Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αδιανόητη εξέλιξη στο έγκλημα της Αρτέμιδας: Τον σκότωσε για 130 ευρώ

Σοκ!

19 Μαΐου 2020 14:38
Αδιανόητη εξέλιξη στο έγκλημα της Αρτέμιδας: Τον σκότωσε για 130 ευρώ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αδιανόητη είναι η εξέλιξη για το έγκλημα της Αρτέμιδας, με τον δολοφόνο του 65χρονου, ηλικίας 34 ετών, να συλλαμβάνεται από τις Αρχές και να αποκαλύπτεται, ότι τον σκότωσε για μόλις 130 ευρώ.

Ο 65χρονος είχε βρεθεί νεκρός στις 10 Μαΐου στην αυλή σπιτιού στην Αρτέμιδα. Λίγες ώρες νωρίτερα, το απόγευμα εκείνης της ημέρας, ο 65χρονος είχε τσακωθεί με τον άνθρωπο που έμελλε να είναι ο δολοφόνος του.

Ο 65χρονος αλλοδαπός έμενε στο διώφορο σπίτι στην Αρτέμιδα κι εκεί τον είχε επισκεφτεί ο 34χρονος, επίσης αλλοδαπός, με τον οποίο είχαν οικονομικές διαφορές.

Ο 34χρονος είχε επισκεφτεί το θύμα για να του ζητήσει χρήματα που του χρωστούσε, ένα ποσό 130 ευρώ. Όμως η συζήτηση ξέφυγε και ο κατηγορούμενος φέρεται να χτύπησε μέχρι θανάτου το θύμα του. Ο 65χρονος βρέθηκε βαρύτατα τραυματισμένος στην αυλή και όταν το ασθενοφόρο των μετέφερε στο νοσοκομείο, οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατό του.

Από τη νεκροτομή που έγινε διαπιστώθηκαν κακώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 65χρονος γρονθοκοπήθηκε από τον κατηγορούμενο κι όταν έπεσε στο έδαφος, ο 34χρονος τον κλώτσησε στο κεφάλι και το θώρακα σε σημείο που να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Εννέα μέρες μετά τη δολοφονία, οι έρευνες της αστυνομία οδήγησαν στον 34χρονο, ο οποίος συνελήφθη.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνέλαβαν δολοφόνο 25χρονης, 31 χρόνια μετά το έγκλημα

Να εξαφανιστεί για 31 ολόκληρα χρόνια είχε καταφέρει ο ύποπτος για τη δολοφονία μιας 25χρονης Ελληνογερμανίδας το 1989, σε έναν χώρο στάθμευσης στο Πλέτενμπεργκ.

Ο φάκελος της υπόθεσης βρισκόταν στο συρτάρι της εισαγγελίας του Χάγκεν για χρόνια, αφού οι αστυνομικές Αρχές δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στα ίχνη του υπόπτου. Ωστόσο, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται στο τέλος του Απριλίου του 2020, όταν ένας άνδρας χρειάστηκε να διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας στην Αμφιλοχία.

Οταν έγινε έλεγχος στα στοιχεία του ασθενή, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για ανθρωποκτονία, που ήταν σε εκκρεμότητα για 31 ολόκληρα χρόνια. Άμεσα συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου για νοσηλεία φρουρούμενος. Μόλις ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την έκδοσή του στη Γερμανία.

Η είδηση της σύλληψης έφτασε και στα αυτιά του αστυνομικού Γουίλφριντ Μπόκερ, που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση και πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί. Του τηλεφώνησε ο αδερφός του θύματος για να τον ενημερώσει ότι η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί. Ο ίδιος ένιωσε κάτι παραπάνω από ικανοποίηση.

«Περιμένουμε την ανακοίνωση έκδοσης από την Ελλάδα και ξεκινάμε τη διαδικασία», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Dr. Gerhard Pauli, σύμφωνα με ρεπορτάζ του come-on.de.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share