Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Έγκλημα στο Λουτράκι: Η διαφυγή του βασικού υπόπτου, οι απειλές και το έγκλημα πάθους

Που διέφυγε ο δράστης

16 Οκτωβρίου 2020 08:37
Έγκλημα στο Λουτράκι: Η διαφυγή του βασικού υπόπτου, οι απειλές και το έγκλημα πάθους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζονται οι εξελίξεις με το έγκλημα που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα σχετικά με το διπλό φονικό στο Λουτράκι με την υπόθεση να έχει όλο και περισσότερες εξελίξεις. Συγκεκριμένα ένας 45χρονος άνδρας, ο πρώην σύντροφος της 43χρονης Φωτεινής, είναι σύμφωνα με την Αστυνομία ο βασικός ύποπτος για την δολοφονία του ζευγαριού στο Λουτράκι. Επίσης δείτε και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με ποιον τρόπο ο δράστης σκότωσε τα θύματα του.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στα 45 του χρόνια είχε ήδη συλληφθεί και καταδικαστεί για ληστείες και ναρκωτικά, ενώ πριν από τρία χρόνια αποφυλακίστηκε και έκανε σχέση με τη Φωτεινή. Την αγαπούσε παθολογικά και όταν χώρισαν, πριν από λίγους μήνες, άρχισε τις απειλές. «Ή εμένα ή κανέναν», φέρεται να είπε στη Φωτεινή και όπως φαίνεται, τελικά το έκανε πράξη.

Ο 45χρονος, ενώ επιχειρούσε να διαφύγει, φαίνεται ότι έπεσε τυχαία σε μπλόκο της αστυνομίας στο Αγρίνιο. Του έκαναν έλεγχο κι αμέσως μετά τον άφησαν να φύγει. Η στυγερή δολοφονία δεν είχε ακόμη αποκαλυφθεί. Το πιο πιθανό είναι να πρόλαβε να περάσει τα σύνορα με την Αλβανία, όπου βρήκε κρησφύγετο.

O 42χρονος φαρμακοποιός κηδεύτηκε στη γενέτειρά του, στις Λίμνες Αργολίδας, ενώ η σορός της 43χρονης Φωτεινής μεταφέρθηκε στη Μύκονο όπου αύριο, η αγαπημένη της κόρη και οι στενοί συγγενείς της θα της πουν το τελευταίο αντίο.

Έγκλημα στο Λουτράκι: Αυτός είναι ο άντρας που αναζητείται για το διπλό φονικό - Τα τρία σενάρια της Αστυνομίας

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και συγκεκριμένα για το έγκλημα στο Λουτράκι με θύματα μια 43χρονη Ουκρανή και έναν 42χρονο φαρμακοποιό, με τους άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας να επιχειρούν βήμα - βήμα να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης αναζητώντας τον δράστη του άγριου φονικού. Επίσης δείτε και τις απειλές που δεχόταν η 45χρονη πριν την τραγική της κατάληξη.

Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη την υπόθεση. Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή τα θύματα αιφνιδιάστηκαν από τον δράστη που τους βρήκε γυμνούς στην εξοχική κατοικία της 43χρονης ενώ δεν βρέθηκαν σημάδια αντίστασης, στοιχείο που επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ιατροδικαστή.

Ο δράστης φέρεται να διέλυσε το κεφάλι της 43χρονης με μπαλτά, ενώ επέφερε και δύο χτυπήματα στο κεφάλι του άτυχου φαρμακοποιού, ο οποίος βρέθηκε και μαχαιρωμένος στην καρδιά. Οι αρχές βρήκαν τα θύματα μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Αυτός είναι ο σεσημασμένος κακοποιός που αναζητείται - Δεν δεχόταν τον χωρισμό

Βασικός ύποπτος της διπλής δολοφονίας παραμένει ένας 45χρονος αλβανικής καταγωγής ο οποίος διατηρούσε σχέση με την Φωτεινή - Svitlana μέχρι πριν λίγο καιρό. Ο φερόμενος ως δράστης ο οποίος έχει απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστειών, έχει εξαφανιστεί με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει κυνηγητό για την σύλληψή του.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αλλοδαπός φέρεται να μην δέχτηκε ποτέ ότι η 43χρονη Ουκρανή αποφάσισε να διακόψει το δεσμό που είχαν και να συνεχίσει τη ζωή της με τον 42χρονο φαρμακοποιό Ιωάννη Ζωνίτσα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν άτομα του περιβάλλοντος της άτυχης γυναίκας ο Αλβανός βασικός ύποπτος φαίνεται ότι είχε ξεκινήσει απειλές εναντίον της περιγράφοντας στις Αρχές ότι είχε φτάσει στο σημείο να της πεί ότι "αφού δεν θα σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει κανείς".

Αυτά είναι τα τρία σενάρια της Αστυνομίας για τον δράστη

Όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα loutraki365, η Αστυνομία έχει καταλήξει σε τρία σενάρια για το πως ο δράστης κατάφερε να μπει μέσα στο σπίτι.

Το πρώτο σενάριο, θέλει τον δολοφόνο να είχε αντικλείδι του σπιτιού. Το γεγονός ότι ο κύριος ύποπτος για τη διπλή δολοφονία, είναι ο πρώην σύντροφος της 45χρονης, θεωρείται πιθανό λόγω της σχέσης που είχαν στο παρελθόν, να είχε κλειδί του σπιτιού και να μην το είχε παραδώσει στην άτυχη Ουκρανή μασέζ.

Το δεύτερο σενάριο, το οποίο συγκεντρώνει επίσης αρκετές πιθανότητες, είναι το ζευγάρι να είχε αφήσει ανοιχτή την πόρτα, καθώς ήταν μια ζεστή βραδιά και ο δολοφόνος να βρήκε την ευκαιρία να εισβάλει από εκεί.

Το τρίτο σενάριο, το οποίο όμως δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, είναι ο δολοφόνος να χτύπησε την πόρτα και να του άνοιξε η 45χρονη. Όμως, το γεγονός ότι ο 42χρονος φαρμακοποιός βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι και όχι στο πάτωμα, αποδεικνύει ότι δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να προστατέψει τη σύντροφό του από την εισβολή του δολοφόνου.

Σημειώνεται πως, πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα τα κινητά τηλέφωνα των δύο θυμάτων, και εκτιμάται ο δράστης έχει πάρει τα δύο κινητά και πολύ πιθανό να τα έκαψε για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η διπλή αυτή τραγωδία έχει ταράξει την τοπική κοινωνία του λουτρακίου.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση αργά το βράδυ του Σαββάτου για Ι.Χ. τυλιγμένο στις φλόγες. Στο σημείο έφθασε και η Αστυνομία και ξεκίνησε έρευνα για να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας και στις συντονισμένες ενέργειες που ακολουθήθηκαν, βρήκαν ότι το όχημα ανήκε στη 45χρονη από την Ουκρανία, ωστόσο οι Αρχές δεν μπορούσαν να μπουν στο σπίτι της στο Φλάμπουρο χωρίς εισαγγελική παρέμβαση.

Το πρωί της Κυριακής, ένας γείτονας της άτυχης γυναίκας είδε αίματα να τρέχουν από την εξώπορτα του σπιτιού και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί έφτασαν άμεσα στο σημείο, αλλά η πόρτα ήταν κλειδωμένη με λουκέτο.

Τελικά, το απόγευμα της Κυριακής, λίγο μετά τις 16:30, οι άνδρες της Αστυνομίας κατάφεραν να μπουν στο σπίτι και βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα. Η 45χρονη και ο φαρμακοποιός ήταν νεκροί, μέσα σε μία λίμνη αίματος. Και οι δύο, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά, έφεραν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι ή άλλο αμβλύ αντικείμενο σε όλο το σώμα, ενώ ήταν εντελώς γυμνοί.

Αυτή είναι η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή

Η άτυχη γυναίκα που βρέθηκε δολοφονημένη ήταν η 43χρονη Φωτεινή – Svitlana με καταγωγή από την Ουκρανία. Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, η 43χρονη είχε μια κόρη 20 ετών η οποία σπουδάζει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ζούσε μόνη της στο σπίτι που νοίκιαζε και βρέθηκε δολοφονημένη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ήταν παντρεμένη στο παρελθόν με γνωστό επιχειρηματία της Μυκόνου ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως μασέζ σε κέντρο ευεξίας της περιοχής. Ο νεκρός άνδρας που βρέθηκε δίπλα της είναι σύμφωνα με το loutrakiblog.gr, o Ιωάννης Ζωνίτσας, γνωστός φαρμακοποιός της περιοχής του οποίου το κατάστημα βρισκόταν δίπλα από το σπίτι της άτυχης γυναίκας.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share