Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αυτός είναι ο δράστης του Λονδίνου! Μαχαίρωσε και σκότωσε 2 άτομα! (photo-video)

Τρόμος στην Ευρώπη!

30 Νοεμβρίου 2019 09:11
Αυτός είναι ο δράστης του Λονδίνου! Μαχαίρωσε και σκότωσε 2 άτομα! (photo-video)

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου, ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε δύο άτομα!

Αδιανόητο: Κατέρρευσε οροφή θεάτρου την ώρα της παράστασης!

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της βρετανικής αστυνομίας, πρόκειται για τον 28χρονο Ουσμάν Καν, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία και αποφυλακίστηκε πριν από έναν χρόνο. Ο δράστης έχασε την ζωή του μετά από πυρά της αστυνομίας.

Σοκ: 16χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τη 13χρονη φίλη του! (photo-video)

«Το άτομο αυτό ήταν γνωστό στις αρχές και είχε καταδικαστεί το 2012 για τρομοκρατικά αδικήματα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νιλ Μπάσου.

«Αποφυλακίστηκε υπό όρους τον Δεκέμβριο του 2018 και το βασικό σημείο της έρευνας τώρα είναι να διαπιστώσουμε πως κατόρθωσε να διαπράξει αυτή την επίθεση», τόνισε, συμπληρώνοντας πως βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σε μια τοποθεσία στην κομητεία του Στάφορντσιρ στην κεντρική Αγγλία.

Ο Ουσμάν Καν, γεννήθηκε στην πόλη Στόουκ-ον-Τρεντ της Αγγλίας και είχε φυλακιστεί μαζί με άλλα 8 άτομα. Όλοι τους είχαν ασπαστεί την ιδεολογία της Αλ-Κάιντα, και βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση της MI5.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα, η εννεαμελής ομάδα σχεδίαζε να βάλει βόμβα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς και να εξαπολύσουν επιθέσεις στην πόλη τους, βάζοντας εκρηκτικούς μηχανισμούς σε τουαλέτες σε παμπς και κλαμπς.

Οι άνδρες είχαν επίσης χρηματοδοτήσει μια προτεινόμενη madrassa - ένα κολλέγιο για την ισλαμική διδασκαλία - στο εξωτερικό, το οποίο θα χρησιμοποιούνταν για εκπαίδευση με πυροβόλα όπλα και στο οποίο θα συμμετείχε και ο Χαν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χαν παρακολούθησε ένα συνέδριο για την αποκατάσταση κρατουμένων που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Ο δράστης της επίθεσης είχε καταδικαστεί για «αδίκημα σχετιζόμενο με ισλαμική τρομοκρατία», ανέφεραν οι Times. Αποφυλακίστηκε περίπου πριν από ένα χρόνο και φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές. Το Association Press, επικαλούμενο μια πηγή ασφαλείας τόνισε ο δράστης συνδεόταν με «ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις».

Μετρό Αμπελοκήπων: Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας του 33χρονου! Τι είπε o άνδρας που προσπάθησε να τον σταματήσει; (Video)

Ένας τοξικομανής, 48 ετών ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας 33χρονου, επίσης χρήστη ναρκωτικών ουσιών, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από τον σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο δράστης λίγο μετά την ανθρωποκτονία πήγε μόνος του στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων και κατήγγειλε ότι τον λήστεψαν άγνωστοι, χωρίς να αναφέρει, όμως, περισσότερες λεπτομέρειες. Οι αστυνομικοί του Τ.Α πρόσεξαν ότι είχε κηλίδες αίματος στα ρούχα του και σε έρευνα που του έκαναν βρήκαν ότι είχε πάνω του έναν σουγιά με τον οποίο, πιθανότατα, τραυμάτισε θανάσιμα τον 33χρονο.

Λίγο αργότερα, ο δράστης ομολόγησε ισχυριζόμενος ότι μαχαίρωσε το θύμα έπειτα από καυγά και συμπλοκή που είχαν στη συνέχεια για θέματα ναρκωτικών. Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Στην κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Βαγγέλη Γκούμα μιλά ο άνθρωπος ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη που μαχαίρωσε έναν άνδρα και τραυμάτισε τη φίλη του.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share