Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σοκ: Προφυλακιστέος στη Θεσσαλονίκη ο 38χρονος για τεμαχισμό της 40χρονης

Τι συνέβη στην υπόθεση;

2 Ιουνίου 2020 14:19
Σοκ: Προφυλακιστέος στη Θεσσαλονίκη ο 38χρονος για τεμαχισμό της 40χρονης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκ προκαλεί στη Θεσσαλονίκη η επάνοδος της υπόθεσης εξαφάνισης μιας 40χρονης από το 2018, καθώς ο 38χρονος παραδέχθηκε τον τεμαχισμό της και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρει το Grtimes.gr, φέρεται ότι έχει αναπηρία 82% καθώς αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και φέρει προσθετικό μέλος στα κάτω άκρο. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ προηγουμένως συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αναφέροντας ότι η γυναίκα εξέπνευσε συνεπεία υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών, Ενώπιον της ανακρίτριας παραδέχτηκε ότι τεμάχισε το σώμα και έκαψε τα κομμάτια στη σόμπα του σπιτιού του επειδή φοβήθηκε. Είπε ότι χρησιμοποίησε ένα κοπίδι για τον τεμαχισμό.

Το Δεκέμβριο του 2018, η 40χρονη γυναίκα που έμενε στην περιοχή της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και καθώς δεν είχε συγγενείς ή γονείς δεν την αναζήτησε κανείς, εκτός από έναν αστυνομικό γείτονα της ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές.

Η εμπλοκή του 38χρονου στην υπόθεση προέκυψε ύστερα από την άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου της 40χρονης και διαπιστώθηκε πως αντάλλαξαν κλήσεις ενώ διαπιστώθηκαν συναλλαγές με την τραπεζική κάρτα της εξαφανισμένης γυναίκας, σε πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ η ίδια δεν διέθετε αυτοκίνητο.

Καταθέτοντας στην αστυνομία, ο κατηγορούμενος ανέφερε πως έκαναν ενδοφλέβια χρήση κοκαΐνης η γυναίκα εξέπνευσε ενώ στη συνέχεια εξαφάνισε τη σορό.

Από τη διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος έκανε έρευνες στο διαδίκτυο για το τι γίνεται με το σώμα όταν πεθαίνει ο άνθρωπος και για το πως προχωράει η σήψη του ανθρώπινου σώματος, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει και αγορές ποσότητας φωτιστικού οινοπνεύματος.

Θεσσαλονίκη: Εξελίξεις με την υπόθεση ασέλγειας Αφγανού σε 6χρονη

Ανατροπή με την υπόθεση του Αφγανού που είχε συλληφθεί την περασμένη Δευτέρα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, μετά την καταγγελία εις βάρους του που έκανε μία πρόσφυγας από τη Συρία, για ασέλγεια στην 6χρονη κόρη της.

Ο κατηγορούμενος, που σύμφωνα με τα διωκτικά έγραφα είναι 19 ετών, αν και υποστηρίζει ότι είναι 15 ετών, υπέβαλε αίτημα για διενέργεια ειδική ιατρικής εξέτασης. Αρνήθηκε στην απολογία του τις πράξεις που του καταλογίζονται, και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, μετά την απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή.

Ισχυρίστηκε ότι όσα κατέθεσε η μητέρα της ανήλικης στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης είναι ψευδή, υποστηρίζοντας ότι τον εκβίαζε για να εισπράξει χρήματα, ενώ την κατήγγειλε επίσης ότι εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και προσφύγων.

Σύμφωνα με όσα απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή, ο ίδιος φιλοξενείτο τις τελευταίες μέρες μαζί με την αδελφή του, τον γαμπρό του και την νύφη του στο διαμέρισμα όπου διαμένει η γυναίκα με τον σύζυγο και τρία ανήλικα παιδιά τους στους Αμπελόκηπους, στο πλαίσιο προγράμματος στέγασης προσφύγων. «Πληρώσαμε 700 ευρώ και εκείνη ζητούσε άλλα 300 ευρώ. Όταν την απείλησα ότι θα την καταγγείλω προχώρησε στην καταγγελία» φέρεται να είπε στον ανακριτή.

Όπως ανέφερε ο συνήγορός του Σάκης Χατζάκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νεαρός Αφγανός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, αλλά κρατείται διοικητικά, καθώς στερείται νόμιμων εγγράφων που να δικαιολογούν την παραμονή του στην Ελλάδα, ενώ τις επόμενες μέρες θα υποβάλλει αίτημα για τη χορήγηση ασύλου. Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί από τις διωκτικές αρχές για να διερευνηθεί εάν ισχύουν πράγματι τα όσα ισχυρίστηκε περί εκβίασης και εμπλοκής της καταγγέλλουσας σε κύκλωμα διακινητών.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share