Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτά είναι πιο ανατριχιαστικά οικογενειακά εγκλήματα στην Ελλάδα! (photos)

Πρωτοφανείς δολοφονίες που συγκλόνισαν!

2 Οκτωβρίου 2019 21:19
Αυτά είναι πιο ανατριχιαστικά οικογενειακά εγκλήματα στην Ελλάδα! (photos)

Αυτά είναι πιο ανατριχιαστικά οικογενειακά εγκλήματα στην Ελλάδα! Εδώ και πολλές δεκαετίες η ελληνική κοινή γνώμη συνταράσσεται από τέτοιου είδους αποτρόπαια εγκλήματα. Με το που αποκαλύπτονται πολλοί μιλούν για πρωτοφανείς δολοφονίες. Έγκλημα στη Σητεία: Σε δίκη παραπέμπεται ο συζυγοκτόνος! Τι λέει η μητέρα της; (Video)

Το έγκλημα στου Χαροκόπου που τραγούδησε ο Βαμβακάρης

«Καημένε Αθανασόπουλε, τι σου ‘μελλε να πάθεις, από κακούργα πεθερά, τα νιάτα σου να χάσεις», τραγουδούσαν οι ρεμπέτες το 1931. Ο τίτλος του τραγουδιού ήταν «Κακούργα Πεθερά» και βασίστηκε στη δολοφονία του Δημήτρη Αθανασόπουλου το 1931, μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας της εποχής. Αριστερά η σύζυγος του Δημήτρη Αθανασόπουλου, στο κέντρο το θύμα και δεξιά η πεθερά του

Ο Δημήτρης Αθανασόπουλος ήταν εργολάβος και δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα στις 6 Ιανουαρίου 1931. Το πτώμα βρέθηκε τεμαχισμένο σε δύο μεγάλα τσουβάλια στις όχθες του Κηφισού. Οι ιατροδικαστές κατάφεραν με ειδικές ενέσεις να δώσουν στο πρόσωπο του θύματος κάτι από την εν ζωή κατάστασή του και έτσι δημοσίευσαν τη φωτογραφία του όλες οι εφημερίδες. Τελικά όπως αποκαλύφθηκε το βράδυ της δολοφονίας του ο Αθανασόπουλος που ήταν γυναικάς, είχε κακοποιήσει τη γυναίκα του. Εκείνη μέσα στην απελπισία της ζήτησε τη βοήθεια της μητέρας της η οποία θεώρησε ότι τη λύση στο πρόβλημα θα έδινε ο 18χρονος ανιψιός της που φιλοξενούσαν εκείνη την εποχή στο σπίτι. Φρίκη στην Κέρκυρα: 24χρονη βρέθηκε σφαγμένη σε βαλίτσα!

Ο 18χρονος, ένας άνθρωπος εκρηκτικός με πολλά ψυχολογικά προβλήματα που ήταν ερωτευμένος με τη γυναίκα του θύματος, σκότωσε τον Αθανασόπουλο με δύο πυροβολισμούς.

Ζωή Γαρμανή-Παναγιώτης Φραντζής: Το ανατριχιαστικό έγκλημα που σημάδεψε την ελληνική κοινωνία του '80

Αριστερά ο δολοφόνος και δεξιά η Ζωή Γαρμάνη

Ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα είναι η δολοφονία της Ζωής Γαρμάνη. Τη σκότωσε και την τεμάχισε ο 27χρονος τότε σύζυγός της, φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και πλασιέ Παναγιώτης Φραντζής. Μάλιστα, αφού τη στραγγάλισε, την τεμάχισε με ένα ακονισμένο χασαπομάχαιρο. Τοποθέτησε τα μέλη σε δέκα πλαστικές τσάντες κι αυτές μέσα σε τέσσερις σακούλες σκουπιδιών και τις πέταξε στον κάδο απορριμμάτων του δήμου. Σοκ στην Κρήτη: Δολοφονήθηκε μέσα στο ξενοδοχείο που έμενε!

Η αιτία της άγριας δολοφονίας ήταν ασήμαντη. Το βράδυ της 24ης Ιουνίου του 1987 το ζευγάρι βρισκόταν έξω και για μια ακόμα φορά άρχισε να διαφωνεί. Τελικά επέστρεψαν στο σπίτι τσακωμένοι. Η κοπέλα ανέβηκε στο διαμέρισμά τους, ενώ ο άντρας της πήγε να παρκάρει το αυτοκίνητο. Όταν επέστρεψε, η Ζωή είχε κλειδώσει την πόρτα και δεν τον άφηνε να μπει. Μετά από ώρα κατάφερε να την πείσει να του ανοίξει. Η λογομαχία που ακολούθησε δεν κράτησε για πολύ και όπως ισχυρίστηκε ο δράστης, συμφιλιώθηκαν και έκαναν έρωτα. Μετά ξέσπασε νέος καυγάς, τον οποίο -όπως είπε- προκάλεσε η γυναίκα του. Αυτός ήταν και ο τελευταίος καυγάς για τη Ζωή. Φρίκη: Μητριά φυλάκισε σε ντουλάπι τον 5χρονο θετό της γιο!

Ο Φραντζής έδωσε τη δική του εκδοχή λέγοντας: «Βγήκα εκτός εαυτού. Τα ‘χασα και δεν ήξερα τι έκανα. Την άρπαξα και την έσπρωξα με δύναμη στην άκρη του κρεβατιού, χτυπώντας το κεφάλι της, το οποίο έβγαλε και αίματα. Βρισκόμουνα, όπως αντιλαμβάνεστε σε πλήρη σύγχυση. Η Ζωή ήταν κάτω. Πλησίασα για να δω αν αναπνέει κι αν έχει σφυγμούς. Πιάνοντας το χέρι της, διαπίστωσα ότι δεν είχε σφυγμούς. Ήταν νεκρή». Ο ιατροδικαστής όμως είχε άλλη άποψη, καθώς μετά την εξέταση του πτώματος αποφάνθηκε ότι ο θάνατος της κοπέλας είχε προκληθεί από ασφυξία. Ο δράστης την είχε στραγγαλίσει με τα χέρια του, ενώ και στο σώμα του ίδιου, υπήρχαν σημάδια πάλης, που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η κοπέλα είχε προσπαθήσει να τον απωθήσει.

Περιπλανιόταν στους δρόμους κρατώντας το κεφάλι της στα χέρια

Στις 3 Αυγούστου του 2008, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ο 31χρονος Θανάσης Αρβανίτης, έπειτα από έντονο καυγά με την 25χρονη σύζυγο του, Αδαμαντία Καρκάλη της επιτίθεται αιφνιδιαστικά με κουζινομάχαιρο της καταφέρνει συνολικά 10 μαχαιριές πίσω στο θώρακα και στον λαιμό και την αποκεφαλίζει. Λίγο νωρίτερα είχε κάνει το ίδιο και με τον σκύλο της, πετώντας το κεφάλι του άτυχου ζώου στο δρόμο έξω από το σπίτι τους.

Στη συνέχεια, διανύοντας πάνω από 800 μέτρα μέσα στους δρόμους του χωριού Βουρβούλο της Σαντορίνης, κρατώντας από τη μία το ματωμένο μαχαίρι 30 εκατοστών και από την άλλη το κομμένο κεφάλι της συζύγου του, ο Αρβανίτης συναντάει δύο περιπολικά της αστυνομίας που είχαν κληθεί από κάποιον περίοικο. Εκεί αρχίζει ένα δεύτερο μακελειό. Προσποιούμενος ότι θέλει να παραδοθεί, ο δράστης τραυματίζει με το μαχαίρι τον αστυνομικό που επιχειρεί να του περάσει χειροπέδες με αποτέλεσμα να δεχτεί τέσσερις πυροβολισμούς από τον δεύτερο αστυνομικό που προσπάθησε να τον σταματήσει. Τραυματίζεται στο στήθος και στην κοιλιά αλλά παρ’ όλα αυτά οι σφαίρες δεν καταφέρνουν να τον ακινητοποιήσουν. Πετάει το κομμένο κεφάλι στους αποσβολωμένους δόκιμους αστυνομικούς του δεύτερου περιπολικού και διαφεύγει μπαίνοντας στο πρώτο περιπολικό με κατεύθυνση τα Φυρά Σαντορίνης.

Η αδικοχαμένη σύζυγος του 31χρονου δολοφόνου

Στην καταδίωξη που ακολούθησε, ο 31χρονος, παρασύρει μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα διερχόμενο μηχανάκι τραυματίζοντας σοβαρά στα πόδια τις δύο νεαρές κοπέλες που επέβαιναν σε αυτό και έπειτα καταλήγει να καρφώσει το περιπολικό στο πλαϊνό στηθαίο του δρόμου. Για μια ακόμη φορά ο δράστης όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί, παριστάνοντας αρχικά τον λιπόθυμο, προσπαθεί να αφαιρέσει το όπλο ενός με αποτέλεσμα αυτός να πυροβολήσει εναντίον του άλλες 5 φορές, τραυματίζοντας τον σοβαρά . Μία από τις σφαίρες εξοστρακίζεται και τραυματίζει μια παρευρισκόμενη 21χρονη τουρίστρια. Ο Αρβανίτης τελικά έπειτα από 9 σφαίρες ακινητοποιείται και οδηγείται στο νοσοκομείο.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ο δράστης είχε χρόνια προβλήματα ψυχωτικής φύσεως. Πολλές φορές είχε ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή, ενώ είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Είχε κριθεί ως ακατάλληλος για στράτευση με απολυτήριο Ι-5 και τα έντονα βίαια ξεσπάσματα και η αστάθεια του χαρακτήρα του ήταν γνωστά στον περίγυρό του.

Τεμάχισε την κόρη του τη μικρή Άννυ

Η Άννυ και δεξιά ο πατέρας της Σάββας με τον Νικολάι

Τον Απρίλιο του 2015 συγκλόνισε το πανελλήνιο η υπόθεση της Μιχαήλ Βόδα, με τη μικρή Αννυ από τη Βουλγαρία. Ο 27χρονος τοξικομανής πατέρας φέρεται να ομολόγησε ότι εκείνος την εξαφάνισε τεμαχίζοντάς τη.

«Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης του 2015. Ξύπνησα λίγο πριν τις 10 το πρωί. Η μικρή κοιμόταν δίπλα μου και μου έκανε εντύπωση γιατί ξύπναγε νωρίτερα και έπαιζε με το τηλεκοντρόλ για να με ξυπνήσει. Την κοίταξα, σηκώθηκα και κοίταξα το σφυγμό της. Τα χείλη της ήταν μπλε - μελανά και τα χέρια της ήταν σε ακαμψία. Προσπάθησα να τη σηκώσω αλλά ήταν πολύ βαριά. Έπαθα σοκ. Βγήκα από το δωμάτιο. Ο Νιλολάι ήταν στο διάδρομο και μου είπε "τι γίνεται;". Μπήκε στο δωμάτιο και αυτός για να διαπιστώσει το ίδιο. Έχουμε καταλάβει και οι δυο πως το παιδί έχει πεθάνει. Και τότε άρχισα να κλαίω, επειδή δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε γίνει.

Την είχα βάλει να κοιμηθεί και τη βρήκα νεκρή. Ο Νικολάι μου είπε ότι δεν φταίω εγώ και τότε μου αποκάλυψε πως η μικρή είχε πρόβλημα με την κοιλιά της. Του το είχε πει λίγες ημέρες νωρίτερα, αλλά δεν μου το είπε για να μην ανησυχήσω. Όταν έπεσα για ύπνο το παιδί ήταν ζωντανό. Το σκέπασα με ένα πάπλωμα. Το άφησα εκεί για πολλές ώρες, μπορεί 16 -20 ώρες, δεν ξέρω (...) Ο Νικολάι μου είπε πως εγώ είχα την ευθύνη γιατί είμαι ναρκομανής και πρέπει να εξαφανίσω το παιδί. Είχα πάρει μεγάλη δόση ναρκωτικών. Ήμουν σοκαρισμένος, δεν είναι λίγο να δεις το παιδί σου νεκρό», φέρεται να είχε πει μεταξύ άλλων στην απολογία του ο πατέρας της μικρής Άννυ.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share