Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φρίκη: Έκοψαν τα χέρια 16χρονου, έβγαλαν τα μάτια του και το βιντεοσκόπησαν

Κτηνωδία

15 Οκτωβρίου 2020 15:31
Φρίκη: Έκοψαν τα χέρια 16χρονου, έβγαλαν τα μάτια του και το βιντεοσκόπησαν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Φρίκη στην Ιορδανία με ένα οργισμένο πλήθος όπου βιντεοσκόπησε τη φριχτή πράξη τους να κατακρεουργήσουν τα χέρια και να βγάλουν τα μάτια 16χρονου, αναζητώντας εκδίκηση για έναν φόνο που φέρεται να διέπραξε ο πατέρας του. Ενώ, φρίκη προκαλεί η αποτρόπαιη πράξη ενός 36χρονου, όπου σκότωσε την 46χρονη πρώην σύντροφό του και στη συνέχεια έφαγε το άψυχο κορμί της, και συγκεκριμένα την καρδιά και τον εγκέφαλό της

Ο βασιλιάς έδωσε εντολή σε μια ελίτ αστυνομική ομάδα να ερευνήσει και πλέον 11 άνθρωποι έχουν συλληφθεί που συνδέονται με τον ακρωτηριασμό του 16χρονου Saleh, τον οποίο απήγαγαν από την πόλη Ζάρκα, στα βορειοδυτικά του Αμάν.

Τουλάχιστον 10 άντρες ήταν παρόντες στην απαγωγή. Έβαλαν το αγόρι σε ένα μικρό λεωφορείο και το οδήγησαν σε απομονωμένη περιοχή, όπου του έκοψαν τα χέρια με τσεκούρι και του έβγαλαν τα μάτια με αιχμηρό αντικείμενο.

Ο Αμπντάλα Β’ έδωσε εντολή να μεταφερθεί το αγόρι σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας και να γίνει ό,τι καλύτερο για αυτόν. Ο Saleh δήλωσε σε τοπικό μέσο ότι η απαγωγή έγινε στον δρόμο. Είχε βγει για να πάρει ψωμί.

«Αναγνώρισα τους εγκληματίες μόλις τους είδα και προσπάθησα να ξεφύγω, αλλά κατάφεραν να με πιάσουν και να με πάνε σε ένα σπίτι σε εγκαταλειμμένη περιοχή, όπου μου έκοψαν τα χέρια και μου έβγαλαν τα μάτια», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

«Μόνο ο Θεός μου έδωσε τη δύναμη να αντέξω αυτό που μου συνέβη», κατέληξε. Σύμφωνα με πηγές, η επίθεση στο αγόρι έγινε για τη δολοφονία του θείου ενός από τους δράστες, πιστεύοντας πως ο πατέρας του Saleh ήταν ο δολοφόνος.

Το βίντεο κυκλοφόρησε στα κοινωνικά μέσα της Ιορδανίας, εξαιτίας της ανατριχιαστικής του φύσης όμως οι ιορδανικές αρχές κατάφεραν να το κατεβάσουν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Bassam Talhouni, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων πως «ο νόμος θα κάνει τη δουλειά του και η πιο βαριά τιμωρία θα αποδοθεί στους δράστες εγκλημάτων που διαταράσσουν την κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια και τρομοκρατούν τους πολίτες».

Ο υπουργός χαρακτήρισε το γεγονός «ξένο για την ιορδανική κοινωνία», καθώς τόσο οι νόμοι όσο και η θρησκεία αποκηρύσσουν τη βεντέτα.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share