Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Άγριο έγκλημα στον Μαραθώνα: Νεκρός άνδρας μέσα σε θερμοκήπιο

Θρίλερ

6 Ιουλίου 2020 21:22
Άγριο έγκλημα στον Μαραθώνα: Νεκρός άνδρας μέσα σε θερμοκήπιο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένα άγριο έγκλημα φέρεται να έγινε στον Μαραθώνα με έναν άνδρα να εντοπίζεται νεκρός. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε θερμοκήπιο.

Το θύμα έφερε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής έχει αναλάβει την υπόθεση και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. . Επίσης, σοκ προκαλεί το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Νέας Υόρκης από την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός 35χρονου την ώρα που έπλενε το αυτοκίνητό του.

Έγκλημα στο Κορωπί: «Μην σκοτώνεις τη μαμά μου» - H ανατριχιαστική κατάθεση του μικρού παιδιού που ήταν μπροστά στη δολοφονία

Ο κ. Απόστολος Λύτρας, ως δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, μιλώντας για την τραγική δολοφονία τέσσερα χρόνια από το στυγερό έγκλημα στο Κορωπί το 2016, της 35χρονης μητέρας από την ερωμένη του πρώην συζύγου της, δήλωσε συγκλονισμένος από μια κατάθεση του μικρού παιδιού που ήταν μπροστά στο έγκλημα: το μικρό παιδί παρακαλούσε τη δράστιδα να μην καταφέρει τις δύο τελευταίες μαχαιριές στην μητέρα του και της φώναζε «Μην σκοτώνεις τη μαμά μου».

Τα παιδιά έχουν ψυχικά τραύματα και τα στηρίζει η θεία τους, που έχει την επιμέλειά τους. Στο μεταξύ ο κ. Λύτρας σχολίασε και την εξέλιξη βάσει της οποίας η εισαγγελέας έβαλε στο «κάδρο» τον 45χρονο πρώην σύζυγο της άτυχης γυναίκας, και συγκεκριμένα για το αν υπάρχει συνέργεια δια παραλείψεως σε αυτό το έγκλημα. ο προηγούμενο διάστημα είχε συγκλονίσει η αδερφή του θύματος από το έγκλημα στο Κορωπί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακούω τη φωνή της να ζητάει βοήθεια»!

«Φόνισσα του Κορωπίου»: Ομόφωνα ένοχη - «Ούρλιαζε ο γιος μου, άρπαξα το παιδί και μετά δε θυμάμαι...» (Video)

Την ενοχή της «φόνισσας του Κορωπίου» αποφάσισε ομόφωνα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Οι δικαστές και οι ένορκοι ψήφισαν υπέρ της ενοχής της νεαρής κατηγορούμενης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το προηγούμενο διάστημα είχε συγκλονίσει η αδερφή του θύματος από το έγκλημα στο Κορωπί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακούω τη φωνή της να ζητάει βοήθεια»!

Η υπεράσπιση της κατηγορουμένης ζήτησε να της αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, με το δικαστήριο να βρίσκεται σε διάσκεψη για να αποφασίσει για τα ελαφρυντικά. Εάν οι δικαστές αναγνωρίσουν ελαφρυντικά στην κατηγορούμενη θα «σπάσουν» τα ισόβια που της έχουν επιβληθεί πρωτόδικα.

Νωρίτερα, η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε την καταδίκη της αποκαλούμενης «φόνισσας του Κορωπίου» και ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και τα πρακτικά της δίκης να αποσταλούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ώστε να ερευνηθεί τυχόν συνέργεια στην υπόθεση του 45χρονου άνδρα που αποτέλεσε το μήλον της έριδος μεταξύ των δυο γυναικών με μοιραία κατάληξη.

Η εισαγγελική λειτουργός μίλησε για ανθρωποκτόνο σκοπό της κατηγορουμένης, ενώ στοιχειοθέτησε την άποψη της αναφερόμενη στα «αλλεπάλληλα χτυπήματα, τα επεισόδια μεταξύ των δυο γυναικών, τις απειλές σε βάρος της αλλά και από μίσθωση αυτοκινήτου και το μαχαίρι που αγόρασε».

«Το μαχαίρι που έπληξε το θύμα και η συμπεριφορά που έδειξε την προηγούμενη και εκείνη την ημέρα δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν το σκέφτηκε. Αν είχε λάβει τέτοια επιθετική τάση από το θύμα, τότε το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να προστατεύσει το παιδί της. Δεν συντρέχει ο παράγοντας της τέλεσης του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχικής ορμής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήρθα να ζητήσω συγνώμη προς όλους»

Νωρίτερα, η κατηγορούμενη επιχείρησε να περιγράψει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφτασε στο σημείο να δολοφονήσει την πρώην σύζυγο του συντρόφου της, μπροστά στα μάτια των παιδιών της.

Στην απολογία της μίλησε για την ερωτική αντιζηλία που έτρεφε για το θύμα με το οποίο είχαν έρθει σε αντιπαράθεση καθώς διεκδικούσαν τον ίδιο άνδρα και πατέρα των παιδιών τους.

Η κατηγορούμενη δήλωσε πως τέσσερα χρόνια μετά το έγκλημα, αυτό που θυμάται από την μοιραία στιγμή είναι ότι είχε προηγηθεί καυγάς. Αναφερόμενη στο θύμα το οποίο αποκαλούσε «συγχωρεμένη», «μου άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού, με έβριζε, μου τράβηξε το παιδί, ήταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκα κι εγώ και της τράβηξα το παιδί να το πάρω. Ούρλιαζε ο γιος μου. Άρπαξα το παιδί, το έβαλα μέσα. Μετά δε θυμάμαι πως πήρα το μαχαίρι και ότι τη μαχαίρωσα. Δε θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα. Μου είπε εμένα θα με σκοτώσεις; Πήγε να πάρει το μαχαίρι. Μετά δεν θυμάμαι, θυμάμαι το μπαμπά μου στο αστυνομικό Τμήμα».

Όταν η κατηγορούμενη κλήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες δεν το έκανε λέγοντας πως τα δύο τελευταία χρόνια έχει στραφεί στο Θεό και δεν θέλει να αμαρτήσει. Η κατηγορούμενη ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά της άτυχης γυναίκας, που έγιναν άθελα τους αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας, αλλά και από το δικαστήριο διεκδικώντας μια δεύτερη ευκαιρία.

«Ήρθα εδώ να ζητήσω συγνώμη προς όλους, και τα παιδιά της συγχωρεμένης και τα δικά μου παιδιά. Τα τελευταία χρόνια από τότε που έφυγαν τα παιδιά μου έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στη φυλακή. Είμαι πολύ πιο συνειδητοποιημένη πλέον».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share