Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

23 χρόνια μετά: Η φρικτή δολοφονία της πρώην γυναίκας του και του συντρόφου της! (photos)

Εκτελέστηκε θανατοποινίτης!

30 Ιανουαρίου 2020 09:40
23 χρόνια μετά: Η φρικτή δολοφονία της πρώην γυναίκας του και του συντρόφου της! (photos)

23 χρόνια μετά από τη φρικτή δολοφονία της πρώην γυναίκας του και του συντρόφου της εκτελέστηκε ο 66χρονος Ντόνι Λανς με ενδοφλέβια έγχυση θανατηφόρων χημικών ουσιών στη φυλακή της πόλης Τζάκσον, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ! Ακόμα, ένα άγριο έγκλημα είχε γίνει πριν λίγες μέρες με έναν 16χρονο να σφάζει την μητέρα του και τα αδέρφια του!

Του είχε επιβληθεί η θανατική ποινή διότι το 1997 είχε πυροβολήσει με καραμπίνα τον νέο σύντροφο της πρώην γυναίκας του και κατόπιν ξυλοκόπησε την ίδια χρησιμοποιώντας το κοντάκι του όπλου του μέχρι θανάτου.

undefined

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο βίαιος αυτός σύζυγος είχε απειλήσει επανειλημμένα τη γυναίκα ότι εάν τον εγκατέλειπε, θα τη σκότωνε, απειλή που είχε επαναλάβει και μετά τον χωρισμό της. Είχε μάλιστα ρωτήσει κάποιον πόσο θα κόστιζε να προσλάβει εκτελεστή για να δολοφονήσει την πρώην σύζυγό του και τον νέο σύντροφό της.

Ο Ντόνι Λανς δήλωνε εξαρχής αθώος και, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής του, δεν είχε παρουσιαστεί κανένα χειροπιαστό αποδεικτικό στοιχεία στη δίκη του.

undefined

Τα τελευταία είκοσι χρόνια η υπεράσπιση είχε υποβάλει αρκετές προσφυγές για να σωθεί η ζωή του. Ζητούσαν ιδίως να γίνουν εξετάσεις γενετικού υλικού και να επαναληφθεί η δίκη, αλλά συνάντησαν κατηγορηματικές αρνήσεις από πλευράς της δικαιοσύνης.

undefined

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε χθες αίτημα αναστολής της θανάτωσής του.

Ο Λανς έγινε ο δεύτερος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε φέτος στις ΗΠΑ. Ο πρώτος εκτελέστηκε τη 15η Ιανουαρίου στο Τέξας.

Φρίκη: Πατέρας σκότωσε τα 5 παιδιά του! (Video)

undefined

Φρίκη στην Καλιφόρνια με έναν πατέρα να κατηγορείται ότι σκότωσε τα 5 παιδιά του! Ακόμη ένα άγριο έγκλημα , μετά τον 16χρονο που έσφαξε την μητέρα του και τα δίδυμα αδέρφια του, πριν πάει σχολείο!

Συγκεκριμένα, ο Ο 57χρονος Πολ Πέρεζ, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης σε φυλακή στο Bakersfield για άλλα αδικήματα, συνελήφθη όταν οι αστυνομικοί συνέδεσαν ένα πτώμα από το 2007 με τα τέσσερα νεκρά αδέλφια του.

«Είμαι περήφανος για τις προσπάθειες που έγιναν, αλλά κανείς μας δεν είναι σήμερα χαρούμενος. Στα 40 χρόνια μου στο Σώμα, δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια υπόθεση χειρότερη από αυτή» δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Γιολο Τομ Πέρεζ.

«Δεν μπορεί να υπάρξει θύμα πιο ευάλωτο και πιο αθώο από ένα μικρό παιδί και δυστυχώς αυτή η υπόθεση περιλαμβάνει πέντε».

Όπως γράφει η New York Post, η υπόθεση ξεκίνησε το 2007, όταν ένα μωρό βρέθηκε νεκρό από ψαρά σε κανάλι ανατολικά του Woodland. Τα απομεινάρια του μωρού, σε αποσύνθεση πλέον, ήταν κλεισμένα μέσα σε σε σφραγισμένο δοχείο.

undefined

Οι αστυνομικοί συνέθεσαν το γενετικό προφίλ του μωρού και ανέβασαν τα στοιχεία στη βάση DNA του FBI. Για χρόνια δεν είχε βρεθεί κανένα άλλο στοιχείο που να ταιριάζει, και η υπόθεση είχε παγώσει.

Οι αρχές προσπαθούσαν εντατικά να ανακαλύψουν ποιο ήταν το μωρό.

Χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές DNA, οι αστυνομικοί κατάφερνα τελικά να πάρουν μία απάντηση τον Οκτώβριο του 2019, όταν ανακάλυψαν πως το παιδί ήταν ο Νικο Λι Πέρεζ, γεννημένος τον Νοέμβριο του 1996.

Με το στοιχείο αυτό, η Αστυνομία ανακάλυψε πως ο Νίκο είχε και αδέλφια- και όλα τους θεωρούνταν επίσης νεκρά.

Ήταν οι Κάτο Άλλεν Πέρεζ, με χρονολογία γέννησης το 1992, Μικα Αλένα Πέρεζ, με χρονολογία γέννησης το 1995, ακόμα ένας Νικο Λι Πέρεζ, γεννημένος το 1997 και η Κάτο Κρόου Πέρεζ, με χρονολογία γέννησης το 2001.

Τα πτώματα των τριών τελευταίων παιδιών δεν έχουν εντοπιστεί αλλά η Αστυνομία ήξερε ήδη πως η Κάτο ήταν νεκρή.

«Τα συμπεράσματα που βγάζουμε εδώ σήμερα σου ραγίζουν την καρδιά. Δεν υπάρχει θέση στην κοινωνία μας για τέτοια φρικτά εγκλήματα με θύματα παιδιών» δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια Xavier Becerra.

Οι αρχές είναι ακόμα στη διαδικασία να «χτίσουν» την υπόθεση εναντίον του Πολ Πέρεζ, ο οποίος αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πιστεύεται πως ο άνδρας περίμενε την κατάλληλη στιγμή και σκότωνε τα παιδιά του με βασανιστήρια. Τα μέσα όμως, και το κίνητρό του, παραμένουν άγνωστα.

Εάν καταδικαστεί, ο Πέρεζ είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share