Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άγρια δολοφονία 37χρονου Κύπριου στη Βρετανία

Είχε δολοφονηθεί επίσης η αδερφή του το 1992

22 Ιουλίου 2020 14:41
Άγρια δολοφονία 37χρονου Κύπριου στη Βρετανία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Άγρια δολοφονία 37χρονου Κύπριου διαπράχθηκε στο βόρειο Λονδίνο. Πρόκειται για τον Πήτερ Πέτρου, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, έπειτα από συμπλοκή στο Kilburn High Road την Πέμπτη 16 Ιουλίου.

Ο δράστης, μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, τράπηκε σε φυγή. Ο άτυχος Κύπριος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Επίσης, μπροστά σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα βρέθηκε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, με ένα διαμελισμένο πτώμα να εντοπίζεται σε ταράτσα.

Σύμφωνα με την Βρετανική Αστυνομία, ο ύποπτος περιγράφεται ως άνδρας με ύψος κοντά στο 1.83 και αθλητικό σώμα, ενώ ήταν ντυμένος με σκούρα ρούχα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Παροικιακή", η αστυνομία απευθύνει έκκληση για πληροφορίες από οποιονδήποτε γνωρίζει για την υπόθεση. Όπως αναφέρουν τα κυπριακά ΜΜΕ, εκτιμάται ότι ο Κύπριος είχε εμπλακεί σε καβγά με έναν άλλο άντρα έξω από γνωστό εστιατόριο στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η αδερφή του Πήτερ ανέφερε: «Είναι ο δεύτερος φόνος για τον οποίο εμείς ως οικογένεια υποφέρουμε. Η αδερφή μας, Tracy Meade, επίσης δολοφονήθηκε το 1992 και κανείς δεν έχει καταδικαστεί. Ως οικογένεια είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι και δεν μπορούμε να πιστέψουμε πώς θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την τραγωδία ξανά, ειδικά όταν ο δράστης δεν έχει συλληφθεί».

Σύμφωνα με τον ερευνητή της υπόθεσης, Darren Jones, «αυτή η ανούσια δολοφονία άφησε την οικογένεια του Πήτερ με μια αδιανόητη απώλεια. Περνάνε μια κόλαση και η ομάδα μου και εγώ διενεργούμε εντατικές εξετάσεις για να δούμε τι έγινε. Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε ενώπιον δικαιοσύνης τους υπεύθυνους. Απευθύνω κάλεσμα σε οποιοδήποτε γνωρίζει ή άκουσε κάτι για την δολοφονία να σκεφτεί τι νιώθει η οικογένεια του Πίτερ. Καμιά οικογένεια δεν αξίζει να περνάει αυτό που περνάνε τώρα».

25 ώρες φρίκης στο διαμέρισμα του 33χρονου επιχειρηματία που βρέθηκε διαμελισμένος - Τον μαχαίρωσαν στην καρδιά & τα χέρια του είχαν κοπεί... (Video)

Φρίκη προκαλεί τις τελευταίες ώρες η είδηση της ανατριχιαστικής δολοφονίας του νεαρού επιχειρηματία, Φαχίμ Σαλέχ, ο οποίος βρέθηκε διαμελισμένος στο πολυτελές διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, στο Lower East Side του Μανχάταν.

Ο 33χρονος διευθύνων σύμβουλος της νεοσύστατης startup Gokada, o οποίος είναι γνωστός ως ο «Έλον Μασκ της Νιγηρίας» με έδρα τη Νιγηρία, πιστεύεται ότι έπεσε θύμα ενός «επαγγελματία δολοφόνου».

Κάποια μέλη του σώματός του βρέθηκαν σε πλαστικές σακούλες μέσα στο διαμέρισμα, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για την αναζήτηση του δράστη, αλλά και του κινήτρου της στυγερής δολοφονίας.

Το πιο πιθανό σενάριο ωστόσο είναι οι οικονομικές διαφορές βάσει και της επιχειρηματικής δραστηριότητας του άτυχου 33χρονου. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η σορός του είχε τεμαχιστεί με «χειρουργική ακρίβεια», με τα χέρια του να έχουν κοπεί από τους ώμους και τα πόδια του από τα γόνατα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η New York Post.

Η νεκροψία έδειξε, σύμφωνα με το Daily Beast, ότι ο εκτελεστής του Σάλεχ πρώτα τον εξουδετέρωσε με taser και στη συνέχεια τον μαχαίρωσε στην καρδιά.

Περισσότερο φως στην υπόθεση ρίχνει το βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην πολυκατοικία του 33χρονου, το οποίο έχει καταγράψει τον Σάλεχ να μπαίνει στο ασανσέρ που οδηγούσε κατευθείαν στο διαμέρισμά του στις 13:40 (ώρα Νέα Υόρκης) το μεσημέρι της Δευτέρας.

Πίσω του έχει καταγραφεί ένας μαυροντυμένος άνδρας με μάσκα που κρατούσε μια μεγάλη τσάντα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο Σάλεχ προβληματίστηκε από την παρουσία του αγνώστου και φέρεται να του ζήτησε τον λόγο, κάτι που πιθανότατα οδήγησε σε λεκτικό επεισόδιο, ωστόσο αυτό δεν έχει καταγραφεί στην κάμερα.

Πάντως, με βάση τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο εκτελεστής του Σάλεχ πέρασε συνολικά 25 ώρες μέσα στο διαμέρισμα, μέχρι πριν να τον διακόψει η αδερφή του 33χρονου, η οποία τον αναζητούσε για ώρες...

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share