Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020

Έγκλημα στο Περιστέρι: «Στήσιμο» εκτέλεσης από το φίλο του θύματος!

Τα κίνητρα και οι μαρτυρίες!

26 Ιουλίου 2019 12:12
Έγκλημα στο Περιστέρι: «Στήσιμο» εκτέλεσης από το φίλο του θύματος!

«Στήσιμο» εκτέλεσης από το φίλο του θύματος και προσωπικό-οικονομικό «ρίξιμο» από κάποια εγκληματική δραστηριότητα (διακίνηση προσφύγων-μεταναστών, κατασκευή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων) ερευνούν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, πίσω από την άγρια δολοφονία του 25χρονου Τούρκου, κουρδικής καταγωγής.

Ο 25χρονος, που είχε συλληφθεί μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα, καθόταν με το «φίλο» σε τραπέζι του καταστήματος. Συζητούσαν όταν ο «φίλος» σηκώθηκε να φύγει. Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν πως τον άκουσαν να λέει στο θύμα: «Ηρέμησε, ηρέμησε, μην ανησυχείς».

Δεν πρόλαβε να βγει από το κατάστημα, όταν ένα δεύτερο άτομο, ο εκτελεστής, εμφανίστηκε πίσω από τον 25χρονο και πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του. Το πιστόλι φαίνεται πως έπαθε εμπλοκή, με το δράστη να οπλίζει και να πυροβολεί μία ακόμη φορά.

Το όπλο του υπέστη και δεύτερη εμπλοκή, με το δράστη να κινείται προς τον 25χρονο βρίζοντας. Άρχισε να τον χτυπά με μανία στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, με κάποιες μαρτυρίες να αναφέρουν πως επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

 Έγκλημα στο Περιστέρι: «Στήσιμο» εκτέλεσης από το φίλο του θύματος!

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που χειρίζονται την υπόθεση, έχουν οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο έχει αποτυπωθεί, αρχικά, η συνύπαρξη του 25χρονου με το «φίλο» του στο ίδιο τραπέζι και λίγο αργότερα οι κινήσεις του δράστη και οι στιγμές της άγριας δολοφονίας.

Ο εκτελεστής έχει κινηθεί… ακάλυπτος, κάτι που μπορεί να βοηθήσει τους αστυνομικούς στην αναζήτησή του. Ουσιαστικά έχουν τη φωτογραφία του και μέσω αυτής θα επιχειρήσουν να αναζητήσουν στοιχεία του στην τράπεζα δεδομένων σεσημασμένων ατόμων, αλλά και σε αρχεία ταυτοτήτων και ταξιδιωτικών εγγράφων.

Αντίστοιχη εικόνα έχουν και από το «φίλο» του θύματος, ο οποίος θα αναζητηθεί με παρόμοιο τρόπο, ενώ θα επιδειχθεί η φωτογραφία του σε συγγενείς και φίλους του 25χρονου, για το ενδεχόμενο αναγνώρισης και αναζήτησής του. Με βάση αυτό το υλικό, οι αρμόδιοι αξιωματικοί εμφανίζονται αισιόδοξοι πως θα μπορέσουν να βρουν τα στοιχεία του δράστη αλλά και του «φίλου» του θύματος, προκειμένου να αναζητηθούν για να συλληφθούν.

Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν τρεις κάλυκες των 9mm και τη γεμιστήρα του όπλου του δολοφόνου, που του έπεσε όταν χτυπούσε το θύμα. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την αναζήτηση γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων του δράστη.

Στην ταυτότητα του θύματος έφθασαν από την ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων του, όταν είχε συλληφθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα. Από τη νεκροψία-νεκροτομή της σορού προέκυψε ότι το θύμα είχε δεχθεί δύο σφαίρες στην πλάτη και μία ακόμη στο κεφάλι.

Στο μεταξύ, ξεκινούν τη λήψη καταθέσεων από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος και κυρίως από τη σύζυγό του, με σκοπό την αναζήτηση των επαφών του και πιθανά ζητήματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνητρο για τη δολοφονία του.

Έγκλημα στο Περιστέρι: «Ηρέμησε, μην ανησυχείς» : Τι είπε ο δράστης στο θύμα πριν τον δολοφονήσει;

«Πάρτα ρε π@@στη»: Σοκάρει η μαρτυρία από το έγκλημα στο Περιστέρι!

Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας εξετάζουν καρέ καρέ από την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξακριβώσουν τα στοιχεία της ταυτότητας του δράστη, αλλά και του θύματος στη δολοφονία σε καφετέρια στο Περιστέρι, ενώ θαμώνες του καφέ ανέφεραν στις Αρχές αποσπάσματα από το διάλογο που είχαν οι δύο άντρες.

Πελάτες στην καφετέρια που βρίσκονταν κοντά στο τραπέζι που σημειώθηκε η δολοφονία ανέφεραν πως κάποια στιγμή η κουβέντα ανάμεσα σε δράστη και θύμα άναψε. Μάλιστα λίγο πριν φύγει ο δράστης για να επιστρέψει για τη δολοφονία έλεγε στο θύμα «ηρέμησε, μην ανησυχείς».

Οσα κατέγραψε κάμερα ασφαλείας

Οπως φαίνεται λοιπόν δράστης και θύμα για κάποια ώρα κάθονταν μαζί στην καφετέρια και συνομιλούσαν. Κάποια στιγμή ο δράστης σηκώνεται από το τραπέζι και αποχωρεί, ενώ το θύμα παραμένει. Μάλιστα το θύμα έχει πλάτη προς τον δρόμο, οπότε δεν είχε οπτική επαφή για το αν κάποιος τον πλησίαζε.

Επεσε η γεμιστήρα του όπλου

Λίγη ώρα αργότερα στα πλάνα που έχει καταγράψει το βίντεο ασφαλείας φαίνεται ένας άνδρας να πλησιάζει το θύμα από πίσω και έξω από την καφετέρια και να τον πυροβολεί.

Στη συνέχεια και αφού το θύμα έχει πέσει πάνω στο τραπεζάκι της καφετέριας ο δράστης πηδάει το πεζούλι, μπαίνει μέσα στη καφετέρια και χτυπάει με τη λαβή του όπλου το θύμα. Κατά τη διάρκεια των χτυπημάτων έπεσε στο πάτωμα της καφετέριας η γεμιστήρα του όπλου, προφανώς χωρίς ο δράστης να μπορέσει να το καταλάβει, αφού τράπηκε σε φυγή και την άφησε εκεί.

Ηδη έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να μπορέσουν οι Αρχές και από εκεί να συλλέξουν στοιχεία.

Ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο εκτελεστής δεν ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτό που καθόταν νωρίτερα στην καφετέρια με το θύμα!

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share