Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ισόβια στη «μαύρη χήρα» του καπετάνιου του εφοπλιστή Γουλανδρή

Ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

20 Ιουλίου 2020 17:50
Ισόβια στη «μαύρη χήρα» του καπετάνιου του εφοπλιστή Γουλανδρή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Επταμελές Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων στην Δήμητρα Βούλγαρη, που κρίθηκε σε δεύτερο βαθμό ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως του συζύγου της καπετάνιου Θανάση Λάμπρου, τον Δεκέμβριο του 2014 στην Κοιλάδα Αργολίδας.

Σύμφωνα με την argonafplia.gr, το εφετείο επικύρωσε την πρωτοβάθμια απόφαση, καθώς οι έξι δικαστές αποδέχθηκαν την ενοχή και την προτεινόμενη ποινή και ένας δικαστής δεν πείστηκε. Επίσης, με 4-3 η ετυμηγορία για τα ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση ήταν αρνητική.

Το χρονικό της πρώτης δίκης

Στις 21 Δεκεμβρίου 2016 μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε πεντέμισι περίπου ώρες, η 38χρονη «μαύρη χήρα» της Αργολίδας κρίθηκε από το δικαστήριο ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για τη δολοφονία του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου που εργαζόταν για τον εφοπλιστή Νίκο Γουλανδρή.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε στις 02:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/12), μετά από περίπου τέσσερις εβδομάδες ακροαματικής διαδικασίας.

Εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, το δικαστήριο επέβαλε στην Δήμητρα Βούλγαρη ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σωκράτης Γκιόλιας: 10 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του - Δέχτηκε 17 σφαίρες έξω από το σπίτι του!

Σωκράτης Γκιόλιας: Ήταν 37 ετών και λίγο πριν γίνει για δεύτερη φορά πατέρας, πέφτει νεκρός από 17 σφαίρες ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2010 στην είσοδο του σπιτιού του.

Ήταν πρωινό της 19ης Ιουλίου του 2010, όταν η Ελλάδα ξυπνούσε έντρομη από την στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια ο οποίος έπεφτε νεκρός έξω απο το σπίτι του στην Ηλιούπολη, με 17 σφαίρες. Ήταν μόλις 37 ετών. Οι δράστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, χτύπησαν το κουδούνι νωρίς το πρωί και με κάποια πρόφαση του ζήτησαν να κατέβει στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου και τον περίμεναν για να τον πυροβολήσουν. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα δέχτηκε και τις 17 σφαίρες στο σώμα. Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω, ενώ δέχτηκε και τρεις σφαίρες στο κεφάλι.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι τα δύο όπλα των δραστών χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών. Η Σέχτα Επαναστατών ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου με προκήρυξή της που στάλθηκε στα Νέα στις 27 Ιουλίου του 2010. Τόσο οι δολοφόνοι όσο και οι ηθικοί αυτουργοί της εγκληματικής ενέργειας παραμένουν ασύλληπτοι.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share