Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Κύπρο: Πυροβόλησε στο κεφάλι την αδερφή του

Σοκαριστικό

5 Μαΐου 2020 19:10
Τραγωδία στην Κύπρο: Πυροβόλησε στο κεφάλι την αδερφή του

Ακόμα μια οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε σήμερα, αυτή την φορά στην Κύπρο, μετά από το διπλό φονικό στα Ανώγεια που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα. Μια στυγερή δολοφονία που έχει παραλύσει την γειτονική χώρα.

Έλαβε χώρο σε χωριό της επαρχίας της Λάρνακας, στην Κύπρο, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεαρός πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε την 20χρονη αδελφή του με όπλο τύπου G3, και τα αίτια ερευνώνται.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας προκειμένου να διερευνήσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε. Κάποιες αναφορές κάνουν λόγο για ατύχημα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι ο νεαρός καθάριζε το όπλο.

Φονικό στα Ανώγεια: Για “μαγειρεμένο” όπλο της οικογένειας Ξυλούρη κάνει λόγο ο δικηγόρος του Καλομοίρη

Ο δικηγόρος του Μανώλη Καλομοίρη, Διονύσης Βέρρας, υποστηρίζει ότι η παράδοση του όπλου από την οικογένεια Ξυλούρη, μετά από το έγκλημα στα Ανώγεια που συγκλόνισε την Ελλάδα και την Κρήτη, προκαλεί πολλές υποψίες.

«Το όπλο της δικής μου πλευράς παραδόθηκε εγκαίρως, ας ρωτήσουμε την άλλη πλευρά που το καθυστέρησε», ανέφερε μιλώντας στο OPEN. Σύμφωνα με τον κ. Βέρρα, η πλευρά Ξυλούρη παρέδωσε το όπλο δύο 24ωρα μετά το συμβάν. Κατά την άποψή του, δεν είναι το πραγματικό όπλο, αλλά κάποιο άλλο, ενώ ανέφερε ότι η σκηνή του εγκλήματος είχε «πλυθεί».

«Πρόκειται για “μαγειρεμένη” παράδοση άλλου όπλου. Αυτό θα το δείτε όταν έρθει στο φως η βαλλιστική έρευνα. Τι να σου κάνει η προανάκριση όταν δεν βρίσκει το όπλο καθώς το έχουν πάρει από τον τόπο του συμβάντος», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Μανώλη Καλομοίρη, «το όπλο του εντολέα του θα ταυτοποιηθεί με τους επτά κάλυκες που βρέθηκαν στο οδόστρωμα. Εάν αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της θα δούμε πόσο ωραία θα απογυμνωθούν όλοι». Όπως είπε, «θα βρεθούν προ των ευθυνών τους και δουν ποιος πυροβόλησε ποιον».

«Κάποιοι πήγαν κι έπλυναν το σημείο» Ο κ. Βέρρας ανέφερε ότι πριν φτάσει η αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος «κάποιοι πήγαν και έπλυναν το σημείο. Έριξαν νερό. Εγώ διάβασα τη δικογραφία. Κάποιοι άλλοι λένε καραγκιοζιλίκια διότι δεν ξέρουν τη δικογραφία. Η απόκρυψη των στοιχείων προφανώς ευνοεί κάποιον άλλον. Το αποτέλεσμα ήταν να πάει στο σημείο η αστυνομία και να βρει “πειραγμένο” τον τόπο του εγκλήματος. Ο πελάτης μου ομολόγησε και δεν είχε να κρύψει κάτι».

Από την άλλη πλευρά ο δικηγόρος σημείωσε ότι η υπόθεση «έχει δύο σκέλη. Το ένα είναι το κοινωνικό και το άλλο είναι το νομικό. Θα πρέπει να αφήσουμε την αστυνομία και τη δικαιοσύνη να κάνουν τη δουλειά τους».

Νωρίτερα, ο κ. Βέρρας, μιλώντας στον Alpha ανέφερε ότι «έχουμε δύο όπλα στον τόπο του συμβάντος, με κάλυκες δύο διαφορετικών διαμετρήματος, έχουν χρησιμοποιηθεί από δύο ανθρώπους τα δύο όπλα κι έχουν προκαλέσει δύο ανθρωποκτονίες».

Ερωτηθείς τι είπε στην απολογία του ο δράστης, ο κ. Βέρρας είπε: «Αυτό που θα έλεγε καθένας που βγαίνοντας από το σπίτι του μετά από τις κραυγές της μάνας το, βρίσκεται μπροστά στον σκοτωμένο πατέρα του και από πάνω ο δράστης με το όπλο στο χέρι. Είπε “Εθόλωσε το μυαλό μου και πυροβόλησα κι εγώ”».

Η εκδοχή της πλευράς Ξυλούρη

Πάντως, η πλευρά του Γιώργου Ξυλούρη ζητά να καταθέσουν οι μάρτυρες όσα πραγματικά είδαν και έκανε λόγο για απροθυμία για επίσημη κατάθεση.

«Αυτό που ζητάμε είναι να καταθέσουν μόνο την αλήθεια για να κοιμούνται ήσυχα το βράδυ» δήλωσε ο Γ. Κοκοσάλης, ο οποίος υποστηρίζει ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε εντελώς διαφορετικά από την εκδοχή που παρουσιάζει η οικογένεια Καλομοίρη, αναφέρει το cretalive.gr.

Η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη υποστηρίζει ότι με βάση τις περιγραφές μαρτύρων, ο 29χρονος εκτέλεσε τον Γ. Ξυλούρη, ενώ ο πατέρας του ήταν ζωντανός και πεσμένοι και οι δύο κάτω. Ισχυρίζονται ότι ο 29χρονος ακούμπησε το πιστόλι στα πλευρά του Ξυλούρη και το άδειασε.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share