζήτηση του στίγματος του κινητού του δεν είχε αποφέρει καρπούς. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί πήγαν πόρτα-πόρτα και έψαξαν όλα τα σπίτια του ζευγαριού μέχρι που εντόπισαν τον άτυχο άνδρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή η άτυχη γυναίκα δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό και ο άγνωστος δράστης χρησιμοποίησε κατά πασα πιθανότητα ένα μαντήλι που βρέθηκε δεμένο σε κόμπο στο λαιμό της.

Χανιά: Τι κρύβεται πίσω από το διπλό φονικό; Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Στη Βόρεια Ελλάδα, φέρεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να κρύβεται ο 22χρονος από το Μπαγκλαντες, δράστης της στυγερής διπλής δολοφονίας στο Πασακάκι Χανίων.

Την περασμένη Παρασκευή αφού στραγγάλισε πρώτα τον 82χρονο και στη συνέχεια την 79χρονη, επιβιβάστηκε στο πλοίο από τη Σούδα για τον Πειραιά και από εκεί κινήθηκε πιθανότατα για τη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, ο δράστης, είχε όλο το χρόνο μπροστά του για να οργανώσει το σχέδιο διαφυγής του, με δεδομένο ότι η άτυχη ηλικιωμένη βρέθηκε πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Κυριακής και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας οπότε και εντοπίστηκε και το πτώμα του 82χρονου, δεν είχε αποκαλυφθεί ότι είναι αυτός που διέπραξε τα δύο αποτρόπαια εγκλήματα.

Το σενάριο που εξετάζεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι ο ηλικιωμένος να πήγε το απόγευμα της Παρασκευής στο δωμάτιο που μίσθωνε από την ηλικιωμένη ο νεαρός από το Μπαγκλαντές. Φέρεται να του ζήτησε μισθώματα που δεν είχε καταβάλει και τότε ο 22χρονος πέρασε ένα πουκάμισο στο λαιμό του, προκαλώντας στον 82χρονο βίαιο ασφυκτικό θάνατο και στη συνέχεια τοποθέτησε το πτώμα σε μια βαλίτσα.

Όταν οι αστυνομικές αρχές άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι του νήματος, είχε ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Ο 22χρονος αλλοδαπός, διέμενε για περισσότερα από τρία χρόνια στο μικρό δωμάτιο ιδιοκτησίας της 79χρονης. Μέσα σε λίγες ώρες και ουσιαστικά στο ίδιο σπίτι, φέρεται να δολοφόνησε και τους δύο ηλικιωμένους.

Έγκλημα στα Χανιά: Εξαφανισμένος ο ύποπτος - Έλειπαν από το σπίτι 10.000 ευρώ

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν την αναζήτηση του βασικού υπόπτου για τη διπλή δολοφονία της 79χρονης, που στραγγαλίστηκε, και του 82χρονου συντρόφου της, στο Πασακάκι Χανίων.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, πρόκειται για έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές ο οποίος ήταν ενοικιαστής σε σπίτι που ανήκε στην 79χρονη και βρισκόταν δίπλα από το δικό της. Λίγο πριν τις 14.00 χθες το μεσημέρι η κινητοποίηση των αρχών ήταν μεγάλη καθώς στο σπίτι όπου διέμενε ο ύποπτος, βρέθηκε η βαλίτσα με το πτώμα μέσα του 82χρονου ο οποίος ήταν στραγγαλισμένος με πουκάμισο και δεμένος πισθάγκωνα.

Τα ίχνη ωστόσο του άνδρα έχουν εξαφανιστεί με την αστυνομία να τον αναζητά ως βασικό ύποπτο για τον διπλό στραγγαλισμό της 79χρονης Χανιώτισσας όσο και του 82χρονου συντρόφου της. Ο μισθωτής φέρεται μετά τη δολοφονία των δυο, να άρπαξε το ποσό των 10.000 ευρώ από το σπίτι της 79χρονης και να διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Χθες οι αστυνομικές αρχές ερευνούσαν σπιθαμή προς σπιθαμή το σπίτι στο οποίο βρέθηκε η βαλίτσα με το πτώμα του άτυχου 82χρονου. Στο σημείο μετέβη Ιατροδικαστής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share