Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ: Δολοφονήθηκε 35χρονος δημοσιογράφος

Άγριο έγκλημα

29 Σεπτεμβρίου 2020 14:36
Σοκ: Δολοφονήθηκε 35χρονος δημοσιογράφος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε από δύο αγνώστους που κινούνταν με μοτοσικλέτα στην Ονδούρα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Πρόκειται για τον 85ο εργαζόμενο σε μέσο ενημέρωσης που δολοφονείται στη χώρα της κεντρικής Αμερικής, μια από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη για τους λειτουργούς του Τύπου, σε δύο δεκαετίες.

Ο Λουίς Αλμεντάρες, 35 ετών, δημοσιογράφος που αρθρογραφούσε κυρίως στο διαδίκτυο και τηρούσε κριτική στάση έναντι της κυβέρνησης, είχε καταγγείλει πως δέχθηκε τουλάχιστον δέκα απειλές κατά της ζωής του στην αστυνομία και σ’ έναν δημόσιο θεσμό αρμόδιο για την προστασία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, κατά οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο δημοσιογράφος πήγε προχθές Κυριακή να κάνει αγορές στην Κομαγιάγουα, 60 χιλιόμετρα βόρεια από την Τεγκουσιγκάλπα, όταν δύο άγνωστοι που κινούνταν με μοτοσικλέτα τον πλησίασαν και «τον πυροβόλησαν επανειλημμένα», ανέφερε η αστυνομία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Χτυπημένος από τρεις σφαίρες, ο Λουίς Αλμεντάρες εισήχθη σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και υπέκυψε στα τραύματά του το πρωί χθες Δευτέρα, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αμάδα Πόνσε, διευθύντρια της ΜΚΟ Επιτροπή για την Ελευθερία της Έκφρασης (C-Libre).

Φρίκη: 44χρονος δημοσιογράφος βρέθηκε αποκεφαλισμένος

44χρονος Μεξικανός δημοσιογράφος που αρθρογραφούσε για την εγκληματικότητα στη βίαιη πολιτεία Βερακρούς, στο ανατολικό τμήμα του Μεξικού, βρέθηκε αποκεφαλισμένος.

Το πτώμα του Χούλιο Βαλντίβια, 44 ετών, που ειδικευόταν στη δημοσιογραφία «nota roja» που εστιάζει σε υποθέσεις αποτροπιαστικών εγκλημάτων και βίας, βρέθηκε στον απομακρυσμένο δήμο Τεζονάπα, περίπου 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της πολιτείας, Βερακρούς. Επίσης, πριν ένα μήνα είχε δολοφονηθεί ο Μεξικανός δημοσιογράφος Πάμπλο Μορουγάρες.

Ένα μέλος του προσωπικού της τοπικής εφημερίδα Diario El Mundo στην Βερακρούς, που εργαζόταν ο Βαλντίβια, δήλωσε ότι υπήρχε αρχικά η υποψία ότι τον 44χρονο δημοσιογράφο ίσως τον είχε χτυπήσει τρένο, εκδοχή που όμως αποκλείστηκε από την εισαγγελία.

«Ο Βαλντίβια βρέθηκε κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές αποκεφαλισμένος με σημάδια βασανιστηρίων», δήλωσε ο εργαζόμενος της εφημερίδας, ο οποίος δεν ήθελε να κατονομαστεί.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share