Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανοίγει ξανά η υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου: Ακόμα 9 άτομα στη δικαιοσύνη

Ραγδαίες εξελίξεις

23 Ιουνίου 2020 22:35
Ανοίγει ξανά η υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου: Ακόμα 9 άτομα στη δικαιοσύνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανοίγει ξανά η υπόθεση της δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012. Η σορός του ακόμα αγνοείται.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, ακόμη εννέα άτομα παραπέμπονται στον αρμόδιο εισαγγελέα και ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών για εμπλοκή τους στην υπόθεση αρπαγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου. Η υπόθεση ακόμα ερευνάται, και μάλιστα ένα σοκαριστικό τηλεφώνα έγινε στην Αγγελική Νικολούλη, που αφορά τον τόπο που έχουν θάψει τον άτυχο νέο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών ζητάται να εξεταστεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα και ανακριτή εάν συντρέχει λόγος άσκησης ποινικής δίωξης για τα αδικήματα:

1. της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία από κοινού και

2. της αρπαγής κατά συναυτουργία σε βάρος εννέα προσώπων πέραν των τεσσάρων που έχουν ήδη καταδικαστεί.

Μάλιστα έγινε αίτημα να εξεταστεί και η εμπλοκή του 77χρονου βασικού κατηγορούμενου που έχει καταδικαστεί για τυχόν εμπλοκή στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών: τα άτομα που είχαν συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και αρπαγή του Μάριου δεν ήταν γνωστά, ούτε συμμετείχαν για πρώτη φορά σε εγκληματική οργάνωση.

Από το προαναφερθέν αποδεικτικό υλικό υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της αρπαγής σε κακουργηματική μορφή.

Όπως μετέδωσε το Star, για την υπόθεση παραπέμπονται στον αρμόδιο ανακριτή και εισαγγελέα με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών:

  • Η σύζυγος του 77χρονου βασικού κατηγορούμενου
  • Ο γιος του 77χρονου, αστυνομικός της κρατικής ασφάλειας
  • Ο δεύτερος γιος του 77χρονου, επίσης αστυνομικός
  • Δύο άτομα στα οποία ο 77χρονος ανέθεσε να εξαφανίσουν το πτώμα του Μάριου
  • Τρία άτομα τα οποία παρείχαν κάλυψη στην εγκληματική ομάδα και κυρίως στον 77χρονο «αρχηγό»
  • Ιδιοκτήτης εταιρείας με οχήματα προς απόσυρση και φίλος του 77χρονου. Οι παραπάνω τρεις ήταν υπάλληλοι στην εταιρεία.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share