Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Πού θα πάει μωρή, θα σε βρούμε» - Σοκ από ανάρτηση αστυνομικού που συμμετείχε στις έρευνες για την βιολόγο (φώτο)

Σάλος!

25 Ιουλίου 2019 16:11
«Πού θα πάει μωρή, θα σε βρούμε» - Σοκ από ανάρτηση αστυνομικού που συμμετείχε στις έρευνες για την βιολόγο (φώτο)

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ανάρτηση ενός αστυνομικού, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες που έγιναν στην Κρήτη για τον εντοπισμό της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούσαν Ίτον. Συγκλονίζει ο γιος της βιολόγου: «Η μητέρα μου ήταν κάτι περισσότερο από επιστήμονας!»

Μετά από την εξαφάνιση της 60χρονης, που τελικά βρέθηκε νεκρή σε μία σπηλιά στην περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά, είχε στηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό της. Τη στιγμή, λοιπόν, που οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη, ένας από τους αστυνομικούς έγραψε στο Facebook: «Δυνατή search team…Πού θα πάει μωρή, θα σε βρούμε». Όταν εντοπίστηκε το πτώμα της Αμερικανίδας βιολόγου, η ανάρτηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και πολλά αρνητικά σχόλια, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Ζήτησε συγγνώμη ο αστυνομικός για την ανάρτησή του

Μετά από το σάλο που ακολούθησε, ο αστυνομικός με μία νέα ανάρτηση στο λογαριασμό του, απολογείται για την προηγούμενη δημοσίευσή του, κάνοντας λόγο για ορθογραφικό λάθος. Σε αυτήν έγραψε: «Λόγω ορθογραφικού και μόνο λάθους η ανάρτηση μου σχετικά με τις έρευνες για την Αμερικάνα βιολόγο παρεξηγήθηκε, (Ήθελα να γράψω θα σε βρούμε μωρέ). Θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση ούτε να προσβάλω, ούτε να θίξω και να προσβάλω την άτυχη γυναίκα και την οικογένειά της… Ζητώ και πάλι συγγνώμη. Όποιοι με ξέρουν γνωρίζουν το ήθος και τον χαρακτήρα μου».

Δολοφόνος Αμερικανίδας: «Είμαι ηδονοβλεψίας»!

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 27χρονου, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της 60χρονης βιολόγου Σούζαν Ίτον. Σύμφωνα με το flashnews.gr ο φερόμενος ως δράστης φέρεται να έκλεισε την αναπνοή της Αμερικανίδας βιολόγου και αφού την σκότωσε, την έβαλε στο αγροτικό του και τη μετέφερε σε άλλο σημείο.

Οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι ο άνδρας ομολόγησε προφορικά, παραδέχτηκε ότι είναι ηδονοβλεψίας και είπε ότι στη θέα της βιολόγου ηδονίστηκε. Επιβεβαιώνεται πάντως το σενάριο των αστυνομικών ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν σεξουαλικό. Ο 27χρονος φέρεται να διαθέτει περιουσία στην περιοχή της σπηλιάς στο Ξαμουδοχώρι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας είδε τη Σούζαν Ίτον στο δρόμο και τη χτύπησε με το αυτοκίνητο. Πάντως, οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αστυνομία προσήχθη και δεύτερο άτομο για την υπόθεση.

Ο 27χρονος εντοπίστηκε χάρη στα ίχνη που άφησε το αυτοκίνητό του, με το οποίο μετέφερε τη σορό της νεκρής Αμερικανίδας βιολόγου, τον θάνατο της οποίας είχε προκαλέσει κλείνοντάς της τις αναπνευστικές οδούς. Αυτό, σε συνδυασμό με κάποια ευρήματα από τον τόπο όπου έκρυψε το πτώμα της Σούζαν Ίτον, ήταν τα λάθη που οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων στην ταυτοποίησή του.

Ο 27χρονος που κατοικεί στο Μάλεμε αλλά κατάγεται από την Κίσαμο ταίριαζε με το προφίλ που είχαν σκιαγραφήσει οι αστυνομικοί και οι κυψέλες της κινητής τηλεφωνίας επιβεβαίωσαν τις κινήσεις του στην επίμαχη περιοχή, στις 4 Ιουλίου που είχε εξαφανιστεί η 60χρονη. Έτσι, όταν τον ανέκριναν «έσπασε» και ομολόγησε την δολοφονία, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το κίνητρό του.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share