Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Στυγερό έγκλημα στη Ρόδο: Άνδρας δολοφόνησε τη μητέρα του!

Συνεργός η Ρωσίδα ερωμένη του!

3 Νοεμβρίου 2019 17:05
Στυγερό έγκλημα στη Ρόδο: Άνδρας δολοφόνησε τη μητέρα του!

Η στυγερή δολοφονία της 61χρονης Ευαγγελίας Ιεροβασίλη από τον γιο της, μέσα στο ίδιο της το σπίτι στο Γεννάδι της Ρόδου, το καλοκαίρι του 2012, θα αναβιώσει αύριο, Δευτέρα , στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου. Δολοφονία στα Μέγαρα: Συγκλονίζει ο ο άνθρωπος που έφτασε πρώτος στη σκηνή του εγκλήματος! (Video)

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν ο 30χρονος γιος της και η 40χρονη Ρωσίδα φίλη του, οι οποίοι φέρονται ως οι δράστες του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη κριθεί ένοχοι και καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Μαρτυρία σοκ: «Έτσι έγινε η δολοφονία στο Χαϊδάρι»! (Video)

Ειδικότερα, η υπόθεση της δολοφονίας της Ευαγγελίας Ιεροβασίλη εκδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2015 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 30χρονο μητροκτόνο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικό και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ του επέβαλε και συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών για τις κατηγορίες της οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Δολοφονία Τοπαλούδη: «Ο γιος μου είναι απλά ένα παιδί» λέει η μητέρα κατηγορουμένου! (Video)

Επίσης με την ίδια απόφαση κρίθηκε ένοχη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά και η 40χρονη Ρωσίδα φίλη του 30χρονου, στην οποία επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 17 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Δολοφονία στα Μέγαρα: «Ο γιατρός μού είχε πει ότι...!» Τι αποκαλύπτει συνάδελφος του θύματος;

Κατά της απόφασης αυτής, οι δύο καταδικασθέντες άσκησαν έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί αύριο από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Το χρονικό

Το άγριο φονικό, σύμφωνα με το rodiaki.gr, εξιχνιάστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 χάρη στις συντονισμένες ενέργειες και στη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της τότε ανακρίτριας Ρόδου Μαρίνας Κρανίτη, της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου Αιμιλίας Σοφίας Μέρης, της Εισαγγελίας Εφετών αλλά και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την προσαγωγή του 30χρονου και την ομολογία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για το στυγερό έγκλημα ήταν η σχέση που είχε ο 30χρονος με την 40χρονη Ρωσίδα φίλη του την οποία και θέλησε να την παντρευτεί. Η άρνηση της 61χρονης Ευαγγελίας Ιεροβασίλη είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο με 14 μαχαιριές που της επέφερε ο ίδιος ο γιος της. Δολοφονία στα Μέγαρα: Εξελίξεις με την υγεία της 43χρονης! (Video)

Παρά το γεγονός ότι είχαν περάσει δύο χρόνια από την ημέρα που η άτυχη 61χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα στο ίδιο της το σπίτι στο Γεννάδι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέχιζαν να «δουλεύουν» την υπόθεση. Όλες οι ενδείξεις οδηγούσαν στον 30χρονο, ωστόσο δεν υπήρχαν αποδείξεις για να «δέσουν» την υπόθεση και να οδηγήσουν στη σύλληψή του. Άλλωστε από την πρώτη κατάθεση που είχε δώσει ο 30χρονος είχε επικαλεστεί ισχυρό άλλοθι για το χρονικό διάστημα που φερόταν να είχε διαπραχθεί το άγριο έγκλημα, δηλαδή το μεσημέρι (12 με 2) της 20ης Ιουνίου 2012.

Πώς εξιχνιάστηκε η υπόθεση

Ιδιαίτερα σημαντικές για την εξιχνίαση της υπόθεσης αποδείχθηκαν οι καταθέσεις του πατέρα αλλά και της μητριάς του 30χρονου στους οποίους είχε εξομολογηθεί τη δολοφονία της μητέρας του. Αποκάλυψη σοκ για τη δολοφονία στα Μέγαρα: Τι έκανε ο σωφρονιστικός υπάλληλος πριν σκοτώσει τον κουνιάδο του; (Video)

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το φονικό ο 30χρονος που ήταν χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών, μετέβη στην Κρήτη όπου ζούσε ο πατέρας του με τη σύντροφό του και εκεί αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να πεθάνει. Ο ίδιος έμεινε νοσηλευόμενος για μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, κατά το οποίο και ομολόγησε στη μητριά του αλλά και στον πατέρα του, το φόνο της μητέρας του και τον τρόπο που έγινε.

Οι καταθέσεις αυτές ήταν που έδωσαν το «πράσινο» φως στις διωκτικές αρχές να προχωρήσουν στην προσαγωγή του 30χρονου. Έτσι στις 5 Σεπτεμβρίου 2014 αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο και τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου μερικές ώρες αργότερα «έσπασε» και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα που είχε διαπράξει σε βάρος της ίδιας του της μητέρας.

Σοκ: 13χρονος βίασε και δολοφόνησε 10χρονη!

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Κίνα μετά τον βιασμό και την άγρια δολοφονία ενός κοριτσιού 10 ετών από έναν 13χρονο. Φρίκη: Καθηγητής, αστυνομικός, γυναικολόγος και δικηγόρος βίαζαν ανήλικη!

Το άγριο έγκλημα έγινε στις 20 Οκτωβρίου, όταν ο αδερφός της 10χρονης την πήγε στο μάθημα ζωγραφικής και έφυγε.

Όπως αναφέρει το BBC, 10χρονη δεν γύρισε ποτέ πίσω και οι γονείς της, την βρήκαν νεκρή λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους. Φρίκη: 21χρονος βίασε 7χρονη σε παιδότοπο εστιατορίου!

Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία συνέλαβε έναν 13χρονο για το έγκλημα. Ο ανήλικος μετά από ανάκριση «έσπασε» και ομολόγησε τη δολοφονία.

Ο πατέρας της 10χρονης μιλώντας στο Jinyun News, αποκάλυψε πως ο 13χρονος πήγε την κόρη του σπίτι του την βίασε και μετά την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Φρίκη στο Πήλιο: 46χρονος βίαζε τη γυναίκα του και κακοποιούσε την ανήλικη κόρη του!

Ωστόσο ο ποινικός κώδικας στην Κίνα, δεν προβλέπει την καταδίκη του 13χρονου, καθώς σύμφωνα με τον νόμο όσο είναι 14 ετών δεν μπορούν να καταδικαστούν ως εγκληματίες και κατά συνέπεια να φυλακιστούν.

Για αυτό τον λόγο είτε επιστρέφονται στους γονείς τους ή τους στέλνουν σε ιδρύματα για να συνετιστούν. Κέρκυρα: 50χρονος πήγε να βιάσει 19χρονη!

Ο 13χρονος μετά τη δολοφονία εστάλη σε ειδικό κέντρο επανένταξης, όπου και μείνει για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι κάτοικοι της περιοχής Dalian είναι εξοργισμένοι. Πολλοί αναφέρουν στα social media ότι με αυτόν τον τρόπο οι Αρχές «προστατεύουν τον δαίμονα» και ότι «το κοριτσάκι είναι νεκρό, αλλά αυτός θα μπορεί σε τρία χρόνια να ξαναρχίσει τη ζωή του».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share