Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δίκη Ζαφειρόπουλου: Ποιον δείχνουν ως "εγκέφαλο" οι κατηγορούμενοι;

Τι είπαν στην απολογία τους;

4 Σεπτεμβρίου 2019 17:37
Δίκη Ζαφειρόπουλου: Ποιον δείχνουν ως

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: "Με σκοτώσανε...", ήταν η τελευταία λέξη του!

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε δολοφονηθεί το 2017, μέσα στο δικηγορικό γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας. Στις απολογίες τους, οι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Ντούλτσε Ολντι, που κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Παράλληλα, έριξαν ευθύνες στον Αρμπερ Μπάκο- που ήταν επίσης κατηγορούμενος- ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Ήταν η κακή τύχη του Ζαφειρόπουλου να πάει η σφαίρα στο συκώτι»

Ο Κλοντιάν Λεκοτσάι μεταξύ άλλων υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. «Δεν έχω σχέση με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο Μπάκο ενέπλεξε το όνομά μου πίσω από την πλάτη μου. Αυτός έδωσε την εντολή στον Μπραχημάι (σ.σ.: φέρεται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας) να πάει στον Ζαφειρόπουλο για να τον τρομάξει», είπε ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Ηταν η κακή του τύχη να πάει η σφαίρα στο συκώτι και να πεθάνει. Ηθελαν να πάρουν λεφτά από τον Φλώρο μέσω του Ζαφειρόπουλου και να πάρουν στοιχεία από το δικηγόρο για το πού μένει ο Φλώρος», συνέχισε ο Λεκοτσάι.

Ο Ολντι Ντούλτσε έριξε και εκείνος την ευθύνη στον Αρμπερ Μπάκο. «Για μένα καλό είναι να βγει η αλήθεια. Να μάθει και η οικογένεια γιατί και πώς έγινε. Όχι για μένα. Εγώ είμαι ήδη καταδικασμένος. Μου κατέστρεψε τη ζωή ο Μπάκο (…). Είμαι ο τελευταίος που έμαθα τι έγινε. Η οικογένειά του όμως (σ.σ.: του θύματος) πρέπει να μάθει την αλήθεια. Είναι κρίμα», είπε ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

«Ήθελα να τον τραυματίσω για να φύγει το μήνυμα»

Ο Ιμπχραχήμ Μπραχημάι, κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει τον ποινικολόγο αλλά να τον τραυματίσει «για να φύγει το μήνυμα». Τέλος, ο ίδιος ανέφερε πως την εντολή του την έδωσε ο Μπάκο, ενώ ισχυρίστηκε πως ο συγκατηγορούμενοί του, Κλοντιάν Λεκοτσάι και Ολντι Ντούλτσε δεν έχουν σχέση με την υπόθεση. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Οκτωβρίου, με την πρόταση του εισαγγελέα.

Δίκη Ζαφειρόπουλου: Φωτιά η κατάθεση του Αραβαντινού!

Σήμερα έγινε η δίκη για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και η κατάθεση του Αραβαντινού ήταν φωτιά! «Ο Μιχάλης μου είχε πει πως ο Φλώρος κινδυνεύει από δικηγόρους» είναι μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεση του!

Στην κατάθεσή του ο κ. Αραβαντινός μετέφερε, όπως είπε, όσα του είχε πει ο αδικοχαμένος ποινικολόγος, τρεις με τέσσερις ώρες πριν τη δολοφονία του, όταν είχε συναντηθεί μαζί του στις φυλακές όπου είχε μεταβεί για να επισκεφθεί τον εντολέα του Αριστείδη Φλώρο.

«Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος μου είχε πει πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Αριστείδη Φλώρο δεν προέρχεται μέσα από τις φυλακές αλλά δυστυχώς από συναδέλφους του δικηγόρους...». Αυτό κατέθεσε σήμερα στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο αρχιφύλακας και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνης Αραβαντινός.

Όπως κατέθεσε ο κ. Αραβαντινός, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του είχε αναφέρει πως στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, «γίνονταν παζάρι» και ότι ζητούσαν από τον εντολέα του Αρ. Φλώρο 3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποσυρθούν καταθέσεις Αλβανών κρατουμένων που ενοχοποιούσαν τον έγκλειστο επιχειρηματία ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο αρχιφύλακας, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του είχε πει και συγκεκριμένα ονόματα δικηγόρων που ζητούσαν τα χρήματα, ωστόσο ο ίδιος κατά τη σημερινή κατάθεσή του στο δικαστήριο απέφυγε να τα αναφέρει. «Ο αείμνηστος Ζαφειρόπουλος θεωρούσε πιο βασική απειλή την κατηγορία σε βάρος του πελάτη του, του Φλώρου. Πίστευε ότι αν δεν επέμεναν οι δικηγόροι δεν θα επέμεναν και οι Αλβανοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αραβαντινός, προσθέτοντας πως ο κρατούμενος για την υπόθεση της Energa επιχειρηματίας του είχε αναφέρει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο κ. Αραβαντινός ανέφερε πως και ο ίδιος δέχθηκε απειλές από τον φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας» Κλοντιάν Λεκοτσάι. Όπως είπε, ο συγκεκριμένος κρατούμενος τον απειλούσε επειδή θεωρούσε ότι ο ίδιος «κρατάει» τον Αρ. Φλώρο στο ψυχιατρείο των φυλακών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον προσεγγίσει. «Δυστυχώς μόνο το ψυχιατρείο των φυλακών μπορούσε να προστατεύσει τον Φλώρο. Όταν βάζεις τα σκυλιά με τα λουκάνικα, τα λουκάνικα θα την πληρώσουν» είπε στην κατάθεσή του ο αρχιφύλακας, δίνοντας μια εικόνα στο δικαστήριο για την κατάσταση των ελληνικών φυλακών.

Μάλιστα, ο αρχιφύλακας ανέφερε πως και ο ίδιος δέχθηκε απειλές από τον Λεκοτσάι. Όπως κατέθεσε, ο φερόμενος ως αρχηγός της «μαφίας» του τηλεφώνησε και του είπε πως ο Αρ. Φλώρος του χρωστάει χρήματα και πως αν δεν του τα δώσει, τότε θα του τα χρωστάει εκείνος. «Πήγαινα στο σπίτι μου από δέκα διαφορετικά δρομολόγια, μου έλεγε πως γνώριζε που πάνε φροντιστήριο τα παιδιά μου», είπε ο κ. Αραβαντινός, χαρακτηρίζοντας τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών ως έναν άνθρωπο «ικανό για τα πάντα, εκδικητικό, μανιακό και χωρίς μέτρο» ο οποίος θέλησε «να ηγεμονεύσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της παρανομίας».

Οι τόνοι δε ανέβηκαν στη δίκη καθώς ο Λεκοτσάι πολλές φορές διέκοπτε τον κ. Αραβαντινό σε μια προσπάθεια να αντικρούσει όσα εκείνος κατέθετε

Λεκοτσάι: Όλα εγώ τα έχω κάνει; Δεν υπάρχει άλλος. Όλα εγώ ...

Αραβαντινός: Δεν μου είπες Κλόντι ότι θα σου χρωστάω τα λεφτά εγώ;

Λεκοτσάι: Πλάκα μου κάνεις, εγώ είμαι στη φυλακή κρατούμενος και είμαι παραπάνω από εσένα;

Μάλιστα σε άλλο σημείο της κατάθεσης, οι τόνοι και πάλι ανέβηκαν με τον κ. Αραβαντινό να απευθύνεται στον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας λέγοντας του: «Κόζα μόστρα είσαι αλλά ήθελες να γίνεις Κόζα Νόστρα...».

Τέλος, αξίζει να αναφερθούν και τα όσα ανέφερε ο κ. Αραβαντινός για την κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Μεταξύ άλλων τόνισε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του πως «κυκλοφορούν τόσα κινητά τηλέφωνα μέσα στις φυλακές που συναγωνίζονται οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ποιους θα έχει τους πιο πολλούς συνδρομητές. Οι κρατούμενοι κυκλοφορούν με τα handsfree στους διαδρόμους...».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Μαΐου.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share