Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στη Βούλα: Ταυτοποιήθηκε το θύμα

Νέα στοιχεία από το Βέλγιο

2 Ιουνίου 2020 18:35
Έγκλημα στη Βούλα: Ταυτοποιήθηκε το θύμα

Ταυτοποιήθηκε σήμερα ο 47χρονος που δολοφονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (29/5) στην Βούλα, από τις Βελγικές αρχές.

Τα αποτελέσματα από την έρευνα που έκαναν οι Βέλγοι στα αρχεία τους έπειτα από τα αποτυπώματα που στάλθηκαν από την Ελληνική αστυνομία, έφτασαν στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής επιβεβαιώνοντας έτσι τις αρχικές υποψίες των ερευνητών της υπόθεσης. Να υπενθυμίσουμε ότι το θύμα είχε στην κατοχή του δύο ταυτότητες, και δεν ήταν γνωστό ποια είναι η πλαστή.

Ο 47χρονος που δολοφονήθηκε στην Βούλα, ήταν καταζητούμενος με Διεθνές Ένταλμα σύλληψης, για υποθέσεις ναρκωτικών, σύμφωνα με πληροφορίες από το Βέλγιο. Είχε καταδικαστεί ερήμην από δικαστήριο των Βρυξελλών για μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ. Λέγεται ότι ήταν ο οργανωτής, της μεταφοράς της κοκαΐνης και της διακίνησής της στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Έγκλημα στη Βούλα: «Μπλεγμένο» σε διακίνηση ναρκωτικών το θύμα

Νέα στοιχεία προκύπτουν για το έγκλημα στη Βούλα, αφού το θύμα μοιάζει να ήταν «μπλεγμένο» σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών στο εξωτερικό, κάτι που είναι αρκετά πιθανό να εξηγεί τη δολοφονία του το βράδυ της Παρασκευής (29/5).

Παρότι μέχρι χθες η διαδικασία ταυτοποίησής του δεν είχε –τυπικά τουλάχιστον– ολοκληρωθεί, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εμφανίζονται βέβαιοι ότι πρόκειται για 47χρονο Βέλγο, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακίνηση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στη χώρα του. Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο βελγικές ταυτότητες και προκειμένου να διευκρινιστεί ποια από τις δύο είναι γνήσια, τα δακτυλικά αποτυπώματά του στάλθηκαν στις διωκτικές αρχές του Βελγίου απ’ όπου αναμένονται απαντήσεις. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, πάντως, έχουν ήδη ανταλλάξει πληροφορίες με τον Βέλγο αστυνομικό σύνδεσμο (έχει την έδρα του εκτός Ελλάδος) και εμφανίζονται σχεδόν βέβαιοι για την ταυτότητα του θύματος.

Η δολοφονία διεπράχθη νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Δωδεκανήσου στη Βούλα, όπου το θύμα έμενε μαζί με τη σύζυγο και το ανήλικο παιδί τους. Τη στιγμή που ο 47χρονος ξεκλείδωνε την κύρια είσοδο της πολυκατοικίας, ο δράστης τον δολοφόνησε πυροβολώντας τον δύο φορές στο κεφάλι. Πιθανολογείται ότι ήταν κρυμμένος πίσω από διαχωριστικό τοιχίο στον χώρο στάθμευσης στην πιλοτή της πολυκατοικίας. Κατά πληροφορίες, που όμως δεν επιβεβαιώνονται από επίσημες πηγές, ο δράστης διέφυγε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του. Το θύμα φέρεται να βρισκόταν στην Αθήνα την τελευταία διετία.

Κάποιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι δήλωνε σύμβουλος επιχειρήσεων και άλλες ότι δραστηριοποιούνταν ως έμπορος τροφίμων και κάρβουνου. Νοίκιαζε το σπίτι της οδού Δωδεκανήσου τον τελευταίο ένα χρόνο, ενώ οδηγούσε ένα τζιπ Volvo με ελβετικές πινακίδες κυκλοφορίας. Εκτός από τις δύο ταυτότητες, αντικείμενο έρευνας αποτελούν τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα του θύματος καθώς και έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του. Επιπλέον, γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν κοντά στη σκηνή του εγκλήματος.

Την πορεία των ερευνών για τον φόνο παρακολουθούν, πιθανόν δε και να συνδράμουν, ελληνικές και ξένες υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών. Πλην της ανάμειξης και καταδίκης του για την εισαγωγή εκατοντάδων κιλών κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στο Βέλγιο, υπάρχουν υπόνοιες ότι ο 47χρονος εξακολουθούσε μέχρι και λίγο πριν από τη δολοφονία του να δραστηριοποιείται στη διακίνηση κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη.

Τον Ιούνιο του 2017 ένας άλλος Βέλγος, ονόματι Λουίτζι Βαντσέρι, είχε δολοφονηθεί με μια σφαίρα στο κεφάλι στον Νέο Κόσμο. Από την έρευνα που είχε διεξαγάγει το «Ανθρωποκτονιών» της Ασφάλειας, είχε προκύψει ότι ο 56χρονος Βέλγος ήταν στόχος του κολομβιανού καρτέλ, το οποίο επέλεξε την Αθήνα ως το ιδανικό σκηνικό για την εξόντωσή του.

Δέκα μέρες πριν από το ταξίδι του στην Αθήνα, το δικαστήριο της Λιέγης είχε κρίνει ένοχο τον Βαντσέρι για συμμετοχή σε κύκλωμα που σχεδίαζε να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη. Η υπόθεση είχε εξελιχθεί στις αρχές του 2014, όταν με τη συνδρομή ενός Ισπανού συνεργού του, ο δολοφονηθείς είχε ταξιδέψει στη Λατινική Αμερική με σκοπό να πραγματοποιήσει επαφές και συνεννοήσεις με μέλη του καρτέλ των ναρκωτικών.

Προς το παρόν οι δύο υποθέσεις δεν συνδέονται μεταξύ τους.

TAGS
 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share