Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση (Video)

Τι ζήτησε ο εισαγγελέας

8 Σεπτεμβρίου 2020 13:11
Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Την ενοχή των δύο Βούλγαρων αδελφών για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 32χρονου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας, ενώ για τον 36χρονο αδελφό του για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ενώ, τις προηγούμενες ημέρες μία γυναίκα μάρτυρας υπεράσπισης, κατά τη διάρκεια κατάθεσής της, προσέφερε άλλοθι στον έναν από τους δυο κατηγορούμενους για τη στυγερή δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή.

Για τον 32χρονο φερόμενο εκτελεστή του επιχειρηματία ο εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που σκότωσε τον επιχειρηματία με οκτώ σφαίρες και εμφανίζεται στο βίντεο της ανθρωποκτονίας που έχει δει το «φως» της δημοσιότητας.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό επιβαρυντικό για τον πρώτο κατηγορούμενο είναι και το τηλέφωνο στον αδελφό του, λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανθρωποκτονία.

Μεταξύ άλλων στην αγόρευση του ο εισαγγελέας ανέφερε πως:

  • Το πρώτο ξενοδοχείο που έμειναν οι κατηγορούμενοι ήταν κοντά στο σπίτι του Γιάννη Μακρή, κάτι που συνάδει με την εκτίμηση ότι πιθανότατα ήθελαν να τον παρακολουθήσουν. Χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός είπε: «Είπαν διάφορες δικαιολογίες (σ.σ. οι κατηγορούμενοι) για τα αυτοκίνητα για το ότι δεν τους έκαναν. Έλα όμως που τα τρία εξ αυτών έχουν θεαθεί έξω από την οικία του δολοφονηθέντος. Και μάλιστα μόνο τις ημέρες που τα είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι».
  • Οι κατηγορούμενοι έμειναν σε τέσσερα ξενοδοχεία και νοίκιασαν τέσσερα αυτοκίνητα. «Διαβιούν πολυτελώς για 20 ημέρες στην περιοχή της Βούλας-Γλυφάδας που δεν είναι από τις φθηνές. Εμείς που μένουμε εδώ, δεν μπορούμε. Δεν προέκυψε πως συναντήθηκαν με κάποιον επιχειρηματία, είπαν ότι έχουν επισκεφθεί κάποιο ακίνητο για να νοικιάσουν προκειμένου να φτιάξουν καντίνα» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Κλείνοντας την αγόρευσή του ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 32χρόνου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας. Ακόμη, για τον 36χρόνο αδελφό του, ο εισαγγελικός λειτουργός την ενοχή του για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share