Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φρίκη: Στραγγάλισαν και τεμάχισαν μητέρα και κόρη

Το έγκλημα που εξιχνιάστηκε 13 χρόνια μετά

3 Οκτωβρίου 2020 20:09
Φρίκη: Στραγγάλισαν και τεμάχισαν μητέρα και κόρη

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα που "κρυβόταν" στα συρτάρια της αστυνομίας από το 2007 αισίως εξιχνιάστηκε μετά από 13 χρόνια.

Το 2007, είχαν εξαφανιστεί από την περιοχής της Αθήνας δύο αλλοδαπές γυναίκες, μητέρα και κόρη 59 και 21 ετών αντίστοιχα. Η εξαφάνιση των ανωτέρω γυναικών είχε δηλωθεί στο Τ.Α. Ομονοίας.

Η ΕΛΑΣ, μετά τη συνεργασία με τις Αρχές της Γεωργίας, μέσω της Ιnterpol, εντόπισε στην Αθήνα τους δύο φερόμενους ως δράστες, Πακιστανούς, ηλικίας 54 και 60 ετών, τους οποίους και προσήγαγε.

Φρίκη: Στραγγαλίστηκαν και τεμαχίστηκαν οι δύο γυναίκες

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο δράστες είχαν στραγγαλίσει και τεμαχίσει τα δύο θύματα, μέσα στο διαμέρισμα του 54χρονου στα Πετράλωνα, ενώ στη συνέχεια οι δράστες, με τη βοήθεια τρίτου ατόμου, είχαν εξαφανίσει τις σορούς τους. Ωστόσο, ένα παρόμοιο έγκλημα είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες όταν ένας πατέρας τεμάχισε την κόρη του.

Κίνητρο των πράξεών τους, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 54χρονου, ήταν προσωπικές διαφορές με τα θύματα. Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν υποβλήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση και σε βάρος των δραστών εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν.

Ελευθερία Αγραφιώτου: Εξελίξεις για άγρια δολοφονία σε πάρκινγκ super market. Το νέο κλειδί στην υπόθεση

Η Ελευθερία Αγραφιώτου βρέθηκε νεκρή στον Μάιο του 2016, σε εγκαταλειμμένο υπόγειο εμπορικού κέντρου.

Ελευθερία Αγραφιώτου. Ένα έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με όλη τη σημασία της λέξης, όχι μόνο για την αγριότητα της δολοφονίας, αλλά και λόγω των σκοτεινών και αρρωστημένων σεξουαλικών ενστίκτων του αδίστακτου δολοφόνου.

Πέρα απ’ όλα αυτά, όμως, το έγκλημα σόκαρε για ακόμα έναν λόγο: διότι αφορούσε μια γυναίκα της διπλανής πόρτας, μια γυναίκα που ζούσε μόνη της και είχε αγωνιστεί για την ζωή, με μοναδικό της στήριγμα την γηραιά μητέρα της.

Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, δεν έχουν κλείσει το φάκελο της δολοφονίας με την ένδειξη “Ανεξιχνίαστο”, αλλά συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις έρευνες, ευελπιστώντας κάποια στιγμή να έχουν θετικά αποτελέσματα.

Σήμερα έρχεται στο “φως” ένα στοιχείο που στο άμεσο μέλλον είναι δυνατόν να αποδειχθεί πολύτιμο για την ανακάλυψη του δράστη, που έκοψε με ιδιαίτερα άγριο τρόπο το νήμα της ζωής της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου, σε ένα σκοτεινό, υπόγειο πάρκινγκ εμπορικού κέντρου, στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες του newsit, στα χέρια των αστυνομικών, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση μεθοδικά και αθόρυβα, βρίσκεται ένα σημαντικό στοιχείο.

Πρόκειται για τέσσερα “ορφανά” αταυτοποίητα αποτυπώματα, τα οποία ανακαλύφθηκαν, όχι μόνο στο χώρο που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη η άτυχη γυναίκα, αλλά και κοντά στο πτώμα της.

Τα “ορφανά” αποτυπώματα πρόεκυψαν, έπειτα από ενδελεχή εξερεύνηση του χώρου του πάρκινγκ, όπου αρχικά ο δράστης εγκλώβισε το θύμα, αλλά και στο εγκαταλειμμένο υπόγειο πάρκινγκ, όπου ο αδίστακτος δολοφόνος έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στο ανυπεράσπιστο θύμα του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί συνέκριναν αποτυπώματα που είχαν βρει στο χώρο της δολοφονίας της, εν προκειμένω στο εγκαταλειμμένο υπόγειο, με τα αποτυπώματα του συνόλου των εργαζομένων στο εμπορικό κέντρο, ακόμα και με τους εργαζόμενους στο ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού, αφαιρώντας σταδιακά από το τραπέζι των ερευνών αποτυπώματα ανθρώπων που είχαν εργασιακή σχέση με το εμπορικό κέντρο και κατά συνέπεια ήταν δικαιολογημένη η παρουσία τους, κυρίως στο λειτουργικό πάρκινγκ.

Μέσω αυτής της διαδικασίας, στο τραπέζι των ερευνών έμειναν τα τέσσερα ορφανά αποτυπώματα, από τα οποία δύο φέρονται να ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο, ενώ τα άλλα δύο έχουν ελαφρώς ελλιπή εικόνα, στα σημεία σύγκρισης.

Από αυτά τα τέσσερα αποτυπώματα, τα δύο όπως προαναφέραμε είναι τα σημαντικά και ανήκουν σαφώς στο ίδιο άγνωστο πρόσωπο, καθώς βρέθηκαν σε σημείο που κανείς δεν έχει πρόσβαση, δηλαδή στο εγκαταλειμμένο υπόγειο παρκινγκ, όπου εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη το πτώμα της άτυχης γυναίκας. Τα αποτυπώματα βρέθηκαν, το ένα στην κουπαστή της σκάλας και το άλλο δίπλα στο πτώμα της 69χρονης.

Πλέον, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και η ειδική ερευνητική ομάδα που έχει δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο ειδεχθές έγκλημα, συγκεντρώνουν ανά την Ελλάδα περιστατικά που έχουν να κάνουν με άγρια εγκλήματα ή σεξουαλικές επιθέσεις και άμεσα συγκρίνουν τα αποτυπώματα των δραστών με αυτά τα τέσσερα “ορφανά”, που έχουν στο φάκελο της δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κάποια ταυτοποίηση, ίσως γιατί ο δράστης της άγριας δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου, δεν προέβει σε κάποια παράνομη πράξη για να άφησε πίσω του εκ νέου αποτυπώματα.

Το χρονικό

Τον Απρίλιο του 2016 δηλώθηκε από συγγενείς της, η εξαφάνιση της Ελευθερίας Αγραφιώτου και άμεσα είχαν ξεκινήσει οι έρευνες, χωρίς όμως αποτελέσματα.

Ένα μήνα μετά, ανακαλύπτεται τυχαία και λόγω αφόρητης δυσοσμίας που αναδυόταν από το εγκαταλειμμένο υπόγειο του εμπορικού κέντρου, το πτώμα της άτυχης γυναίκας και μάλιστα σε προχωρημένη σήψη.

Όπως είχε διαπιστωθεί από την αυτοψία στον χώρο, ο δράστης είχε ακινητοποιήσει την 69χρονη την στιγμή που βγήκε από το αυτοκίνητο της, στο λειτουργικό πάρκινγκ του χώρου και την χτύπησε με αγριότητα στο κεφάλι.

Ωστόσο, παρά το χτύπημα, η Ελευθερία Αγραφιώτου, όπως μαρτυρούν τα αιματηρά σημάδια που άφησε στο χώρο, προσπάθησε να διαφύγει από τα χέρια του δολοφόνου, με αποτέλεσμα ο δράστης να την χτυπήσει εκ νέου στο κεφάλι, σε κολώνα του παρκινγκ και στην συνέχεια να την σύρει μέχρι την κλειστή πόρτα του εγκαταλειμμένου υπογείου, όπου και την πέταξε από τις σκάλες.

Εκεί, πλέον, φέρεται να την κακοποίησε και στην συνέχεια να της κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share