Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παιδοκτόνος στην Κέρκυρα: Σοκάρουν τα λόγια του! "Ήμουν σε άλλο κόσμο, δεν ήμουν εγώ..."

Τι αναφέρει το βούλευμα;

22 Ιανουαρίου 2020 22:35
Παιδοκτόνος στην Κέρκυρα: Σοκάρουν τα λόγια του!

Συγκλονίζει το βούλευμα για τον παιδοκτόνο στην Κέρκυρα, μετά την στιγερή δολοφονίας της 29χρονης κόρης του, την οποία έθαψε στην αυλή, επειδή δεν ενέκρινε την σχέση της!

Το βούλευμα αναφέρει πως εκείνη την ημέρα η Αντζελίνα επισκέφθηκε τον πατέρα της για να του ευχηθεί καλή χρονιά, ωστόσο πριν προλάβει να πει οτιδήποτε ο 53χρονος άρχισε με έναν λοστό να την χτυπά απανωτά, ώσπου η άτυχη κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή. Συγκλονίστικη είναι και η μαρτυρία της 7χρονης κόρης της γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, στην Πάφο!

Το κορίτσι μάταια προσπάθησε να βγει έξω και να ζητήσει βοήθεια, ωστόσο ο πατέρας την πρόλαβε, την ακινητοποίησε και την αποτελείωσε με έναν λοστό!

Το βούλευμα αναφέρει πως ο φονιάς ήταν σε ψυχολογική και διανοητική κατάσταση που του επέτρεπε να ξέρει ακριβώς τι κάνει.

Στην συνέχεια την έθαψε στην αυλή του σπιτιού και έκαψε τα ρούχα της, προσπαθώντας παράλληλα να εξαφανίσει τα όποια ίχνη.

Τι δήλωσε ο παιδοκτόνος

«Δεν έπρεπε να γίνει αυτό, έπρεπε κάποιος να με σταματήσει. Ήμουν σε άλλο κόσμο, δεν ήμουν εγώ», δηλώνει.

Έναν χρόνο πριν το μοιραίο βράδυ, η 29χρονη είχε απευθυνθεί στην Αστυνομία, όπως επιβεβαιώνει ο δικηγόρος του θύματος.

Αφορμή για να πάρουν αυτή την τροπή τα πράγματα ήταν ότι ο 53χρονος εμφανίστηκε στο επαγγελματικό σχολείο που φοιτούσε η κοπέλα και προσπάθησε με βία να την πάρει μαζί του.

Η κοπέλα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας της παρεμβαίνει συνεχώς στην προσωπική της ζωή παρά την ηλικία της.

«Ήθελε με τη βία να την βάλει στο αυτοκίνητο και να αναχωρήσουν. Εκείνη αντιδρούσε, δεν συμφωνούσε. Και τότε ο διευθυντής του σχολείου την παρέπεμψε σε κοινωνική λειτουργό, η οποία στη συνέχεια την έστειλε απευθείας στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου καταγράφηκε το συμβάν», δήλωσε τότε ο δικηγόρος του 53χρονου, Βασίλης Νουλέζας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στις 31/1/2018 ο 53χρονος εμφανίστηκε στο τμήμα για να ενημερωθεί για την καταγγελία της κόρης του, ενώ φέρεται να δήλωσε ότι δεν θα επαναληφθεί παρόμοια συμπεριφορά.

Νέα ποινή για τον Πάσσαρη! Τιμωρήθηκε με 4 φορές ισόβια και 49 χρόνια κάθειρξη! (video)

Νέα ποινή επιβλήθηκε στον Κώστα Πάσσαρη από το Μικτό ορκωτό εφετείο, καθώς τίθεται αντιμέτωπος με τέσσερις φορές ισόβια για τέσσερις δολοφονίες και επιπλέον 49 χρόνια κάθειρξη, μη δείχνοντας σε καμία περίπτωση να λυγίζει μετά τα λόγια του για τη δίκη αυτή!

Το δικαστήριο απέρριψε όλα τα ελαφρυντικά για την υπόθεσή σου, όπως και το αίτημα να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω, ποιος ήταν εκείνος που προμήθευσε το όπλο στον Κώστα Πάσσαρη. Η εισαγγελέας, από τη δική της πλευρά, περιέγραψε το σχέδιο δράσης που είχε εκπονήσει για να αποδράσει από το «Γεννηματάς».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις» ανάφερε η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ζητώντας την ενοχή του Κώστα Πάσσαρη για 4 ανθρωποκτονίες και 7 απόπειρες ανθρωποκτονίας. «Ο κατηγορούμενος είχε οργανωμένο σχέδιο για να αποδράσει από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» τον Φεβρουάριο του 2001, σκοτώνοντας εν ψυχρώ τους δύο αστυνομικούς Δημήτρη Αλεβιζόπουλο και Αθανάσιο Δρακόπουλο και τραυματίζοντας σοβαρά τον σωφρονιστικό υπάλληλο Ανδρέα Φυσέκη.

Το ότι υπήρχε σχεδιασμός αποδεικνύεται από το γεγονός ότι άλλες δύο φορές που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, επειδή καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει, καθώς τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω και όχι μπροστά, άλλαξε γνώμη και είπε στους αστυνομικούς ότι δε θέλει να εξεταστεί» περιέγραψε η εισαγγελική λειτουργός. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην εν ψυχρώ δολοφονία της αδελφής της φαρμακοποιού που τον αναγνώρισε φωνάζοντας «αυτός είναι ο Πάσσαρης», αλλά και στη δολοφονία της γυναίκας από τη Βουλγαρία, που τη σκότωσε επίσης επειδή τον αναγνώρισε.

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του κατηγορούμενου για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και πολιτών, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να μετατραπεί η κατηγορία της αρπαγής που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος σε παράνομη βία, αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα που έχει παραγραφεί. Πριν την εισαγγελική πρόταση, ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία με την κατάθεση των τελευταίων μαρτύρων, που ήταν παρόντες στη δολοφονία των δύο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γεννηματάς».

«Την ώρα που ήμουν στο νοσοκομείο, δύο αστυνομικοί έφεραν ένα κρατούμενο. Αντίκρισε έναν άνθρωπο θηρίο, έβριζε, έφτυνε, ήταν αγρίμι. Έκανε κινήσεις με το σώμα του για να διαφύγει. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν "πού είναι ο αξονικός τομογράφος". Αφού τους απάντησα, έφυγαν. Μετά από 3 λεπτά ένιωσα τον αέρα της σφαίρας. Οι πυροβολισμοί έπεφταν βροχή. Έπεσα κάτω. Μόλις καταλάγιασαν οι σφαίρες, είδα δύο άνδρες ξαπλωμένους με αίματα. Ήμουν σοκαρισμένη...» ανέφερε η πρώτη μάρτυρας, ενώ την περιγραφή ενός ήρεμου ανθρώπου που διέσχιζε το νοσοκομείο, έδωσε άλλος μάρτυρας που είδε τον Πάσσαρη να φεύγει.

«Ήταν ήρεμος, πέρασε από δίπλα μου. Ακούγαμε ουρλιαχτά μετά τους πυροβολισμούς. Κάποιοι φώναζαν «σταματήστε τον». Κρατούσε όπλο. Το όπλισε μπροστά μου, το έβαλε στο μπουφάν του και προχώρησε γρήγορα για να πάει στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου που συνορεύει με το «Σωτηρία». Σίγουρα, δε φορούσε χειροπέδες» είπε ο μάρτυρας.

Πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, που βρίσκεται σε διάσκεψη.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share