Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Βιώνω κάθε στιγμή τον πόνο της Ελένης» - Το «ξέσπασμα» της οικογένειας Τοπαλούδη

«Τσακίζουν» κόκαλα με όσα λένε

22 Μαΐου 2020 15:10
«Βιώνω κάθε στιγμή τον πόνο της Ελένης» - Το «ξέσπασμα» της οικογένειας Τοπαλούδη
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη μίλησαν για την κόρη τους, τους γονείς των καταδικασμένων δολοφόνων και τους βιασμούς που κρατήθηκαν μυστικοί. Επίσης, καρδιές «σπάραξε» η μοναδική κατάθεση ψυχής της γιαγιάς της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία μίλησε για πρώτη φορά μετά την οριστική απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση και έκανε μέχρι και έκκληση στα θεία για την προστασία, που δεν είχε το αδικοχαμένο κορίτσι.

«Βιώνω κάθε στιγμή και κάθε λεπτό τον πόνο του παιδιού μου. Βασανιστήρια, τις τσιρίδες, τις φωνές της. Να παρακαλάει...Τους μισώ» είπε η Κούλα Αρμουτίδου, μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

Πώς έμαθαν για τον εντοπισμό της Ελένης

«Έρχεται ο αστυνομικός, ανιψιός μας από την Ορεστιάδα, και λέει του Γιάννη “η Ελένη είχε στη γάμπα της τριαντάφυλλο;’”. Λέει ο Γιάννης “ναι, τατουάζ’”. Και άρχισε να κλαίει. Εγώ σκοτάδι. Αρχίζουν και κλαίνε και φωνάζουν και μου λένε “πάει η Ελένη, τη βρήκαν”. “Τι τι βρήκαν;” λέω. “Τη βρήκαν νεκρή”. Από εκείνη τη μέρα χάθηκα. Τίποτα, τίποτα. Μέσα στον εγκέφαλο μόνο σκοτάδι και σοκ και γιατί. Γιατί; Γιατί; Γιατί;», είπε η κυρία Αρμουτίδου.

«Τόσα προσόντα. τόσες προσπάθειες και να μας την στείλουν στον τάφο; Γιατί;»

«Το πλάνο ήταν η Ελένη να αξιοποιήσει την αραβική γλώσσα, είχαν πει με τον πατέρα της να πάνε στην Ιορδανία το καλοκαίρι. Ήθελε πάρα πολύ να πάει αφιλοκερδώς στο προξενείο της Αδριανούπολης. Όταν έκανε την πρακτική της στην Αθήνα, θυμάμαι, πήγαινε με τόση χαρά στο υπουργείο Εξωτερικών και έλεγε “μαμά η κυρία πρέσβης, η όμορφη κυρία, μας έλεγε να μπούμε στις τάδε σελίδες”. Έλεγε θα μπει στο διπλωματικό σώμα. Δεν την αφήσανε να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Τα ξημερώματα βλέπω φωτογραφίες και βίντεο και λέω γιατί; Τόσα προσόντα τόσες προσπάθειες και να μας την στείλουν στον τάφο; Γιατί; Γιατί τόση βία και κακία;» ανέφερε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

«Δεν είχα κουράγιο να την νεκροφιλήσω»

«Δεν έκανα αυτό που κάνει η πονεμένη μάνα. Δεν την νεκροφίλησα, δεν είχα κουράγιο, μόνο η γιαγιά της, ο νονός της και η θεία της την προσκύνησαν. Οι άλλοι δεν άντεξαν. Δεν μπορούσα να δω πολτοποιημένο το παιδί μου. Ο ιατροδικαστής είπε να μην ανοίξουμε το φέρετρο. Οι δύτες που την έβγαλαν αντίκρισαν ένα παραμορφωμένο και σακατεμένο κορμί. Πως θα το αντέξω; Πως να υπάρχω σε αυτή τη ζωή;» είπε και συμπλήρωσε: «Είχε όνειρα να προσφέρει στην κοινωνία και μου την έστειλαν στον τάφο, μέσα στα χώματα και στα φέρετρα. Γιατί;».

«Την κλωτσούσαν για να την ρίξουν και τους είπε “θα σας βρει ο πατέρας μου”. Ο Αλβανός και ο Ροδίτης είπαν στο δικαστήριο πως η Ελένη αγαπούσε πολύ τον πατέρα της» ανέφερε η κυρία Αρμουτίδου.

«Ο πατέρας του Ροδίτη πρώτος δολοφόνησε τον γιο του»

Η Ελένη Τοπαλούδη «στο δώμα (σ.σ. σπίτι στους Πευκούς) πέρασε τα πάθη του Χριστού».

Για τον πατέρα του Ροδίτη η κυρία Αρμουτίδου είπε πως «αυτός δολοφόνησε πρώτος το παιδί του και μετά ο γιος δολοφόνησε το δικό μου το παιδί».

Οι καταδικασμένοι δολοφόνοι «δεν είχαν συναισθήματα» και «ειδικά ο Ροδίτης, παρουσίασε παραβατική συμπεριφορά. Μπορεί να υπάρχουν πολύ λόγοι, βία στο σπίτι. Εγώ στο δικαστήριο κατάλαβα πως οι οικογένειες δεν είχαν δώσει σημασία στα παιδιά τους. Ο Ροδίτης κούρευε τους συμμαθητές του, έκανε bullying».

«Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε καλοί γονείς»

«Όλοι αυτοί θεωρούν πως είναι καλοί γονείς. Μπορεί να είσαι χαρισματικός στο να στήσεις μια επιχείρηση, το γυράδικό σου, να πουλάς το σουβλάκι, το κινέζικό σου, να έχεις το χρήμα. Γονέας όμως σημαίνει κάτι σοβαρό και ιερό. Δεν μπορεί όλοι να είμαστε καλοί γονείς, πρέπει να γνωρίζουμε την ανεπάρκειά μας και να βοηθηθούμε. Πρέπει να αφιερώνεις ώρες ολόκληρες. Δεν πρόσεξαν τα παιδιά και δεν αναγνώρισαν το πρόβλημα των παιδιών του. Και οι δύο αποδείχτηκε ότι είχαν λεφτά» επεσήμανε.

«Βιάζανε κοπέλες»

«Πηγαίναν κορίτσια στους Πευκούς τους έδειχναν τσόντες και τους έλεγαν θα κάνετε αυτό που βλέπετε. Ο ένας έδινε το χρήμα και ο Αλβανός ήταν η μόστρα στα στέκια της Ρόδου. Όλοι το ξέρανε, αλλά μάθανε να σιωπούνε. Δεν τους αρέσει που τα λέω. Στη Λίνδο για τον Ροδίτη λέγανε πως είναι καμένο χαρτί. Κανείς δεν ήρθε στη δίκη να τον υπερασπιστεί» είπε η κυρία Αρμουτίδου.

«Βιάζανε κοπέλες. Δασκάλα του παιδαγωγικού. Ήρθε άτομο στο σπίτι μου και μου λέει για μια δασκάλα που αρραβωνιάστηκε και παντρεύτηκε και βγάζει ψυχολογικά προβλήματα, αλλά είναι κοινό μυστικό όλων», ισχυρίστηκε.

«Κάθε χρόνο βιάζονται 5.000 γυναίκες και κοπελίτσες και δεν έχουμε ούτε 200 καταγγελίες» σχολίασε.

«Ήθελα η Ελένη να γίνει κάτι καλύτερο από εμένα»

«Προέρχομαι από μία οικογένεια βιοπαλαιστών, πολύ φτωχών ανθρώπων. Ο πατέρας μου ήταν στη βιοπάλη από τα επτά του χρόνια. Το όνειρο του μπαμπά μου ήταν να σπουδάσει και τα τρία του παιδιά. Δεν ήμασταν εμείς από τη γενιά των βιομηχάνων και των εφοπλιστών να είχαμε περιουσία και επιβαλλόταν να κάνουμε κάτι στη ζωή μας. Και οι τρεις μας κάτι κάναμε. Στο χωριό μας θεωρούμαστε του φτωχού του Χρήστου τα παιδιά που και φροντιστήρια και ιδιαίτερα μας έκανε. Μου έλεγε να πας να μάθεις μουσική. Έκανε πάρα πολλές προσπάθειες ο πατέρας μου και είμαι ευγνώμων. Δεν στερήθηκα τίποτα, μου έφερνε συνέχεια βιβλία. Τα ίδια όνειρα και μεγαλύτερα είχα για τα παιδιά μου. Δεν ήθελα η Ελένη να γίνει νηπιαγωγός, να γίνει κάτι καλύτερο από εμένα. Την στέλναμε στο Ταε Κβο Ντο, στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα κατηχητικά, ήθελα να ανοίγουμε δρόμους στο παιδί και μετά να τους απορρίπτει. Πήγαινε στους χορευτικούς συλλόγους, μιλούσε και ποντιακά. Είχε αγαπήσει τόσο πολύ τον Πόντο και τους Πόντιους» είπε η κυρία Αρμουτίδου.

«Μαμά ευχαριστώ για όσα έκανες για εμένα»

«Σκέφτομαι όταν είχα μείνει έγκυος τι χαρά είχα, τα όνειρα που έκανα. Ήμουν 33 ετών όταν έμεινα έγκυος, δεν ήμουν κοριτσάκι, ήξερα τι ήθελα. Σκέφτομαι τις ωραίες στιγμές που ήταν παιδί των εκπλήξεων, από το χαρτζιλίκι της έφερνε δώρα. Πήγαινε εκδρομές και μας έφερνε ρούχα. Εμένα ήξερε πως μου αρέσουν οι πορσελάνινες κούκλες, είχε πάει εκδρομή με τη Γ’ Λυκείου και μου είχε φέρει μία κούκλα με κόκκινο φόρεμα. Μας αγαπούσε το ίδιο, στον μπαμπά της είχε αδυναμία, δεν της χαλούσε χατήρι. Εγώ ήμουν λίγο πιο αυστηρή» ανέφερε.

«Θυμάμαι διαβάζαμε όταν υποψήφια στις Πανελλήνιες, δεν κοιμόμουν. Και όταν τελείωσαν οι Πανελλήνιες, ήρθε στο κρεβάτι και μου είπε “μαμά ευχαριστώ για όσα έκανες για εμένα. Έμαθες τόσο καλά την ύλη που θα μπορούσαμε να είμαστε και οι δύο υποψήφιες”» αποκάλυψε.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share