Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη!

Όλες οι λεπτομέρειες!

24 Ιανουαρίου 2020 15:27
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη!

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο οποίος είχε «εκτελεστεί», τον Οκτώβριο του 2017, από τον πρώην εραστή της συζύγου του, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας. Ενώ, το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει τεστ DNA για το παιδί του άτυχου καρδιολόγου!

Ειδικότερα, η πολύκροτη δίκη έχει προσδιοριστεί από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης για την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου του 2020 και στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, αναμένεται να καθίσουν η 40χρονη χήρα Καλαντζάκη και ο 39χρονος πρώην εραστής της. Και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη.

Το άγριο φονικό είχε σημειωθεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, στις 8:30 το πρωί, στα Πιλαλήματα Σητείας, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας. Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του καρδιολόγου.

Μετά το έγκλημα, ο 39χρονος διέφυγε από το σημείο και, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, εθεάθη να οδηγεί ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας Audi. Σε λιγότερο από δύο ώρες από το φονικό, ο 39χρονος έπεφτε στα “χέρια” της ΕΛ.ΑΣ.

Τον Φεβρουάριο του 2019, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε κρίνει ενόχους τόσο τη 40χρονη, όσο και τον 39χρονο, αμφότεροι βουλγαρικής υπηκοότητας. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κηρύξει ένοχο τον άνδρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τη 40χρονη για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία του συζύγου της. Και οι δύο καταδικάστηκαν τελικά σε ισόβια κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται ότι η Έδρα είχε διαφοροποιηθεί τότε τόσο από το κατηγορητήριο, όσο και από την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί αναφορικά με τη χήρα Καλαντζάκη. Η 40χρονη είχε παραπεμφθεί να δικαστεί για την πράξη της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία.

Ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει, κατά τη δίκη, να μετατραπεί η κατηγορία από άμεση συνέργεια σε απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Εντούτοις, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου μετέτρεψε την κατηγορία από άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία.

Ο 6χρονος γιος και το DNA

Τον περασμένο Οκτώβριο, είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας το αποτέλεσμα της εξέτασης DNA που είχε γίνει για τη διακρίβωση της πατρότητας του ανήλικου παιδιού της 40χρονης γυναίκας. «Το αποτέλεσμα της εξέτασης DNA καταρρίπτει πλέον κάθε αμφιβολία για την πατρότητα του 6χρονου παιδιού της εντολέως μου. Με βεβαιότητα που αγγίζει το 99,99%, ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Φιτσιάλος αποφάνθηκε πως το 6χρονο αγόρι είναι γνήσιο τέκνο του άτυχου γιατρού Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Εμείς ήμασταν σίγουροι από την πρώτη στιγμή και αυτός ήταν και ο λόγος που προσπαθήσαμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία της εξέτασης DNA, καθώς δεν ήταν δίκαιο να ακούγεται οποιαδήποτε ψευδής ή συκοφαντική είδηση και αναφορά σχετικά με την πατρότητα του παιδιού», είχε αναφέρει τον περασμένο Οκτώβριο, μεταξύ άλλων, στη “Νέα Κρήτη” ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της χήρας Καλαντζάκη, κ. Βαγγέλης Στρατουδάκης.

Αυτοί είναι οι 2 νεκροί από το μαφιόζικο χτύπημα στην Βάρη: Τους σκότωσαν μπροστά στα παιδιά τους!

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο αποδίδουν σερβικά ΜΜΕ τη δολοφονική επίθεση σε ταβέρνα στην Βάρη.

Τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν στην Βάρη το βράδυ της Κυριακής (19.01.2020) ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», υποστηρίζει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο.

Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».

Ναρκωτικά και δεκάδες νεκροί

Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.

Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στην Σερβία και το Μαυροβούνιο. Σε πολλές, το modus operandi ήταν παρόμοιος με αυτόν της δολοφονικής ενέργειας στην Βάρη: τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας τους.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share