Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σφαγή στο Λίβανο: Ένοπλος σκότωσε τη γυναίκα του και ακόμα οκτώ ανθρώπους

"Έγκλημα τιμής"

21 Απριλίου 2020 23:00
Σφαγή στο Λίβανο: Ένοπλος σκότωσε τη γυναίκα του και ακόμα οκτώ ανθρώπους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαριστική είναι η ομαδική σφαγή που πήρε χώρα στον Λίβανο.Ένας άνδρας σκότωσε τη γυναίκα του και άλλους οκτώ ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και του αδελφού του, στη χειρότερη μαζική δολοφονία που έχει σημειωθεί εδώ και χρόνια στην χώρα.

Ακόμα μια στυγερή δολοφονία μετά από αυτή που πρωταγωνιστεί είχε έναν 18χρονο ο οποίος σκότωσε τους γονείς της κοπέλας τους. Και οι δύο περιπτώσεις έχουν κάποιο κίνητρο. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος διέφυγε αφού μαχαίρωσε τη γυναίκα του και κατόπιν πυροβόλησε και σκότωσε άλλους οκτώ ανθρώπους στην πόλη Μπαακλίνε, 45 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας Βηρυτού.

Ο άνδρας χρησιμοποίησε μια επαναληπτική καραμπίνα. Το δημόσιο ειδησεογραφικό πρακτορείο NNA μετέδωσε ότι το κίνητρό του παραμένει ασαφές. Η πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters ωστόσο είπε ότι υπάρχουν υπόνοιες ότι επρόκειτο για «έγκλημα τιμής». Τα πέντε από τα θύματα ήταν Σύροι και μεταξύ αυτών ήταν και δύο παιδιά ηλικίας 15 και 10 ετών που διέμεναν σε ένα γιαπί, όπου έγινε η σφαγή.

30χρονη γυναίκα μαχαίρωσε και σκότωσε 7χρονο κοριτσάκι

Ένα μακάβριο έγκλημα συνέβη στην Βρετανία με μια 30χρονη γυναίκα να μαχαιρώνει και να δολοφονεί ένα 7χρονο κοριτσάκι σε πάρκο. Ακόμη ένα φρικτό έγκλημα μετά το 6χρονο κορίτσι που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον ίδιο του το πατέρα.

Συγκεκριμένα, η 7χρονη Έμιλι Τζόουνς οδηγούσε το πατίνι της στο Κουίνς Πάρκ ενώ έκαναν βόλτα με τον πατέρα της, όταν δέχθηκε αναίτια επίθεση από μια γυναίκα ηλικίας 30 ετών από την Σομαλία. Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να σώσουν τη ζωή της Έμιλι, πέθανε περίπου μία ώρα αργότερα, αφού έσπευσαν στο νοσοκομείο.

Μετά τη φρικτή επίθεση, η δολοφόνος συνελήφθη στη σκηνή του εγκλήματος. Η 30χρονη γυναίκα κρατείται τώρα σε κέντρο κράτησης υψηλής ασφαλείας βάσει του νόμου για την ψυχική υγεία.

Οι γονείς της κατά τη διάρκεια ενός φόρου τιμής στην κόρη τους, δήλωσαν: «Η Έμιλι ήταν 7 ετών, το μόνο παιδί μας και το φως της ζωής μας. Ήταν πάντα γεμάτη χαρά, αγάπη και γέλιο. Η Έμιλι είχε ένα τόσο όμορφο χαμόγελο και ήταν όμορφη μέσα και έξω. Είχε μια καρδιά τόσο μεγάλη όσο το χαμόγελό της. Είναι πραγματικά σπαραξικάρδιο να ξυπνήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς την Έμιλι και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί συνέβη αυτό. Ποτέ δεν θα φτάσουμε να δούμε το όμορφο κοριτσάκι μας να μεγαλώνει και να γίνεται μια υπέροχη νεαρή κοπέλα».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share