Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ο αστυνομικός τον πατούσε στο λαιμό παρόλο που είχε χάσει τις αισθήσεις του

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις!

30 Μαΐου 2020 09:15
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ο αστυνομικός τον πατούσε στο λαιμό παρόλο που είχε χάσει τις αισθήσεις του

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν, που συνελήφθη για τη δολοφονία του αφροαμερικάνου Τζορτζ Φλόιντ και πλέον κατηγορείται για δολοφονία τρίτου βαθμού και γι' ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο αστυνομικός, πατούσε τον λαιμό του για συνολικά 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, ενώ ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός, ότι για τα 2:53' εξ αυτών ο Φλόιντ είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.

Οι αρχές ανακοίνωσαν τα προκαταρκτικά στοιχεία της νεκροψίας στη σορό του Φλόιντ, σύμφωνα με τα οποία ο άτυχος αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του "από έναν συνδυασμό των χειρισμών των αστυνομικών, ενός προβλήματος καρδιάς και πιθανών ουσιών στον οργανισμό του".

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του 46χρονου η οποία υποστήριξε ότι η αναφορά σε υποκείμενα νοσήματα "αποτελούν οφθαλμαπάτη" με τον δικηγόρο της να σημειώνει ότι "η οικογένεια δεν εμπιστεύεται τίποτα από όσα προέρχονται από το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολις. Πώς θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά άλλωστε;". Ο ίδιος ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι η οικογένεια έχει προσλάβει δικό της εμπειρογνώμονα.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Μινεάπολις: Έκαψαν αστυνομικό τμήμα για τον Τζορτζ Φλόιντ!

Δολοφονία Αφροαμερικάνου: Για τρίτη μέρα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Μινεάπολις των ΗΠΑ για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και η κατάσταση μόνο ως χαοτική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Χιλιάδες κόσμου είναι στους δρόμους και διαμαρτύρεται, με τα επεισόδια να παίρνουν μεγάλη έκταση και το αστυνομικό τμήμα της 3ης περιφέρειας να πυρπολείται, χωρίς να μπορεί κανένα όχημα της πυροσβεστικής να πλησιάσει.

Aρχικά οι διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν μέσα στο κτήριο και αφού διέλυσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, έβαλαν φωτιά.

Στη συνέχεια έμειναν εκτός του φλεγόμενου κτηρίου και συνέχισαν την διαμαρτυρία τους, ζητώντας δικαιοσύνη για τον αδικοχαμένο άνδρα.

Νωρίτερα, οι υπεύθυνοι του τμήματος είχαν αναγκαστεί να απομακρύνουν όλο το προσωπικό από τον χώρο, προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα, όπως ανακοίνωσε ο Τζον Έλντερ, διευθυντής του τμήματος Επικοινωνίας της αστυνομίας.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share