Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Κατέθεσε ο αστυνομικός που είχε αναλάβει την έρευνα - Τι είπε για τους κατηγορούμενους (Video)

Εξελίξεις στην υπόθεση

31 Ιουλίου 2020 15:34
Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Κατέθεσε ο αστυνομικός που είχε αναλάβει την έρευνα - Τι είπε για τους κατηγορούμενους (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέθεσε σήμερα ο αστυνομικός που είχε αναλάβει την έρευνα, έως ότου εντοπισθούν και συλληφθούν οι δυο κατηγορούμενοι και συλληφθούν, ενώ προβλήθηκε και το βίντεο-ντοκουμέντο της δολοφονίας.

Όταν ο αστυνομικός ρωτήθηκε από την έδρα να αναγνωρίζει κάποιον από τους δύο, εκείνος απάντησε ότι τα διακριτά χαρακτηριστικά του ενός προσομοιάζουν με εκείνα του ανθρώπου που βρίσκεται στο εδώλιο. Πριν από λίγες μέρες είχε καταθέσει ο φίλος και συνέταιρος του Γιάννη Μακρή.

Η δίκη θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις δύο μαρτύρων που βρέθηκαν κοντά στο σημείο της δολοφονίας. Εν συνεχεία το δικαστήριο θα διακόψει για ένα μήνα και θα συνεδριάσει εκ νέου στις 31 Αυγούστου.

Δολοφονία Μακρή: Ο Βούλγαρος μιλά για πρώτη φορά - "Δεν έχω καμία σχέση...δεν είχα κίνητρο να τον σκοτώσω"

Ο Βούλγαρος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, στη Βούλα στις 31 Οκτωβρίου 2018, μιλάει για πρώτη φορά και σοκάρει με όσα λέει.

Οι αρχές έφθασαν στους δυο Βούλγαρους ύστερα από πέντε μήνες ερευνών, με μία απόδειξη αγοράς ενός τζόκεϊ να οδηγεί στα ίχνη τους. Ο άνδρας επιμένει ότι δεν είναι ο άνθρωπος που φαίνεται στα βίντεο της εκτέλεσης και ότι δεν έχει καμία σχέση. Την ίδια ώρα η Βικτώρια Καρύδα, σύζυγο του Μακρή, ξεσπάει για το εν λόγω βίντεο, το οποίο λέει πώς είδαν τα παιδιά της στο διαδίκτυο.

Ο Βούλγαρος κατηγορούμενος μίλησε για πρώτη φόρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μέσα από τη φυλακή.

«Θα πρέπει να επαναλάβω ότι είμαι αθώος. Ούτε εγώ, ούτε ο αδερφός μου έχουμε σχέση με αυτό το σκληρό έγκλημα. Ήρθα στην Ελλάδα, όπως έκανα τόσες πολλές φορές στο παρελθόν, επειδή αγαπώ την Ελλάδα. Ήθελα να φέρω την οικογένειά μου και τον νεογέννητο γιο μου να ζήσουν εδώ», λέει μέσα από τη φυλακή.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος επιμένει στην αθωότητά του και ισχυρίζεται ότι δεν είναι αυτός ο δολοφόνος του επιχειρηματία.

«Δεν είμαι δολοφόνος. Δεν είμαι εγκληματίας. Ήρθα στην Ελλάδα με το δικό μου όνομα, διαβατήριο και πιστωτικές κάρτες. Νοίκιασα δωμάτιο στο ξενοδοχείο, ταξίδεψα με το αεροπλάνο και νοίκιασα αυτοκίνητα, όλα με το διαβατήριο μου. Δεν προσπάθησα ποτέ να κρυφτώ, δεν είχα τίποτα να κρύψω. Ένας επαγγελματίας εγκληματίας συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο;», λέει χαρακτηριστικά.

«Δεν είχα κίνητρο να σκοτώσω τον Μακρή» Ο Βούλγαρος κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι δεν είχε κανένα κίνητρο για να σκοτώσει τον επιχειρηματία και περιγράφει τις κατηγορίες που του προσάπτουν.

«Λένε ότι πυροβόλησα τον Μακρή και επέστρεψα στο ξενοδοχείο μου με το νοικιασμένο αυτοκίνητο. Πέρασα τη νύχτα και μετά παρέδωσα το νοικιασμένο αυτοκίνητο με όλο το DNA μου και έκανα αεροπορική κράτηση για το επόμενο απόγευμα να επιστρέψω σπίτι μου. Ότι ήρθα (στην Ελλάδα) μερικούς μήνες αργότερα και πήγα στο ίδιο ξενοδοχείο και στο ίδιο γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Γλυφάδα. Η κατηγορία είναι τρελή. Δεν έχω σχέση με το έγκλημα, δεν έκανα τίποτα λάθος. Δεν ήξερα τον Μακρή και φυσικά δεν είχα κίνητρο για να τον σκοτώσω», επισημαίνει.

«Γι΄αυτό δεν έχουν βρει μεταφορές χρημάτων, καμία σύνδεση, κανένα κίνητρο και καμία σχέση με τον Μακρή. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα με ακούσει. θα κηρύξει την αθωότητά μου και θα μου επιτρέψει να δω ξανά το μωρό και την οικογένειά μου», λέει αναφερόμενος στην επικείμενη δίκη.

Η δίκη για τη δολοφονία Μακρή αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share