Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023

«Δεν φτάνει που μου πήραν τον άγγελό μου…» - Σπαράζει καρδιές ο 29χρονος κατηγορούμενος για το φονικό στα Ανώγεια

Συγκίνησε με όσα είπε!

9 Μαΐου 2020 15:18
«Δεν φτάνει που μου πήραν τον άγγελό μου…» - Σπαράζει καρδιές ο 29χρονος κατηγορούμενος για το φονικό στα Ανώγεια
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σπαράζει καρδιές με τα λόγια του για το φονικό στα Ανώγεια ο 29χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ ξέσπασε για τον 30χρονο γείτονά του, που φέρεται να σκότωσε τον πατέρα του, καθώς και την αντιμετώπιση της κοινωνίας προς το μέρος του, ενώ συγκλονίζουν όσα είπε και ο αδελφός του Ξυλούρη για το έγκλημα.

«Όπως και να έχει, παρακαλώ τον Θεό να τους βοηθήσει όλους να λογικευθούν και να σκεφθούν και τις δύο οικογένειες», τονίζει ο 29χρονος μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

H δήλωσή του ολόκληρη, μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του, Διονύση Βέρρα, προς την εφημερίδα έχει ως εξής:

«Δεν φτάνει ότι μου πήραν τον άγγελό μου, τον πατέρα μου, με ατίμασαν κιόλας. Φθάνουν στο σημείο να λένε ότι ο πατέρας μου σκοτώθηκε απ’ το δικό μου πιστόλι, ενώ εκτελέστηκε από αυτούς μπροστά στα μάτια της μάνας μου, πολύ πριν φτάσω στο συμβάν εγώ. Όπως και να έχει όμως, παρακαλώ τον Θεό να τους βοηθήσει όλους να λογικευθούν και να σκεφθούν και τις δύο οικογένειες».

Φονικό στα Ανώγεια: Τι έδειξε η βαλλιστική στα όπλα που παραδόθηκαν στην αστυνομία

Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση στα δύο όπλα που παραδόθηκαν στην αστυνομία μετά το φονικό στα Ανώγεια. Παράλληλα κατέθεσε στους αστυνομικούς και ο αδερφός του Γιώργου Ξυλούρη για τον τρόπο με τον οποίο εντόπισε το όπλο που παρέδωσε στην αστυνομία.

Τα δύο όπλα παραδόθηκαν στην αστυνομία από τον του Λευτέρη Καλομοίρη και την οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ekriti, οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του φονικού ταυτοποιήθηκαν με τα δύο όπλα που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία και τα όπλα εστάλησαν χθες στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και δόθηκε προτεραιότητα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και σήμερα, βγήκαν τα αποτελέσματα.

Φονικό στα Ανώγεια: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τι ένιωσα όταν είδα τον νεκρό πατέρα μου» - Ολόκληρη η απολογία του 29χρονου για το μοιραίο βράδυ

Τι δική του εκδοχή για τα όσα διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ στο Περαχώρι Ανωγείων και οδήγησαν στο θάνατο των Λευτέρη Καλομοίρη και Γιώργου Ξυλούρη, περιέγραψε στην έγγραφη απολογία του ο 29χρονος κατηγορούμενος.

Ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη είπε πως «δεν θα ξεχάσω ποτέ» αυτή την εικόνα, αναφερόμενος στη στιγμή που αντίκρισε το άψυχο σώμα του πατέρα του. Μετά το τέλος της απολογίας του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 29χρονος στην αρχή της απολογίας του υποστήριξε πως ο Γιώργος Ξυλούρης «όταν του ζήτησα εξηγήσεις γιατί τον ψάχνει άρχισε να βρίζει με τις φράσεις “είναι ρουφιάνος και είστε γκεσταμπίτες όλοι σας” αλλά “έλουζε” και με άλλους ακατανόητους χαρακτηρισμούς τον πατέρα μου».

Παράλληλα υποστήριξε πως υπήρξε επεισόδιο μεταξύ των Καλομοίρη-Ξυλούρη με χειροδικία αλλά έληξε πολύ γρήγορα.

Έπειτα, ο 29χρονος περιέγραψε πως κατέβηκε από το σπίτι του και άκουσε τη μητέρα του να φωνάζει, θόλωσε το μυαλό του και πυροβόλησε όταν αντίκρισε πεσμένο στο οδόστρωμα τον πατέρα του:

«Βλέποντας ότι ο πατέρας μου ήταν σωριασμένος στο οδόστρωμα και πυροβολημένος στο στήθος, από το όπλο του Ξυλούρη Γεωργίου του Ιωάννη που κρατούσε ακόμη στα χέρια του δίπλα του και τη μητέρα μου από δίπλα να ουρλιάζει και να καταριέται τον Ξυλούρη, θόλωσε το μυαλό μου από το τραγικό και συνάμα εφιαλτικό σκηνικό που δε μπορώ να ξεχάσω, ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι μου, τυφλώθηκα και δεν έβλεπα τίποτα πια μπροστά μου, με ανείπωτο πόνο ψυχής και κυριευμένος από συναισθήματα βαθιάς θλίψης και οργής, το μόνο που μπορώ να θυμηθώ ήταν η ενστικτώδη αντίδρασή μου να στρέψω το όπλο που κρατούσα προς το μέρος του Ξυλούρη Γεώργιου του Ιωάννη και ο οποίος βρισκόταν πια ακριβώς δίπλα μου και να τον πυροβολήσω, σχεδόν από μηδενική απόσταση, χωρίς να θυμάμαι πόσες φορές πυροβόλησε το όπλο μου».

«Δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσω τον πόνο που ένιωσα»

«Αυτό που ακόμα και σήμερα αισθάνομαι και δεν πρόκειται ποτέ μου να ξεπεράσω, όσα χρόνια και να περάσουν και μέχρι να πεθάνω, είναι ο σκληρός και ανείπωτος πόνος που ένιωσα και τα βαθιά συναισθήματα θλίψης και οργής που με κυρίευσαν τη στιγμή που αντίκρισα την εικόνα του πυροβολημένου και ξαπλωμένου στο οδόστρωμα πατέρα μου, από τα χέρια του στεκόμενου δίπλα από αυτόν, με το όπλο στο χέρι, Ξυλούρη Γεωργίου του Ιωάννη αλλά και την φτωχιά και άμοιρη μητέρα μου που ούρλιαζε συνεχώς από δίπλα και έβριζε και καταριόταν τον Ξυλούρη Γεώργιο. Θέλω να πιστέψετε ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες δε νομίζω πως υπάρχουν άνθρωποι που το μυαλό τους να μη θολώσει, το αίμα να μην ανέβει στο κεφάλι τους και τυφλωμένα να μην αντιδράσουν ενστικτωδώς, όπως δηλαδή αντέδρασα εγώ» υποστήριξε ο 29χρονος.

Το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη

Στην απολογία του 29χρονου γίνεται εκτενής αναφορά στο θέμα του όπλου που παραδόθηκε από την οικογένεια Ξυλούρη και αμφισβητείται ότι είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε από την πλευρά του κτηνοτρόφου το μοιραίο βράδυ.

«Αν λοιπόν το όπλο που με σοβαρή χρονική καθυστέρηση παρέδωσε στην Υ/Α Ρεθύμνης η οικογένεια του θανόντος Ξυλούρη, είναι το όπλο που πράγματι κρατούσε ο θανών, Γεώργιος Ξυλούρης του Ιωάννου και πυροβόλησε κατά του επίσης θανόντος από αυτόν πατρός μου, κατά τον κρίσιμο χρόνο και τόπο, επιφέροντας σε αυτόν διαμπερή πλήξη στο σώμα του, τότε θα πρέπει να αναμένουμε από τις εργαστηριακές εκθέσεις της ΔΕΕ της ΕΛ.ΑΣ πλήρη ταυτοποίηση τόσο του ανευρεθέντος και ακόμα “ορφανού” κάλυκος διαμετρήματος 9Χ19, όσο και της μίας εκ των τεσσάρων βολίδων που περισυνέλεγησαν από τον τόπο του συμβάντος από την αστυνομική προανάκριση» υποστήριξε ο 29χρονος.

«Στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εάν δεν προκύψει ταυτοποίηση μεταξύ του παραδοθέντος από την οικογένεια όπλου, ως του όπλου που φέρεται ότι κρατούσε ο θανών Ξυλούρης Γεώργιος στον κρίσιμο χρόνο και τόπο, με τους ανευρεθέντες και περισυνελεχθέντες από την αστυνομική προανάκριση ενός κάλυκα διαμετρήματος 9Χ19 και μιας εκ των τεσσάρων βολίδων που προέρχονται από το ίδιο φυσίγγιο 9Χ19 σύμφωνα με το πραγματογνώμονα της αστυνομίας, τότε είναι πέρα από βέβαιο ότι η οικογένεια του θανόντος Ξυλούρη έχει παραδώσει στην ποινική διαδικασία ψεύτικο πειστήριο αποβλέποντας σε παραπλάνηση και παρακώλυση της δικαιοσύνης», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 29χρονου, Διονύσης Βέρρας, είπε πως: «Ήταν μία συγκλονιστική απολογία, δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Έναν άνθρωπο επί δύο ώρες να κλαίει και να προσπαθεί να περιγράψει τι έγινε. “Δεν μ’ ενδιαφέρει η ζωή μου και η τύχη μου, εγώ έχασα τον πατέρα μου”, έλεγε συνεχώς. Έχω πει ότι κάποιοι επιχειρούν μεθοδεύσεις Το όπλο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παραδόθηκε. Είναι χείριστες οι κινήσεις αυτές που επηρεάζουν και τις δύο οικογένειες. Δεν τις βοηθούν, να νιώσουν ασφαλείς και να προχωρήσει η υπόθεση. Απεναντίας δυναμιτίζεται το κλίμα και βάζει άλλα ζητήματα. Πρέπει να σταματήσουν και να βοηθήσουν τις οικογένειες. Δεν μπορούν να φέρνεις ένα όπλο που δεν έχει καμία σχέση».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share