Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Τότε έρχεται στην Ελλάδα ο Κώστας Πάσσαρης!

Έρχεται μες στο 2020!

24 Ιανουαρίου 2020 10:05
Τότε έρχεται στην Ελλάδα ο Κώστας Πάσσαρης!

Το μικτό εφετείο Αθηνών επεφύλασσε σκληρή καταδίκη στον Κώστα Πάσσαρη για τα εγκλήματά του με 4 φορές ισόβια και 49 χρόνια κάθειρξη, με το ενδιαφέρον να μεταφέρεται στο πότε θα έρθει ο διαβόητος κακοποιός από τη Ρουμανία στην χώρα μας.

Το θέμα, βέβαια, δεν είναι τόσο απλό. Εν αρχή, η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στις ρουμανικές αρχές, αν θα δεχθεί το αίτημά της να μεταφερθεί στις φυλακές της ο Κώστας Πάσσαρης, προκειμένου να εκτίσει εδώ το υπόλοιπο της επιβληθείσας ποινής στον ίδιο, η οποία ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2020.

Κώστας Πάσσαρης

Μετά την τελεσιδικία της καταδίκης του Κώστα Πάσσαρη από το μικτό εφετείο Αθηνών για τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που ο ίδιος παραδέχτηκε ότι τέλεσε (4 φορές ισόβια και 49 χρόνια κάθειρξη), το ενδιαφέρον στην υπόθεσή του επικεντρώνεται στην αποδοχή ή μη απο την Ελλάδα του αιτήματος της Ρουμανιας να μεταφερθεί στις ελληνικές φυλακές προκειμένου να εκτίσει εδω το υπόλοιπο της επιβληθείσας στη Ρουμανία ποινής (δις ισόβια), η οποία ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2020.

Προς το παρόν, όμως, η διαδικασία παραμένει κυριολεκτικά χαμένη στη μετάφραση. Το σχετικό αίτημα της Ρουμανίας διαβιβάστηκε με καθυστέρηση από τη Διεύθυνση Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με την Εισαγγελέα Αθηνών να απαντάει άμεσα στο υπουργείο, ως αρμόδιο για να το προωθήσει στη Ρουμανία ήδη από τα τέλη Νοέμβρη. Μέχρι όμως και τις αρχές Ιανουαρίου, το σχετικό έγγραφο δεν είχε σταλεί καν για μετάφραση στο Υπουργείο Εξωτερικών, με άλλα λόγια ήταν κάπου καταχωνιασμένο λόγω «έλλειψης υπαλλήλων».

Αμέσως μόλις προωθηθεί η απάντηση στη Ρουμανία, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις, ώστε να δοθεί η τελική απάντηση της Ελλάδας για το αν δέχεται από τώρα ή όχι στις φυλακές της τον Κωνσταντίνο Πάσσαρη. Σε διαφορετική περίπτωση ο Πάσσαρης θα επιστρέψει οριστικά στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2020, που θα έχει ολοκληρώσει την ποινή του στην Ρουμανία, ώστε να εκτίσει και τις ποινές που του επιβλήθηκαν στη χώρα μας.

Η πλευρά του Πάσσαρη, πάντως, ανέφερε ότι τόσο η εθνική όσο και η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει την έκδοση κρατουμένων ώστε να εκτίσουν στη χώρα τους ποινή που τους έχει επιβληθεί σε άλλη χώρα, και η διαδικασία είναι τις περισσότερες φορές τυπική, τονίζοντας ότι αναμένει να λειτουργήσει με μεγαλύτερη χρονική συνέπεια το αρμόδιο υπουργείο ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share