Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δολοφονία στο Αγρίνιο! Αυτόπτης μάρτυρας: «Είδα την χήρα να κοιτάζει το καμμένο αμάξι»!

Μάρτυρας κλειδί!

18 Δεκεμβρίου 2019 15:53
Δολοφονία στο Αγρίνιο! Αυτόπτης μάρτυρας: «Είδα την χήρα να κοιτάζει το καμμένο αμάξι»!

Ο μάρτυρας κατηγορίας, κατά τη διάρκεια της δίκης για την δολοφονία του δασκάλου, το 2011 στην Ρουπακιά Αγρινίου, αναφέρθηκε στην χήρα του Νίκου Μέντζου, που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, λέγοντας την πολύ καλή θεατρίνα!

Ο αυτόπτης μάρτυρας, που χαρακτηρίζεται από την πρώτη στιγμή κλειδί, «έκαψε» τη σύζυγο του 46χρονου εκπαιδευτικού. Μίλησε για εναλλαγή της συμπεριοφοράς της, πριν και μετά την άφιξη των πυροσβεστών στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο Μέντζος, όπως γράφει η Espresso.

Ο μάρτυρας είπε ότι εκείνη τη μέρα, είδε δύο ανθρώπους να κοιτάζουν ατάραχοι τις φλόγες που είχαν τυλίξει το αυτοκίνητο του δασκάλου σε απόσταση 10 – 15 μέτρων από αυτό. Αρχικά είπε, ότι είδε πυκνό μαύρο καπνό και έτρεξε γιατί φοβήθηκε ότι έπιασε φωτιά το εργαστήριό του. Όταν είδε ότι δεν καιγόταν αυτό, ανακουφίστηκε και μπήκε μέσα, νομίζοντας ότι κάποιοι καίνε κλαδιά.

Ωστόσο από μία τρυπούλα του παραθύρου, παρατήρησε κάτι που του τράβηξε την προσοχή. Συγκεκριμένα είδε έναν άντρα και μία γυναίκα να κοιτάζουν τελείως αδιάφοροι και να συνομιλούν ανέκφραστοι. Ο μάρτυρας τηλεφώνησε στον αδερφό του και όταν έφτασε στο σημείο, έβλεπαν μαζί τη φωτιά που μαινόταν σε απόσταση 40 μέτρων από εκείνους.

Κάποια στιγμή ήρθε η Πυροσβεστική και τότε όπως λέει, είδε έκπληκτος τη γυναίκα – την οποία αναγνώρισε ως τη χήρα του δασκάλου – να αλλάζει συμπεριφορά και να κλαίει. «Αχ πάει ο αντρούλης μου» την άκουσα να φωνάζει.

Το χρονικό

Ήταν Απρίλιος του 2011, όταν ο 46χρονος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Ρουπακιά Αγρινίου.

Όλοι αρχικά μίλησαν για αυτοκτονία. Ωστόσο, μετά από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., τα στοιχεία και οι μαρτυρίες αποκάλυψαν ότι πρόκειται για στυγερή δολοφονία.

Τα στοιχεία και οι μαρτυρίες έφεραν στο εδώλιο τη χήρα του, με την ίδια εντούτοις να αντικρούει τις κατηγορίες και να στρέφει τα βέλη της κατά της ερωμένης του συζύγου της.

Κατά της συζύγου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η κατηγορουμένη, που είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, προσήλθε στις αρχές του μήνα στο δικαστήριο, συνοδευόμενη από τον γιο της, ο οποίος ήταν 14 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του. Η ίδια από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως είναι αθώα και θύμα μιας καλά οργανωμένης σκευωρίας.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταθέσει ένας μάρτυρας, που χαρακτηρίζεται “κλειδί” στην υπόθεση. Είναι ο άνθρωπος που φέρεται να είδε τη χήρα κοντά στο φλεγόμενο αυτοκίνητο και με την κατάθεσή του, την κατέστησε κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Μαζί σου Σαββατοκύριακο” στον ΣΚΑΪ, ο μάρτυρας φέρεται να έχει πει πως την ημέρα του εγκλήματος βρισκόταν σε ένα αθέατο σημείο της περιοχής και είδε τη χήρα να παρακολουθεί τον θάνατο του συζύγου της, χωρίς να αντιδρά.

Τα αδέρφια κατηγορούν τη χήρα

«Δεν σκότωσε απλά το θύμα, αλλά το έψησε ζωντανό. Ήταν απόλυτα ικανή να το κάνει», είπε για τη σύζυγο ο αδερφός του θύματος, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη χήρα «αυστηρή», σκληρή» και «αυταρχική».

Όπως υποστήριξε, εκείνη ήταν που διαχειριζόταν τα οικονομικά του σπιτιού, τον μισθό του αλλά και όσα έβγαζε εργαζόμενος μετά το σχολείο, στο ζαχαροπλαστείο των συγγενών της συζύγου του.

Σύμφωνα πάντα με τον αδελφό του θύματος η κατηγορούμενη σύζυγος είχε πληγωθεί από την εξωσυζυγική σχέση του άνδρα της. «Είχε κυριευτεί από εκδίκηση και προσπαθούσε να κάνει υπομονή και να σώσει το σπίτι της», είπε. Όμως, φαίνεται ότι ένα ποσό 100.000 ευρώ που βρέθηκε κατόπιν στους λογαριασμούς του δασκάλου έπαιξε το ρόλο του.

«Τον σκότωσε γιατί πληγώθηκε. Έχασε τον άνδρα της και σκεφτόταν ότι θα χάσει και τα χρήματα. Η γυναίκα με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση δεν είχε λόγο να τον σκοτώσει, γιατί της έδινε συνέχεια χρήματα», είπε μάρτυρας στην κατάθεσή του.
Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται πως ένα ισχυρό κίνητρο για τη δολοφονία του δασκάλου ήταν ότι έδινε χρήματα στη γυναίκα που είχε γνωρίσει.

«Η σύζυγος ήταν το πρόσωπο με το ισχυρότερο κίνητρο να τον βλάψει, γιατί είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση και εκείνη το γνώριζε. Δεν διαφαινόταν η βούλησή του να τη διακόψει με τις οικονομικές παροχές προς το τρίτο πρόσωπο επιβάρυνε τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Επίσης, η σύζυγος φέρεται ότι ενήργησε από κοινού με άγνωστο δράστη, ακινητοποίησε τον σύζυγό της στη θέση του οδηγού, τον έδεσε με σύρμα, τον περιέλουσε με βενζίνη και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά», αναφέρεται στο παραπεμπτικό.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share