Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κέρκυρα: Ισόβια κάθειρξη στον πατέρα που σκότωσε και έθαψε την κόρη του

Από την Πρωτοχρονιά του 2019

28 Απριλίου 2020 23:50
Κέρκυρα: Ισόβια κάθειρξη στον πατέρα που σκότωσε και έθαψε την κόρη του

Ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία με δόλο, επέβαλε το μικτό ορκωτό δικαστήριο Θεσπρωτίας στον 52χρονο με καταγωγή από την Αλβανία Α.Π.,που σκότωσε και έθαψε την κόρη του στην Κέρκυρα.

Την Πρωτοχρονιά του 2019 δολοφόνησε την 28χρονη κόρη του Αντζελίνα και για να εξαφανίσει τα ίχνη της, την είχε θάψει στον κήπο του σπιτιού όπου διέμενε. Η περίπτωση του θυμίζει το πιο πρόσφατο έγκλημα που διαπράχθηκε στην Θεσσαλονίκη, με τον πατέρα που πυροβόλησε τον γιο του.

Εκτός από την ποινή ισόβιας κάθειρξης, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για οπλοφορία και οπλοχρησία και 1000 ευρώ χρηματική ποινή. Ο δικηγόρος του, Βασίλειος Νουλέζας, άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ο Αφγανός σύντροφος της άτυχης κοπέλας και η νονά της. Η μητέρα της, που ζει στο Μπεράτι της Αλβανίας, δεν μπόρεσε να έρθει στην Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού.

Η υπερασπιστική γραμμή του κ. Νουλέζα στηρίχθηκε στα άρθρα 34 και 36 του Π.Κ, με τον ισχυρισμό ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να τελέσει το έγκλημα, και πως λόγω οργής και θυμού, μετά τον διαπληκτισμό με την κόρη του, οι πνευματικές λειτουργίες και η συνείδησή του είχαν διαταραχθεί.

«Θόλωσα! Δεν θυμάμαι πόσες φορές τον πυροβόλησα...» - Τα λόγια του 63χρονου που σκότωσε τον γιο του στη Θεσσαλονίκη (Video)

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε στις 12 το μεσημέρι ο 63χρονος ο οποίος έκοψε το νήμα της ζωής από τον άνθρωπο που έφερε στο κόσμο, δίνοντας τέλος σε ένα οικογενειακό δράμα. Ο 32χρονος γιος έπεσε νεκρός από τα σκάγια κυνηγητικής καραμπίνας που πυροδότησε ο πατέρας του, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή της Πυλαίας.

Η εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως», με δόλο και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ στη συνέχεια τον παρέπεμψε σε ανακριτή . «Με χτύπησε. Έφαγα πολλές… Θόλωσα! Δεν θυμάμαι πόσες φορές τον πυροβόλησα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο 63χρονος.

Στο πλευρό του κατηγορούμενου βρίσκονται η κόρη και άλλα συγγενικά του πρόσωπα που φέρονται ότι δικαιολογούν την πράξη του, όπως κατέθεσαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, αναφέροντας αλλεπάλληλα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού. Στην μεζονέτα της οικογένειας διέμενε και η κόρη με τον σύζυγό της και το παιδί τους αλλά απουσίαζαν την ώρα του συμβάντος.

«Ξεψύχησε στα χέρια μου» - Η σοκαριστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη (Video)

Σοκάρει με την περιγραφή του αυτόπτης μάρτυρας από την οικογενειακή τραγωδία που εξελίχθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε τον γιο του.

Μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη και περιέγραψε τις δραματικές στιγμές.

«Πήγα το θύμα στο σπίτι, τον ηρέμησα, ήρθε ο πατέρας εξαγριώθηκε, τον γρονθοκόπησε άσχημα. Τον σήκωσα πάνω από τον πατέρα του, καθίσαμε στην άκρη, ο πατέρας ξέφυγε από την προσοχή μου, πήρε το όπλο και μας πυροβόλησε τρεις φορές. Τα σκάγια με χτύπησαν ευτυχώς πολύ ελαφρά. Παίρνω τραυματισμένο το θύμα, τυλίγω το χέρι του που ήταν σακατεμένο και τον πάω προς το σπίτι μου. Ξαναβγήκε ο δράστης, πυροβόλησε άλλες τρεις φορές. Το θύμα ξεψύχησε στα χέρια μου» είπε.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share