Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φονικό στα Ανώγεια: Η κατάθεση του 30χρονου - Το παρκάρισμα ήταν η αφορμή;

Τι συνέβη τελικά;

3 Μαΐου 2020 17:05
Φονικό στα Ανώγεια: Η κατάθεση του 30χρονου - Το παρκάρισμα ήταν η αφορμή;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το διπλό φονικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια όπου έπεσαν νεκροί ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο, με την αστυνομία να προσπαθεί να βρει τα αίτια που οδήγησαν στο έγκλημα.

Πρώτος έπεσε νεκρός ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης. Μετά ο γιος του, που παραδόθηκε σήμερα στην αστυνομία, σκότωσε τον φονιά του πατέρα του Γιώργο Ξυλούρη.

Ο 30χρονος που παραδόθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, έδωσε τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν χθες το βράδυ. Ο 30χρονος είπε στους αστυνομικούς πως βρισκόταν στο μπάνιο όταν άκουσε την μητέρα του να φωνάζει από τον δρόμο ενώ παράλληλα ακούστηκε και ένας πυροβολισμός. Αμέσως, σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδονται, βγήκε από το μπάνιο πήρε το όπλο του και βγήκε. Εκεί είδε τον πατέρα του νεκρό στο δρόμο με τα χέρια ανοιχτά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, όταν ο γιος βγήκε στον δρόμο, είδε τον πατέρα του ανάμεσα στα πόδια του Ξυλούρη, ο οποίος τον πυροβόλησε εξ επαφής. Τότε εκείνος σήκωσε το όπλο και το «άδειασε» πάνω στον Ξυλούρη. Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Ακόμα μεταδίδεται και μία άλλη εκδοχή: Αναφέρεται ότι μεταξύ των οικογένειών υπήρχαν κτηματικές διαφορές, αλλά η αφορμή ήταν ένα παρκάρισμα. Όπως γράφει το «cretapost.gr», ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη. Ο γιος του 63χρονου μόλις συνάντησε τον 30χρονο του επιτέθηκε αρχικά φραστικά ενώ στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε προκαλώντας παράλληλα φθορές σε ένα παράθυρο. Στη συνέχεια ο Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πήρε το όπλο του και πήγε να βρει τον γιο του 63χρονου με αποτέλεσμα ο καυγάς να πάρει άγριες διαστάσεις.

Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν πάλι μία έντονη λογομαχία ενώ ο Λευτέρης Καλομοίρης μπήκε ανάμεσά τους προσπαθώντας να τους χωρίσει ενώ τους φώναζε «Σταματήστε! Μη σκοτωθείτε μπρε». Ο καυγά συνεχίστηκε και δεν άργησαν να βγουν και τα όπλα. Όταν ο πατέρας μπήκε μπροστά από το γιο του για να τον προστατεύσει δέχθηκε τα πυρά και άφησε την τελευταία του πνοή. Στη συνέχεια ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη και τράπηκε σε φυγή. Η αστυνομία μέσα από τις καταθέσεις θα ξεκαθαρίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το διπλό φονικό.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share