Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Μακρή - Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου (Video)

Ποια η τελική απόφαση

14 Σεπτεμβρίου 2020 16:06
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Μακρή - Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ισόβια επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 32χρονο κατηγορούμενο ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα «για την ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά μόνας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή. Επιπλέον του επιβλήθηκε ποινή 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για οπλοχρησία και οπλοφορία.

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στο έγκλημα καταδικάστηκε ο 36χρονος αδελφός του στον οποίο το δικαστήριο επίσης δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Ενώ, τις προηγούμενες ημέρες μία γυναίκα μάρτυρας υπεράσπισης, κατά τη διάρκεια κατάθεσής της, προσέφερε άλλοθι στον έναν από τους δυο κατηγορούμενους για τη στυγερή δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκριναν ομόφωνα ένοχο τον 32χρονο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας και τον 36χρονο αδελφό του για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι δυο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με το στυγερό έγκλημα και έδωσαν τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα εκείνων των ημερών που τους οδήγησαν στο εδώλιο.

«Θα ήθελα να υπάρχει ένα ανοικτό μυαλό και μία ανοικτή καρδιά…Και εγώ και ο αδελφός μου είμαστε αθώοι» ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία του ο φερόμενος ως εκτελεστής του Γιάννη Μακρή απευθυνόμενος στην έδρα.

Ωστόσο, τόσο οι δικαστές όσο και ο εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων. Ο εισαγγελικός λειτουργός, στην αγόρευση του, ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων καθώς εμφανίστηκε πεπεισμένος πως ο 32χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή είναι ο εκτελεστής που καταγράφεται στο βίντεο έξω από το σπίτι του άτυχου επιχειρηματία. «Δεν το λέω εγώ, το λέει το βίντεο της ανθρωποκτονίας» ανέφερε.

Ο εισαγγελέας εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως δεν προκύπτει η ύπαρξη δεύτερου προσώπου στον τόπο του εγκλήματος, ωστόσο, υποστήριξε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος συνέδραμε τον πρώτο.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share