Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σοκ στο Μεξικό: Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος

Άγριο έγκλημα

3 Αυγούστου 2020 20:31
Σοκ στο Μεξικό: Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο Μεξικανός δημοσιογράφος Πάμπλο Μορουγάρες, του ειδησεογραφικού ιστότοπου PM Noticias, δολοφονήθηκε μέσα σε εστιατόριο στην πολιτεία Ιγουάλα, γνωστοποίησαν χθες Κυριακή η επιτροπή υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της πολιτείας και πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

Η επιτροπή καταδίκασε το έγκλημα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, στην οποία απαιτεί επίσης να διενεργηθεί «έρευνα άμεσα» για εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες. Επίσης, πριν 2 μήνες είχαν δολοφονήσει έναν 34χρονο δημοσιογράφο!

Ο Μορουγάρες έγινε ο τέταρτος δημοσιογράφος ο οποίος δολοφονήθηκε στο Μεξικό το 2020, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκε περί τη 01:00 χθες Κυριακή (τοπική ώρα· 09:00 ώρα Ελλάδας) ενώ βρισκόταν μέσα σε εστιατόριο στην πόλη Ιγουάλα μαζί με έναν αστυνομικό επιφορτισμένο να εγγυάται την ασφάλειά του.

Και οι δύο τους δολοφονήθηκαν από βαριά οπλισμένους άνδρες οι οποίοι εισέβαλαν στο εστιατόριο και δολοφόνησαν επίσης έναν ιδιωτικό φύλακα.

Δολοφονήθηκε 25χρονος δημοσιογράφος

25χρονος δημοσιογράφος, ο οποίος πυροβολήθηκε από αγνώστους την προηγούμενη εβδομάδα, υπέκυψε στα τραύματά του, ανακοίνωσε φορέας που εκπροσωπεί εργαζομένους στα ΜΜΕ της Γουατεμάλας.

«Με θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του συναδέλφου μας Μπράιαν Γκέρα», δημοσιογράφου του καλωδιακού τηλεοπτικού δικτύου TLCOM, ανέφερε η συλλογικότητα Sala de Redacción («Αίθουσα Σύνταξης») σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. Βαρύ πένθος επικρατεί και στην ΕΡΤ, μετά τον ξαφνικό χαμό πασίγνωστης δημοσιογράφου.

Η Ένωση Δημοσιογράφων της Γουατεμάλας (APG), ο κύριος φορέας εκπροσώπησης των επαγγελματιών του Τύπου, κατηγόρησε την αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ότι «δεν πήραν σοβαρά τις καταγγελίες για απειλές κατά της ζωής» του δημοσιογράφου. Ζήτησε να διενεργηθεί διεξοδική έρευνα για την υπόθεση.

Σοκ: Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος

Ο μεξικανός δημοσιογράφος Χόρχε Αρμέντα δολοφονήθηκε στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως και ένα μέλος της δημοτικής αστυνομίας, γεγονός το οποίο αυξάνει στους τρεις τον αριθμό των εργαζομένων σε μεξικανικά μέσα ενημέρωσης που έχουν δολοφονηθεί από την αρχή της χρονιάς, ενημέρωσε δικαστική πηγή. Επίσης, ένα φρικιαστικό έγκλημα έγινε και στην Αγγλία με μια 36χρονη γυναίκα να δολοφονεί την ίδια της την μητέρα αποκεφαλίζοντάς την.

Ο δημοσιογράφος, διευθυντής του Medios Obson, ειδησεογραφικού ιστοτόπου, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλων στη Σιουδάδ Ομπρεγόν (βόρεια) που είχε επίσης συνέπεια να σκοτωθεί ένας δημοτικός αστυνομικός και να τραυματιστεί άλλος ένας, διευκρίνισε μέσω Twitter η τοπική εισαγγελία.

Ο Χόρχε Αρμέντα είχε δεχθεί απειλές και ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα προστασίας ανθρώπων που κινδυνεύουν, υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφων, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντιπρόσωπος της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, ΜΚΟ η οποία κάνει λόγο για τρεις δολοφονίες εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης φέτος.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share