Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ο γάμος που έγινε λουτρό αίματος: Σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι

Ανείπωτη τραγωδία

21 Ιουλίου 2020 10:06
Ο γάμος που έγινε λουτρό αίματος: Σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μια ανείπωτη τραγωδία έλαβε τόπο στην Νιγηρία, όπου 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ενόπλων, με το γάμο όπου παρίσταντο στην περιοχή Καντούνα να μετατρέπεται σε ένα λουτρό αίματος.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι ένοπλοι, που κινούνταν με μοτοσικλέτες, επιτέθηκαν στο χωριό Κούκουμ-Ντάτζι, στην περιοχή Καουρά, το βράδυ της Κυριακής και άνοιξαν πυρ εναντίον των καλεσμένων.

«Σκότωσαν 18 ανθρώπους στη γαμήλια τελετή και τραυμάτισαν άλλους 32, στην πλειονότητά τους νέους άνδρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπέγκε Κατούκα Αγιούμπα, ο περιφερειάρχης. «Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου, ενώ άλλοι τρεις υπέκυψαν σε νοσοκομείο» όπου διακομίστηκαν, διευκρίνισε ο ίδιος, τη στιγμή που θλίψη προκαλεί και ο θάνατος ενός 3χρονου κοριτσιού.

Δεν είναι σαφές, όμως, το κίνητρο της επίθεσης. Η περιοχή έχει μετατραπεί επανειλημμένα σε θέατρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ μουσουλμάνων κτηνοτρόφων και χριστιανών αγροτών.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πολιτεία Καντούνα επιβεβαίωσε ότι διαπράχθηκε επίθεση, αλλά δεν έδωσε απολογισμό. «Μας αναφέρθηκε ότι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, αλλά δεν έχουμε ακόμη οριστικό αριθμό θυμάτων», είπε ο Μοχάμεντ Τζαλίγκε.

Στο νότιο τμήμα της πολιτείας Καντούνα, όπου ο πληθυσμός είναι κατά πλειονότητα χριστιανικός, ξεσπούν τα τελευταία χρόνια αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς οι προστριβές για τα δικαιώματα πρόσβασης στα βοσκοτόπια και στο νερό έχουν εκτραχυνθεί. Το τελευταίο διάστημα, οι συγκρούσεις αναζωπυρώθηκαν, με τις πολιτειακές αρχές να καταβάλλουν προσπάθειες να υπάρξει ανακωχή, χωρίς επιτυχία.

Αιτωλοακαρνανία: Βγήκε το πόρισμα τη νεκροψίας για τον 12χρονο

Θλίψη έχει προκαλέσει στην Αιτωλοακαρνανία ο αναπάντεχος θάνατος ενός 12χρονου αγοριού. Τι έδειξε η νεκροψία;

Το ανεύρυσμα εγκεφάλου ευθύνεται για τον θάνατο του , σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αντρέα Γκότση και το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής, που διενεργήθηκε στην Πάτρα.

Το μικρό αγόρι, το οποίο είχε τελειώσει το δημοτικό και ετοιμαζόταν να φοιτήσει στο Γυμνάσιο, κατοικούσε μόνιμα στην Αθήνα με την οικογένειά του. Για τις καλοκαιρινές διακοπές βρισκόταν εδώ και λίγες μέρες στο σπίτι των παππούδων του, στο Θέρμο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μικρός δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα υγείας, και μάλιστα χθες απογευματινές προς βραδινές ώρες δείπνησε σε τοπική ταβέρνα.Επιστρέφοντας στο σπίτι ένιωσε αδιαθεσία και αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Θέρμου.

Εκεί κρίθηκε ότι το παιδί δεν είχε κάτι το ανησυχητικό και έτσι επέστρεψε στο σπίτι. Ωστόσο, μετά από ένα διάστημα περίπου τριών ωρών το παιδί εξέπνευσε. Η τραγική κατάληξη έχει βυθίσει στο πένθος την περιοχή ενώ σαφώς δημιουργεί πολλά ερωτηματικά αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του αγοριού.

Την Τρίτη το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στο αγαπημένο τους παιδί.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share