Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις με τον δολοφονία του 49χρονου στη Θεσσαλονίκη - Το παρελθόν της μητέρας με τον 49χρονο (Video)

«Εκείνο που οδήγησε στη δολοφονία ήταν...»

17 Ιουνίου 2020 11:56
Ραγδαίες εξελίξεις με τον δολοφονία του 49χρονου στη Θεσσαλονίκη - Το παρελθόν της μητέρας με τον 49χρονο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο Ι. Ψωμιάδης, συνήγορος υπεράσπισης των 2 κατηγορουμένων γυναικών για τη δολοφονία του 49χρονου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν η κόρη αυτή που «κατά βάση επέφερε τα πλήγματα» στον 49χρονο. Παράλληλα, σοκάρουν τα όσα υποστήριξε η 18χρονη κόρη του.

Περιγράφοντας τη στιγμή του εγκλήματος είπε πως έγινε μόλις η γυναίκα πληροφορήθηκε την κακοποίηση της κόρης της από τον πατέρα της. «Εκείνο που οδήγησε στη δολοφονία ήταν η αποκάλυψη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.

Στάθηκε επίσης και στην κακοποίηση που είχε υποστεί η 46χρονη από τον εν διαστάσει σύζυγό της, αφού, όπως είπε, υπάρχουν και στοιχεία ότι είχε στο παρελθόν φιλοξενηθεί σε ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες.

«Έχει περάσει πολλά», ανέφερε για το παρελθόν της γυναίκας.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η γυναίκα επέστρεψε στον άνδρα που την κακοποιούσε, αφού είχε χωρίσει από αυτόν και είχε κάνει ένα παιδί με άλλον άνδρα, τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να αναμένουμε από το θύμα ενδοοικογενειακής βίας να περιμένουμε να σκέφτεται όπως εμείς».

Περιέγραψε δε μία κατάσταση κατά την οποία η 46χρονη κυριεύονταν από «έντονη ψυχολογική ανασφάλεια, οικονομικό και ιατρικό πρόβλημα».

Δολοφονία 49χρονου στην Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η αδελφή του θύματος κατά της νύφης και της ανιψιάς της (Video)

Μητέρα και κόρη κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία του 49χρονου άνδρα που βρέθηκε σφαγμένος στην κρεβατοκάμαρά του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Οι δύο γυναίκες, ενώπιον του ανακριτή, ισχυρίστηκαν ότι έσφαξαν το θύμα, καθώς δεν άντεχαν άλλο επειδή τις κακοποιούσε σωματικά και σεξουαλικά. Η μητέρα υποστήριξε ότι όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής, όταν έμαθε ότι ο σύζυγος της ασελγούσε στην 18χρονη κόρη τους όταν ήταν ανήλικη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Ιάκωβο Ψωμιάδη, η μητέρα είχε φιλοξενηθεί πριν χρόνια και σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. Όταν ο εισαγγελέας την ρώτησε γιατί έφυγε από τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, εκείνη απάντησε: «Έμεινα 3 μήνες. Πόσο ακόμη να έμενα;»

«Είναι θύματα μιας συστηματικής σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης επί σειρά ετών. Σε στιγμή απόγνωσης έφτασαν σε αυτήν την πράξη, η οποία εκείνη την στιγμή φάνταζε ως η μοναδική λύση για να σωθούνε από τα δεινά που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε στις κάμερες ο δικηγόρος των δύο γυναικών.

Για ψέματα κατηγορεί τις κατηγορούμενες η αδελφή του θύματος

«Αγαπούσε πάρα πολύ και τα παιδιά του και τη γυναίκα του. Είναι ψέματα. Τα κάνουν για να ελαφρύνουν τη θέση της κόρης, γιατί μαζί μάνα και κόρη τον σκότωσαν. Ο αδερφός μου ποτέ δεν σήκωσε χέρι επάνω της. Δεν τιμάνε ούτε τη μνήμη του νεκρού.Δεν άξιζε ο αδερφός μου να είναι σε αυτήν τη θέση. Στα παιδιά του δεν έλειψε τίποτα ,αυτός έκανε στερήσεις για να τα έχουν τα παιδιά του όλα και στο τέλος …το τέλος το ξέρετε» δήλωσε η αδερφή του θύματος στο Star.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share