Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνέλαβαν δολοφόνο 25χρονης, 31 χρόνια μετά το έγκλημα

Από τη Γερμανία στην Αμφιλοχία

19 Μαΐου 2020 10:39
Συνέλαβαν δολοφόνο 25χρονης, 31 χρόνια μετά το έγκλημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Να εξαφανιστεί για 31 ολόκληρα χρόνια είχε καταφέρει ο ύποπτος για τη δολοφονία μιας 25χρονης Ελληνογερμανίδας το 1989, σε έναν χώρο στάθμευσης στο Πλέτενμπεργκ.

Ο φάκελος της υπόθεσης βρισκόταν στο συρτάρι της εισαγγελίας του Χάγκεν για χρόνια, αφού οι αστυνομικές Αρχές δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στα ίχνη του υπόπτου. Ωστόσο, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται στο τέλος του Απριλίου του 2020, όταν ένας άνδρας χρειάστηκε να διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας στην Αμφιλοχία.

Οταν έγινε έλεγχος στα στοιχεία του ασθενή, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για ανθρωποκτονία, που ήταν σε εκκρεμότητα για 31 ολόκληρα χρόνια. Άμεσα συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου για νοσηλεία φρουρούμενος. Μόλις ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την έκδοσή του στη Γερμανία.

Η είδηση της σύλληψης έφτασε και στα αυτιά του αστυνομικού Γουίλφριντ Μπόκερ, που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση και πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί. Του τηλεφώνησε ο αδερφός του θύματος για να τον ενημερώσει ότι η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί. Ο ίδιος ένιωσε κάτι παραπάνω από ικανοποίηση.

«Περιμένουμε την ανακοίνωση έκδοσης από την Ελλάδα και ξεκινάμε τη διαδικασία», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Dr. Gerhard Pauli, σύμφωνα με ρεπορτάζ του come-on.de.

Χαμός με αστυνομικό: Δικογραφία εναντίον του για άσκοπους πυροβολισμούς

Χαμός επικρατεί με αστυνομικό στο Αγρίνιο, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς.

Ο γνωστός συνδικαλιστής του Σώματος, Γιώργος Καλλιακμάνης, βρισκόταν το βράδυ της Τρίτης (12/5) μαζί με τον αδερφό του σε αγροτική περιοχή στον Δρυμώνα Αιτωλοακαρνανίας, τόπο καταγωγής του, όπου έκαναν στάση με το αυτοκίνητο σε μία πηγή, ενώ σε ένα πρόσφατο απίθανο περιστατικό, πατέρας και γιος... έφαγαν έναν αστυνομικό.

«Εκεί μας επιτέθηκαν δύο τσομπανόσκυλα. Ηταν δύο άγρια σκυλιά, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουμε. Εβγαλα το όπλο και πυροβόλησα έξι φορές. Στη συνέχεια, μπήκαμε στο αυτοκίνητο και φύγαμε», κατέθεσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Νεαρός που μένει σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σημείο των πυροβολισμών, συγκράτησε την πινακίδα κυκλοφορίας του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. και έκανε καταγγελία στην Αστυνομία. Έτσι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του. Οι πυροβολισμοί έπεσαν από το υπηρεσιακό όπλο του Γιώργου Καλλιακμάνη, ο οποίος ενημερώθηκε από τους συναδέλφους του και μετέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Ασφάλεια για να δώσει κατάθεση. «Στο σημείο των πυροβολισμών δεν υπήρχαν σπίτια και δεν κινδύνεψε κανείς από τους πυροβολισμούς», υποστήριξε ο Καλλιακμάνης.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σοκαριστικές εικόνες: Αστυνομικός σκοτώνει άνδρα που του επιτίθεται με μαχαίρι (Video)

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που καταγράφτηκαν από τη στιγμή που ένας αστυνομικός στο Μέριλαντ των ΗΠΑ πυροβολεί και σκοτώνει έναν άνδρα ο οποίος του επιτίθεται με μαχαίρι. Ενώ, ένας Έλληνας στο Λονδίνο βρίζει τους αστυνομικούς και παίρνει απάντηση... στα ελληνικά!

Ο αστυνομικός Ντέιβιντ Κοέν πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές κατά του 30χρονου Φίναν Μπερχ σε ένα περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη. Στο βίντεο ακούγεται ο αστυνομικός να καλεί επανειλημμένως τον Μπερχ να πετάξει το μαχαίρι από τα χέρια του και να πέσει στο έδαφος.

«Πέσε κάτω, δεν θέλω να σε πυροβολήσω» ακούγεται να λέει ο Κοέν. Αρχικά ο Μπερχ φαίνεται να οπισθοχωρεί μέχρι που ξαφνικά αρχίζει να τρέχει προς τον αστυνομικό κραδαίνοντας το μαχαίρι με αποτέλεσμα ο Κοέν να τον πυροβολήσει για να τον ακινητοποιήσει. Τελικά ο Μπερχ άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share