Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Καβάλα: Στο δρόμο για την φυλακή ο δράστης!

Μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση!

28 Αυγούστου 2019 14:14
Τραγωδία στην Καβάλα: Στο δρόμο για την φυλακή ο δράστης!

Η τραγωδία που συγκλόνισε την Καβάλα και όχι μόνο δεν έχει τέλος! Τον δρόμο για την φυλακή πήρε ο δράστης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση!

Ο άνδρας, που πυροβόλησε με σκάγια για αγριογούρουνο τον γείτονα του και με άλλο φυσίγγι σκότωσε την μητέρα του θύματος, ισχυρίστηκε ότι θόλωσε όταν είδε τα θύματα να απειλούν την μητέρα του και ευχήθηκε τίποτα απο όσα ακολούθησαν να μην είχε συμβεί.

Η πρωτοφανής αγριότητα του διπλού φονικού στη Χρυσούπολη Καβάλας σόκαρε μέχρι και τους άντρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και τον ιατροδικαστή.

Ο δράστης πυροβόλησε τα θύματά του σχεδόν εξ επαφής, έκοψε το νήμα της ζωής του 42χρονου από το ένα μέτρο, σημάδεψε και πάτησε σκανδάλη εναντίον της 67χρονης από τα 3 μέτρα. Ο αδελφός του δράστη, μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1, όπως και ο συνήγορος του, ζήτησαν «συγγνώμη» από τους συγγενείς των θυμάτων.

Ο καβγάς μεταξύ των γειτόνων που ξεκίνησε για τη θέση στάθμευσης της νταλίκας του θύματος, νεαρού πατέρα 2 παιδιών γρήγορα εξελίχθηκε σε βίαιο επεισόδιο. Οι απειλές έδιναν κι έπαιρναν, όταν ο εποχικός δημοτικός υπάλληλος, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, είδε τον 42χρονο να μπαίνει στην αυλή του, να πηδάει στο μπαλκόνι του και να πιάνει τη μητέρα του από το λαιμό. Τότε, όπως υποστηρίζει, θόλωσε και μεταμορφώθηκε σε αδίστακτο δολοφόνο. Αμέσως μετά το περιστατικό ο δράστης εξαφανίστηκε με το αυτοκίνητό του, με κάποιους στη γειτονιά να υποστηρίζουν πως έστρεψε το όπλο του και προς αυτούς όταν προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Λίγο αργότερα παραδόθηκε μόνος του στις αρχές.

Νέα τροπή στο φονικό στην Καβάλα: «Γι’ αυτό σκότωσα μάνα και γιο»! (Video)

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στη Χρυσούπολη Καβάλας από το διπλό φονικό όπου μάνα και γιος έπεσαν νεκροί από τους πυροβολισμούς του γείτονά τους.

Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι η οικογένεια του θύτη και του θύματος είχαν πάρα πολύ κακές σχέσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Kάποιοι λένε ότι ο δράστης ενοχλήθηκε από το σημείο στο οποίο πάρκαρε το θύμα το φορτηγό του, όλοι ωστόσο συμφωνούν ότι αιτία του διπλού φονικού ήταν οι μεταξύ τους προστριβές, οι οποίες κρατούσαν εδώ και πολλά χρόνια. Διπλό έγκλημα στην Καβάλα: «Τρώγονταν σαν τα κοκόρια για ασήμαντες διαφορές» λένε οι κάτοικοι της περιοχής! (Video)

Ο 42χρονος, που μετά το έγκλημα παραδόθηκε στην Αστυνομία, υποστηρίζει τώρα ότι αντέδρασε όταν – όπως λέει – απρόκλητα δέχθηκε επίθεση από τα θύματα η μητέρα του.

Ο 42χρονος δράστης οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή και ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε τα θύματά του επειδή επιτέθηκαν στη μητέρα του.«Του είπα "μην τολμήσεις να μπεις στην αυλή μου". Πήδηξε στο μπαλκόνι. Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό. Είδα και τη μητέρα του να έρχεται προς το μέρος μας. Τότε θόλωσα και μπήκα μέσα στο σπίτι. Πήρα την καραμπίνα και έγινε ό,τι έγινε», υποστήριξε σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, ο δράστης πυροβόλησε εξ' επαφής τα θύματά του, ενώ τα σκάγια της καραμπίνας προορίζονταν για αγριογούρουνο. O θάνατος και των δύο ήταν ακαριαίος.

Τι λέει ο αδερφός του δράστη

«Πριν γίνει το κακό τα θύματα επιτέθηκαν στη μητέρα μας», λέει ο αδελφός του δράστη του διπλού φονικού στην Καβάλα. «Την είχαν πιάσει από τα μαλλιά και τη μπλούζα και τη βάρεσαν. Και οι δύο. Αφού μαζί ήταν εκεί κοντά και έγινε αυτό που έγινε», λέει ο αδελφός του 42χρονου μιλώντας αποκλειστικά στον Alpha.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης του δράστη ο 42χρονος και τα θύματα είχαν πολλές διενέξεις εδώ και χρόνια ως γείτονες και το έγκλημα δεν έγινε με αφορμή τη θέση πάρκινγκ. Παράλληλα θα ζητηθεί η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τον δράστη.

Μετανιωμένος ο 42χρονος για το έγκλημα

Ο 42χρονος δηλώνει μετανιωμένος για το έγκλημα. Την ίδια ώρα για πρώτη φορά ισχυρίζεται ότι στον τόπο του εγκλήματος βρισκόταν και η σύζυγος του θύματος.

«Είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Βρίσκεται σε σύγχυση. Είναι δεδομένο ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του. Θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Δεν υπήρξε διαπληκτισμός για καμία θέση πάρκινγκ. Στο παρελθόν οι δύο οικογένειες είχαν τρομακτικές διενέξεις και διαμάχες. Θεωρώ ότι το συμβάν αυτό της επίθεσης που δέχτηκε η μητέρα του τον οδήγησε σε αυτό», λέει ο δικηγόρος του δράστη στον Alpha.

«Εισήλθε στην οικία ο θανών και η μητέρα του, μαζί με τη νύφη από ο,τι μου διαμήνυσαν και άρπαξαν τη μητέρα του, της επιτέθηκαν πιάνοντας την από τον λαιμό και από τα μαλλιά και εκεί πέρα είχαμε αυτή την κατάληξη την τραγική», πρόσθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Τέλος, ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων χαρακτηρίζει «αβάσιμα τα όσα ακούγονται» και δηλώνει ότι τη Δευτέρα θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ο Μ.Βονικάκης, επεσήμανε ότι πρόκειται για στυγερό έγκλημα, καθώς και οι δυο δολοφονίες έγιναν εν ψυχρώ.

Έγκλημα στην Καβάλα: Τα παιδιά είδαν με τα ματιά τους το σκηνικό της δολοφονίας!

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Καβάλας μετά το άγριο διπλό φονικό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Χρυσούπολη Καβάλας. Την ίδια ώρα σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφου του Open TV Αναστασία Αργυριάδου τα δύο παιδιά του ενός θύματος ακούγοντας τους πυροβολισμούς βγήκαν από το σπίτι και είδαν τη γιαγιά τους νεκρή μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Οι γείτονες του 42χρονου δράστη τον περιγράφουν ως «οξύθυμο» και προσθέτουν ότι «ενοχλούσε τις γυναίκες»

Η περιγραφή του δράστη από τους γείτονες

Αλλος κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι ο δράστης πέταξε το όπλο του κάτω από το μπαλκόνι και στη συνέχεια πήγε να παραδοθεί. «Εγώ τους σκότωσα και τους δύο» τόνισε στους αστυνομικούς. Γειτόνισσα του δράστη τον χαρακτηρίζει «οξύθυμο» ενώ πρόσθεσε ότι «ενοχλούσε όταν περνούσες από τον δρόμο και πείραζε τις γυναίκες».

Την ίδια ώρα οι λεπτομέρειες της ιατροδικαστικής εξέτασης προκαλούν σοκ. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Αναστασία Αργυριάδου, ο 42χρονος δράστης πυροβόλησε το συνομήλικο του θύμα από απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου στην κλείδα και η σφαίρα σφηνώθηκε στους πνεύμονες. Παράλληλα την ηλικιωμένη γυναίκα την πυροβόλησε δύο φορές στον θώρακα και στον λαιμό. Ο θάνατος και των δύο ήταν ακαριαίος. Σημειώνεται ότι ο δράστης κατείχε νόμιμα τόσο την καραμπίνα όσο και δύο άλλα όπλα.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share