Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

Δίκη Τοπαλούδη: Κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους ζήτησε η εισαγγελέας - «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό»

Η συγγνώμη τους δεν ήταν ειλικρινής

15 Μαΐου 2020 16:17
Δίκη Τοπαλούδη: Κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους ζήτησε η εισαγγελέας - «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό»
Από Δανάη Πάλμου

Η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορούμενους για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Αφού και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για την δολοφονία και τον βιασμό της, η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη των ελαφρυντικών. «Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» είπε η εισαγγελέας και πρόσθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Στην ολοκλήρωση της αγόρευσής της τα μέλη του ακροατηρίου την χειροκρότησαν με την πρόεδρο να ζητάει να μην το κάνουν ξανά.

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην τοποθέτηση της ανέφερε ότι οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη. «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» κατέληξε στην αγόρευση της η εισαγγελέας, η οποία ακόμη επισήμανε ότι δεν άκουσε αλήθειες μέσα στη δικαστική αίθουσα. Έκανε δε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος.

Μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. «Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της. Το δικαστήριο αυτή την ώρα έχει αποσυρθεί για διάσκεψη επί των ελαφρυντικών.

Νωρίτερα κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι και οι δυο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ομαδικό βιασμό από κοινού για την φρικτή δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share