Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βεντέτα στα Ανώγεια: Η ανατριχιαστική μαντινάδα με την οποία αποχαιρέτησε τον νεκρό 62χρονο ο γιος του

Η συγκινητική ανάρτηση!

3 Μαΐου 2020 12:13
Βεντέτα στα Ανώγεια: Η ανατριχιαστική μαντινάδα με την οποία αποχαιρέτησε τον νεκρό 62χρονο ο γιος του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παγωμένη όλη η Κρήτη και συγκεκριμένα τα Ανώγεια με το διπλό φονικό που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Ενας από τους νεκρούς ήταν ο μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης και ο μικρός γιος του αποχαιρετά τον πατέρα του με - τι άλλο; -μια μαντινάδα.

Ο 27χρονος (επίσης) Λευτέρης όπως και ο πατέρας του με μια ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook τον αποχαιρετά, ραγίζοντας καρδιές.

«Ότι αξίζει δε μπορεί
ο χρόνος να το θάψει
θα ‘ρθει καιρός που η φλόγα ντου
στον ουρανό θα λάμψει.
Καλό ταξίδι πατέρα»

γράφει στην ανάρτησή του ο 27χρονος γιος του «ντελικανή της μαντινάδας» όπως ήταν γνωστός ο Λευτέρης Καλομοίρης.

Δείτε την ανάρτηση από το cretapost.gr:


Με μαντινάδες αποχαιρετούν τον γνωστό και αγαπητό στους Κρητικούς, Λευτέρη Καλομοίρη και πολλοί στα social media.

Έγκλημα στην Κρήτη: Προφυλάκισαν τον 51χρονο γυμναστή για το φονικό στις Μοίρες!

Την προφυλάκιση του 51χρονου γυμναστή από τον Ζαρό για τον πυροβολισμό και τον φόνο του 79χρονου στις Μοίρες Ηρακλείου, καθώς και τον τραυματισμό της 65χρονης συζύγου του την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, αποφάσισε ο ανακριτής Ηρακλείου.

Ο δράστης βρέθηκε σήμερα (21/1) το πρωί ενώπιον των Αρχών με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοκατοχής και οπλοχρησίας. Η μεταφορά του έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα και συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του θύματος, μεταξύ αυτών και ο εγγονός του θύματος, του οποίου η μαρτυρία συγκόνισε το πανελλήνιο.

Τη στιγμή, μάλιστα, που δημοσιογράφοι και συγγενείς του θύματος περίμεναν τον κατηγορούμενο από την πλαϊνή είσοδο όπου υπήρχε και αστυνομική δύναμη, τελικά εκείνος «φυγαδεύτηκε» από την κεντρική είσοδο με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανδαιμόνιο. Οι συγγενείς του θύματος άρχισαν να κυνηγούν τον δράστη μέχρι που οι αστυνομικοί κατάφεραν να απομακρύνουν τον 51χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε κενό μνήμης λόγω της επήρειας αλκοόλ.

Όπως σημείωσε ένας εκ των συνηγόρων της οικογένειας του θύματος «πώς γίνεται να ζητάει συγγνώμη για κάτι που λέει ότι δεν θυμάται. Καταλαβαίνουν όλοι και η κοινωνία ότι είχε απόλυτη συνείδηση».

Δραματική ήταν η περιγραφή του εγγονού του άτυχου 79χρονου που έπεσε νεκρός στις Μοίρες. Ο 17χρονος περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί στο σπίτι, πως είδε τον ίδιο τον παππού του νεκρό και πως κατάφερε να σώσει τη γιαγιά του μέσα στον καταιγισμό πυροβολισμών.

«Θα μας σκότωνε όλους», κατέληξε μιλώντας στους δημοσιογράφους την στιγμή που ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας οδηγείτο στον ανακριτή για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Την ίδια στιγμή στο φως της δημοσιότητας ήρθε η καταγγελία μιας Ρωσίδας η οποία αποκάλυψε ότι είχε δεχτεί επίθεση από τον 51χρονο που κατηγορείται για το έγκλημα στις Μοίρες.

Όπως τόνισε το περιστατικό εκτυλίχθηκε δύο μήνες πριν κι ενώ βρισκόταν σε βιβλιοπωλείο όταν ο 51χρονος την πλησίασε, την ρώτησε από κατάγεται και σύμφωνα με την καταγγελία άρχισε να τη βρίζει. Όπως πάντα ισχυρίζεται η αλλοδαπή της επιτέθηκε με σκοπό να την χτυπήσει. Μάλιστα περιέγραψε χαρακτηριστικά τον 51χρονο ως «επικίνδυνο άνθρωπο».

Το χρονικό του φονικού

Το βράδυ της Τετάρτης (15/01) ο φερόμενος δράστης, ο οποίος κατάγεται από τον Ζαρό και έχει ρακοκάζανο στις Μοίρες, πήγε μεθυσμένος στο σπίτι του 79χρονου – που ήταν σπιτονοικοκύρης της πρώην συζύγου του- εκεί όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές αλλοφροσύνης. Του χτύπησε την πόρτα και το θύμα βγήκε έξω, ακολούθησε διαπληκτισμός και ο φερόμενος δράστης τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα ο Κώστας Χατζάκης να πέσει νεκρός.

Ακούγοντας η 65χρονη σύζυγος του θύματος τη φασαρία και τον πυροβολισμό βγήκε έξω και ο δράστης πυροβόλησε και εκείνη. Η γυναίκα μεταφέρθηκε με τραύμα στον ώμο στο ΠΑΓΝΗ. Μάλιστα σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο φερόμενος δράστης συνέχισε να πυροβολεί παρά το γεγονός ότι 4 έφηβοι βρίσκονταν στο σπίτι, μεταξύ αυτών και ο εγγονός του άτυχου 79χρονου.

TAGS
 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share